Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Ελληνικός Στρατός ΚΛΕΒΕΙ τους φαντάρους μέσω των ΚΨΜ!


ΟΥΤΕ CENT ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΨΜ!
Υπάρχει μια κοινά αποδεκτή αντίληψη στο στρατό, σαν ένα χακί TINA, σύμφωνα με την οποία είναι τέτοια η αντικειμενική πραγματικότητα της κρίσης, με αποτέλεσμα τα στρατόπεδα να οδηγούνται σε καθεστώς υπολειτουργίας. Η πιο "σοβαρή" έκφανση αυτής της αντίληψης είναι ότι για επιχειρησιακούς-γεωπολιτικούς  λόγους (συγκεντροποίηση των στρατιωτικών δαπανών σε βαρύ πολεμικό εξοπλισμό-f 16, πολεμικό ναυτικό, ελικόπτερα κ.ά.-με ιλιγγιώδη ποσά για τα δεδομένα της εποχής) τα λεφτά που μένουν για τη συντήρηση των μονάδων είναι ελάχιστα.
Υπάρχει βέβαια και η πιο αφοριστική αντίληψη των καραβανάδων που θα σου πει «κρίση έχουμε ρε σειρά δεν υπάρχουν λεφτά τι να κάνουμε».


Όλο αυτό το αφήγημα αξιοποιείται με σκοπό να απαλλαχθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της αποκλειστικής ευθύνης εξασφάλισης των ειδών πρώτης ανάγκης-μέριμνας (προϊόντα κ.ψ.μ., είδη υγιεινής, ρουχισμός, εισιτήρια κ.ά.) των φαντάρων, ώστε η διεκπεραίωση της θητείας τους να γίνει στο λιγότερο δυνατότερο κόστος. Πάνω σε αυτό το αφήγημα νομιμοποιείται μια κοινώς γνωστή σε όλα σχεδόν τα στρατόπεδα παρατυπία-αυθαιρεσία κατά την οποία τα περισσότερα κ.ψ.μ., σε ένα καθεστώς OMERTA μεταξύ ανώτερων-κατώτερων στελεχών, φουσκώνουν τις τιμές με 10-20-30 λεπτά λέγοντας ότι «αυτό το κάνουν όλοι μην τη ψάχνεις» και ότι «η μονάδα δεν έχει χρήματα και έτσι βγαίνουν κάποια για τη συντήρηση της»
Είναι χαρακτηριστικό ότι μολονότι οι φαντάροι πολύ σύντομα αντιλαμβάνονται την αναντιστοιχία ανάμεσα στις τιμές που παρέχονται τα προϊόντα και αυτές που καταγράφονται στο τιμοκατάλογο (κοινός για όλα τα κ.ψ.μ. έτσι όπως προκαθορίζεται απ τις τιμές των πρατηρίων του Ε.Σ.) η αντίδραση τους προσκρούει σε πολλά εμπόδια. Έτσι, οι αναφορές αν δεν είναι μαζικές δεν λαμβάνονται υπόψη (λόγω της "αντικειμενικής" πραγματικότητας) ενώ οι παραινέσεις-απειλές τύπου «μην τη ψάχνεις θα βρεις το μπελά σου» πάνε κι έρχονται. 
Το όργιο μάλιστα αυτής της αυθαιρεσίας παίρνει τη μορφή εργολαβίας όταν η εκάστοτε μονάδα αναλαμβάνει την διεκπεραίωση της εκπαίδευσης ΣΠΕΝ και παράλληλα την "εξυπηρέτηση" των φαντάρων ως προς τις διατροφικές τους ανάγκες μέσω του δικού τους Κ.Ψ.Μ. Εκεί η ξεφτίλα και η αισχροκέρδεια απογειώνονται, καθώς γεμίζουν πίσω από τις μπάρες λοχίες και φαντάροι "εν υπηρεσία", για να βγάλουν εις πέρας την αποστολή, να αποταμιεύσει η μονάδα όσα περισσότερα γίνεται...
          Συνένοχοι όλοι, με διαφορετική βαρύτητα φυσικά. Κυρίαρχη ευθύνη έχουν οι διοικητές και υποδιοικητές των μονάδων με εντολή και ανοχή των οποίων γίνεται η παραπάνω αυθαιρεσία, αλλά υπεύθυνοι είναι και τα στελέχη και μία παραπάνω οι φαντάροι που κάνουν τα στραβά μάτια για τα καπέλα στις τιμές, προκειμένου να μη χάσουν την ζεστή υπηρεσία τους στο Κ.Ψ.Μ. σαν πωλητές.
          Η απάντηση μας ανένδοτη, με μαζικές αναφορές, επικαλούμαστε τις τιμές των τιμοκαταλόγων ως υποχρέωση των Κ.Ψ.Μ. και ζητάμε πεισματικά απ τους πωλητές (φαντάρους και στελέχη) να τα παρέχουν χωρίς cent επιβάρυνσης!

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΘΥΣΙΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου