Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Μερικές επισημάνσεις για το επεισόδιο που προκάλεσε τον θάνατο του Κ. Κατσίφα σε περιοχή της Νότιας Αλβανίας


Είναι απόλυτα παρακινδυνευμένο να κάνεις κανείς κάποια εκτίμηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Αλβανική αστυνομία σκότωσε στον 35χρονο Κωνσταντίνο Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας.

Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προέρχονται μόνο απ' την Αλβανική πλευρά.

Η ανακοίνωση των μπάτσων της γειτονικής χώρας αναφέρει ότι δέχτηκαν επίθεση από έναν σκοπευτή, ο οποίος φορούσε στρατιωτική στολή, και από τους πυροβολισμούς του, βρέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο η ζωή τους.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, μάλιστα, Έντι Ράμα, να κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο twitter για «εξτρεμισμό» ενός «τρελού».

Οπως δημοσιεύει η "Εφημερίδα των Συντακτών" όλα συνέβησαν στο χωριό Βουλιαράτες, κοντά στο Αργυρόκαστρο.

Χτες, ήταν προγραμματισμένη και πραγματοποιήθηκε κανονικά εκδήλωση μνήμης για τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του ιστορικού Αντώνη Λιάκου, που επικαλείται η εφημερίδα, το πρωί της Κυριακής, προτού ξεκινήσουν οι επετειακές εκδηλώσεις, ο Κ. Κατσίφας είχε καταλάβει το πολιτιστικό κέντρο του χωριού και πυροβολούσε στον αέρα με ένα καλάσνικοφ.

Στην συνέχεια η Αλβανική αστυνομία των καταδίωξε και όταν τον εντόπισαν σε ένα βουνό "επιχείρησαν να τον πείσουν να παραδοθεί, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε. Ανταλλάχθηκαν πυροβολισμοί που κατέληξαν στο θάνατό του", όπως αναφέρει ανακοίνωση των Αλβανικών αρχών.
Δεν θα μπούμε στο αστυνομικό μέρος της υπόθεσης.
Αλλωστε ποια αστυνομία του κόσμου δεν θα είχε απέναντι της έναν οπλισμένο άντρα που πυροβολούσε και δεν θα αντιδρούσε παρόμοια με την Αλβανική;
Δυο διαπιστώσεις μόνο που μας δημιουργήθηκαν επισκεπτόμενοι την προσωπική σελίδα του Κ. Κατσίφα στο facebook.
Ο νεκρός ήταν ένας επικίνδυνος εθνικιστής.
Μας παραθέτει αρκετές φωτογραφίες με οπλισμένους πολίτες -δεν μας αναφέρει ακριβώς την προέλευση τους- και είναι καθαρό ότι αγωνιζόταν για την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας στην Ελλάδα.
Αν και με ποιο τρόπο αγωνιζόταν να "αναβιώσει" την εγκληματική συμμορία "Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου" (Μ.Α.Β.Η), που είχε τους ίδιους στόχους, δεν γνωρίζουμε.
Να πούμε μόνο για την Μ.Α.Β.Η ότι επρόκειτο για μια δολοφονική οργάνωση, μέλη της οποίας στις 10/4/94 έκαναν καταδρομική επίθεση σε αλβανικό στρατόπεδο νεοσυλλέκτων, δίπλα στο χωριό Επισκοπή.
Σκότωσαν ένα Αλβανό λοχαγό, και έναν στρατιώτη ενώ τραυμάτισαν σοβαρά άλλους τρεις. Παίρνουν μέρος του οπλισμού του στρατοπέδου, και με προκήρυξη που στέλνουν στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" αναλαμβάνουν την ευθύνη της εγκληματικής τους ενέργειας. 
Ενα, περίπου, χρόνο μετά (19/3/1995), η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει στο Δελβινάκι επ' αυτοφώρω επτά πάνοπλους με λασπωμένες στρατιωτικές στολές παραλλαγής, ασυρμάτους και άλλα "αξεσουάρ" κομάντο. Ηταν δύο Ελληνες (πρώην αξιωματικοί στρατού και αστυνομίας) και πέντε Βορειοηπειρώτες, όλοι τους μέλη "εθνικών σωματείων".
Η κυβέρνηση δηλώνει ότι εξαρθρώθηκε η ΜΑΒΗ, αφού στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τα όπλα που είχαν κλαπεί απ' το Αλβανικό στρατόπεδο της Επισκοπής και αντίτυπα της προκήρυξης της ΜΑΒΗ που είχε σταλεί στην "Ελευθεροτυπία.
Και το "ωραίο" της φινάλε της ιστορίας.
Αντιγράφουμε από δημοσίευμα του "Ιου": "Η συνέχεια της υπόθεσης ΜΑΒΗ είναι λίγο πολύ γνωστή: Ενώ αρχικά οι ένοπλοι του Δελβινακίου κατηγορήθηκαν για φόνους και πολλά άλλα αδικήματα, σχετιζόμενα με την παράνομη οργάνωση ΜΑΒΗ, μετά από μερικούς μήνες (21/3/1996)αποφυλακίστηκαν. 
Η κυβέρνηση, για λόγους προφανώς "εθνικούς", δεν ήθελε να βγούν όλα στη φόρα. 
Εδώ ούτε για τα μυστικά κονδύλια σε εθνικά δρώντες δημοσιογράφους δεν μάθαμε τίποτα, ήταν δυνατό να αποκαλυφθεί το παρακράτος, η ΕΥΠ και η ΜΑΒΗ; 
Ο εισαγγελέας Ελευθέριος Πατσής με ένα αριστοτεχνικό κείμενο 199 σελίδων επεξεργάστηκε κατάλληλα τις 10.000 σελίδες της δικογραφίας και κατέληξεότι οι κατηγορούμενοι ...ήταν απλώς αφελείς πατριώτες, έμποροι όπλων. 
Δέχτηκε ότι ο επικεφαλής του κομάντο Γιώργος Αναστασούλης (στέλεχος του βορειοηπειρωτικού και του εφεδροκαταδρομικού κινήματος, αναλυτής "εθνικών θεμάτων" σε ειδικά έντυπα) την επίμαχη μέρα (του εγκλήματος της Επισκοπής) βρισκόταν στο ιδρυτικό συνέδριο του "Ελληνικού Μετώπου". 
Πράγμα που κατέθεσε μάλιστα και ο ηγέτης του συγκεκριμένου λεπενικού κόμματος, ο γνωστός Μάκης Βορίδης! 
Τώρα, πώς γίνεται μια παρέα "οικογενειαρχών με ισχυρούς εθνικούς συναισθηματικούς δεσμούς με τη Βόρειο Ηπειρο" -όπως τους χαρακτηρίζει ο κ. Πατσής- να βολτάρουν μαύρα μεσάνυχτα στα σύνορα για να "αγοράσουν οπλισμό από αγνώστους Αλβανούς, με σκοπό να αποκομίσουν οικονομικό όφελος", μόνο ο εισαγγελέας το ξέρει".
Αυτή την οργάνωση, λοιπόν θαύμαζε ο Κ. Κατσίφα. Και κάτι τελευταίο που διαπιστώνουμε από την παρουσία που είχε στο f/b. Το "χόμπι" του ήταν ναυψώνει τεράστιες ελληνικές σημαίες σε χωριά της Νοτίου Αλβανίας, όπου υπάρχει το Ελληνικό στοιχείο. (Αλήθεια πώς θα αντιδρούσαν οι "δικοί" μας "Ελληναράδες" αν κάτι παρόμοιο έκανε ένας πολίτης της Θράκης που έχει Τουρκική συνείδηση;).
Και όχι μόνο αυτό. "Προειδοποιούσε" όχι και τόσο κόσμια, όποιον/α τολμούσε να έχει αντίρρηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου