Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ένας νεκρός φασίστας τιμάται από κυβέρνηση-ΜΜΕ, όσο δεν τιμήθηκαν εκατοντάδες νεκροί από την αστυνομία

Ανοίγουν οι ασκοί του φασισμού και του εθνικισμού μετά τον θάνατο πολίτη ελληνικής καταγωγής με εμφανώς, όπως μπορεί να δει κανείς στις αναρτήσεις του στα social media, φασιστική ιδεολογία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μέλος της παραστρατιωτικής εθνικιστικής-φασιστικής οργάνωσης ΜΑΒΗΠρόκειται για τον 35χρονο Κώστα Κατσιφά ο οποίος σύμφωνα με τις αναφορές των αλβανικών μέσων ενημέρωσης μετά τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ στο χωριό Βουλιαράτες της Noτίου Αλβανίας (εορτασμό την τέλεση του οποίου επιτρέπουν κανονικά οι αλβανικές αρχές εδώ και χρόνια με τα ελληνικά σχολεία να τελούν κανονικά τις εορτές μνήμης και τους κατοίκους να έχουν κάθε δικαίωμα να στολίζουν τα σπίτια τους με ελληνικές σημαίες) είχε καταλάβει το πολιτιστικό κέντρο του χωριού και πυροβολούσε στον αέρα με ένα καλάσνικοφ.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην efsyn.gr o Αντώνης Λιάκος, δεν υπήρξε κανένα περιστατικό με ανύψωση της ελληνικής σημαίας ή κατέβασμά της. Ακολούθησε καταδίωξη η οποία κατέληξε στον θάνατο του ενόπλου 35χρονου απο τα πυρά των αστυνομικών μετά την άρνησή του να παραδοθεί. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε εχτές στο διαδίκτυο, διακρίνεται ξεκάθαρα ο 35χρονος με τουφέκι ΑΚ-47 που φέρει σκοπευτική διόπτρα.
Θα μπορούσε να είναι ένα περιστατικό ''εθνικιστικής υστερίας'' ενός ''ημιπαράφρονα'' και συνειδητά φασίστα καταδικαστέο από κάθε ''σώφρωνα πολίτη'', αλλά για την ελληνική κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ της Ελλάδος αποδεικνύεται πως είναι μια ''χρυσή'' ευκαιρία πριμοδότησης του ελληνικού φασισμού και προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων ενάντια στην γειτονική χώρα για δήθεν ασέβεια προς τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της "Β. Ηπείρου"-Νοτίου Αλβανίας, στο γνωστό πνεύμα αλυτρωτισμού που σταθερά καλλιεργεί το ελληνικό κράτος από την πρώτη μέρα ύπαρξής του ενάντια σε όλους τους γειτονικούς λαούς.



Με μία κατάπτυστη ανακοίνωση λοιπόν το ελληνικό ΥΠΕΞ (πολιτικός υπεύθυνος του οποίου είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας) ουσιαστικά ζητά τα ρέστα από τις αλβανικές αρχές για τον θάνατο ενός εθνικιστή φασίστα ο οποίος πυροβόλησε εναντίον τους 
«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.
Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.
Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.
Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».
Αντί δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση να κρατήσει αποστάσεις από τις ενέργειες ενός φασίστα που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προσπάθησε να προβοκάρει εθνικιστικό παροξυσμό σε μια ευαίσθητη περιοχή, δικαιώνει εμμέσως την πράξη του, κατηγορεί τις αλβανικές αρχές για ''απαράδεκτη'' στάση και απειλεί για άμεσες ''απαραίτητες'' ενέργειες προς διαλεύκανση μιας υπόθεσης η οποία βρίθει εθνικιστικής μαυρίλας ολίγον τι μονόπλευρα.

Ταυτόχρονα ήρθε η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας δια του εκπροσώπου της κύριου Κουμουτσάκου να υπερθεματίσει σε εθνικιστική ρητορική.
''Την ημέρα που οι απανταχού Έλληνες, γιορτάζουν το ηρωικό ΟΧΙ, το αλβανικό έπος και τους νεκρούς μας, ένα τραγικό γεγονός ήρθε να βαρύνει την ψυχή μας.
Ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς, μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας που γιόρταζε και αυτός, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Αλβανικού Έπους στις Βουλιαράτες, πλήρωσε με τη ζωή του την έκφραση της πατριωτικής του ευαισθησίας.
Οι αλβανικές αρχές οφείλουν άμεσα να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκαν τα πράγματα στο τραγικό αυτό γεγονός.
Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε έντονο διάβημα προς την αλβανική κυβέρνηση απαιτώντας πλήρη ενημέρωση, άμεση διερεύνηση των γεγονότων και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.
Καλούμε, τέλος, τα μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.''
Εδώ ο κύριος Κουμουτσάκος με απίστευτο κυνισμό, καλεί τα μέλη της ελληνικής μειονότητας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους δικαιολογώντας εμμέσως ''αντίποινα'' εν βρασμώ ψυχής δείχνοντας πως ο εθνικιστικός κατήφορος της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί ευθεία στον χρυσαυγίτικο πάτο.

Σε παρόμοιο κλίμα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ καλλιεργεί τον εθνικιστικό παροξυσμό μιλώντας για αλβανική πρόκληση και δολοφονία Έλληνα (παιδιού, παλικαριού, πατριώτη) αδιαφορώντας για τα πραγματικά γεγονότα και τις αναρτήσεις του ''παλικαριού'' στα social media που λίγο πολύ καλούσαν την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας σε ένοπλο αγώνα.

Σε μια συγκυρία λοιπόν που η Xρυσή Aυγή και ο πολύμορφος εκφασισμός κερδίζουν πάλι έδαφος και στους δρόμους μεταμφιεσμένοι σε ''νοικοκυραίους'' ένα μήνα μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου από φασίστες (πολίτες, μπάτσους, νοσοκομειακούς) μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, την ίδια ημέρα που στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορους δήμους της χώρας είχαμε παρέλαση με μονάδες εφέδρων και εθνοφυλάκων ένοπλων χρυσαυγιτών και συλλόγων Μακεδονομάχων,ποντίων και λοιπόν εθνικιστών με προβιά πολιτιστικών συλλόγων που φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έρχεται αυτό το περιστατικό να επιβεβαιώσει την ακόρεστη όρεξη του ελληνικού εθνικού κορμού για τυχοδιωκτικό αλυτρωτισμό και πριμοδότηση του εθνικισμού.

Εμείς απ'τη μεριά μας δεν θα λυπηθούμε καθόλου για το νεκρό φασίστα, αλλά για όλα τα θύματα των φασιστών και των αστυνομικών, αλλά και κάθε θύμα του ελληνικού επεκτατισμού τα τελευταία 100 χρόνια στα Βαλκάνια. Δεν θα επικροτήσουμε ποτέ καμία αστυνομία για την σωστή εκτέλεση του δολοφονικού της έργου. Όποιος όμως φασίστας θέλει να πεθάνει για την πατρίδα ανοίγοντας πυρ σε άλλους, μπορεί να πεθάνει γρήγορα. Καλούμε την τάξη μας, εργάτες, εργάτριες πρόσφυγες και μετανάστες-μετανάστριες, να ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ απέναντι στην εθνικιστική προπαγάνδα, να σταθούν απέναντι στον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία του και να ενωθούν ενάντια στον κοινό εχθρό, την κυβέρνηση, το κράτος και το κεφάλαιο, τους διεθνούς συμμάχους τους, που προσπαθούν να ανοίξουν πάλι μέτωπο ενάντια στους καταπιεσμένους. 

Τώρα που η Ελλάδα, μαζί με τους συμμάχους των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Ε.Ε έχει ανοίξει όλα τα γεωστρατηγικά και στρατιωτικά ζητήματα με τα κρατικά σύνορα και την ΑΟΖ απέναντι σε Τουρκία, Αλβανία, τώρα που επιβάλλει ονομασίες σε γειτονικά κράτη μέσω του ΝΑΤΟ, τώρα που παίζει το ρόλο του αρχηγού των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων πολέμου στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, είναι αναγκαία πιο πολύ από ποτέ η διεθνιστική αυτοάμυνα και αλληλεγγύη. 

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου