Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Οι «Γάτοι» του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και το πανηγύρι που στήνεται εις βάρος των φαντάρων

Οι ελλείψεις Στρατιωτικών γιατρών στις μονάδες που αναφέρουμε σε καταγγελίες δεν αφορούν μόνο μονάδες της επαρχίας ούτε και είναι μία τυχαία κατάσταση. Γεννιούνται από τον ίδιο τον στρατό μιας και ο μηχανισμός που ευνοεί τα παιδιά του εις βάρος της πλειοψηφίας των συναδέλφων είναι ο ίδιος που βάζει σε δεύτερη μοίρα της βασικές ανάγκες στις μονάδες.
Ακολουθεί καταγγελία που μας στάλθηκε σχετικά με το 401 ΓΝΣ:
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Θέλεις να γίνεις γιατρός;

Με αυτή την ερώτηση απευθύνονται σε στρατιώτες οι γιατροί ή και οι διευθυντές των κλινικών του 401. 
«Γάτοι» είναι στρατιώτες που τυπικά δηλώνονται νοσηλευόμενοι σε κάποια κλινική και άρα μένουν στο νοσοκομείο απαλλαγμένοι από τις υποχρεώσεις των μονάδων τους ενώ στην πραγματικότητα είναι υγιείς. Τα πρωινά κάνουν χαλαμοδουλειές για την εκάστοτε κλινική και τα απογεύματα πάνε σπίτι τους. 
Καμία σχέση δεν έχουν αυτοί οι «νοσηλευόμενοι» με κανονικούς νοσηλευόμενους και προφανώς «γάτοι» είναι τα βύσματα από τα διάφορα στρατόπεδα (κυρίως της Αθήνας) που με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν υπηρεσίες.
Άραγε γιατί οι κλινικές από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ψάχνουν άτομα για χαμαλοδουλειές; 
Δεν έχουν προσωπικό; 
Ή το προσωπικό υπολειτουργεί;
Αντιλαμβάνονται ότι με αυτόν τον τρόπο δυσκολεύουν την ζωή των υπόλοιπων στρατιωτών ή αδιαφορούν;
Σε μια δύσκολη περίοδο με εμπλοκή για τους στρατιώτες στην Αθήνα, το χάιδεμα στα βύσματα με κάθε τρόπο επιδεινώνει αυτή την κατάσταση.

Ψήφισμα Αλληλεγγύης για τις τεράστιες ελλείψεις γιατρών στον Στρατό που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους



Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει μεγάλη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και καλέσματος σε κοινό αγώνα τους φοιτητικούς συλλόγους και τις συνδικαλιστικές συλλογικότητες των Γιατρών για την αντιμετώπιση των τεράστιων κενών στην επάνδρωση των μονάδων του Στρατού σε γιατρούς, καθώς εγκυμονούν τεράστιοι κίνδυνοι. 
Μια κατάσταση γνωστή στο Υπουργείο Άμυνας που Αδιαφορεί... 
ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στον ελληνικό στρατό είναι πλέον επικίνδυνες. Δεκάδες τα παραδείγματα μονάδων που είναι χωρίς ιατρό μόνιμο στρατιωτικό ή οπλίτη καθώς και των μονάδων που είναι υποστελεχομένες από ιατρικό προσωπικό. 
20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία και Καστοριά κάποια από τα παραδείγματα ανυπαρξίας ιατρών. 
Στο Καστελόριζο και σε αντίστοιχα δύσκολες περιοχές οι ψυχολόγοι σπανίζουν και μετράμε αυτοκτονίες σε αυτές τις περιοχές.
Επιπλέον εκεί που υπάρχουν ιατροί τις πιο πολλές φορές δεν επαρκούν! 
Διακομιδές ασθενών με συνοδεία στρατιώτες του υγειονομικού ασχέτους με το αντικείμενο (πχ Βιολόγους), εφημερίες στα ΣΤΕΠ από Νοσηλευτές και στρατιωτικές ασκήσεις χωρίς ιατρούς.
Την ίδια ώρα στις  Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-ΚΑΑΥ υπάρχουν ιατροί και με το παραπάνω. 
Η «ωφέλιμη» θητεία αφαιρεί στρατιώτες γιατρούς από τα στρατόπεδα προκειμένου να καλύψει τα κενά σε Αγροτικούς Γιατρούς και να μην κάνει προσλήψεις για να απαντήσει στις ανάγκες των Πολυδύναμων Ιατρικών Κέντρων. 
Το «κοινωνικό έργο» που παρέχει ο στρατός έτσι δεν είναι παρά μπάλωμα και στάχτη στα μάτια του πληθυσμού της παραμεθορίου, για να αποκρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυρίαρχης πολιτικής. 
Μετατέθηκαν ιατροί στρατιώτες ακόμα και σε κοσμοπολίτικα νησιά για να καλυφθούν και εκεί οι καλοκαιρινές ανάγκες.
Να γίνουν τώρα προλήψεις στο ΕΣΥ και να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την επικράτεια!
Βύσματα και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί για ιατροί και οδοντίατροι να σταματήσουν να λιμνάζουν στην Αθήνα και σε μεγάλα νοσοκομεία. Να καλύψουν άμεσα αυτοί τα πιο σημαντικά κενά τώρα.
Ακόμα η μετανάστευσης των νέων έχει πλήξει ιδιαίτερα τους αποφοίτους ιατρικής καθώς την τελευταία δεκαετία περίπου σχεδόν 15 χιλιάδες ιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό. Από τους νέους ιατρούς πλέον μικρός αριθμός επιλέγει την οδό στρατιωτική θητεία-αγροτικό-ειδικότητα σε ελληνικό νοσοκομείο.
Τέλος οι στρατιωτικοί ιατροί επιλέγουν πλέον πιο μαζικά να ιδιωτεύσουν έχοντας θεμελιώσει δικαίωμα αποχώρησης από το στράτευμα χωρίς επιστροφή των μισθών τους, στερώντας τα στρατιωτικά νοσοκομεία από ειδικούς και οδηγώντας σε συχνές ανακατατάξεις δυναμικού μέσω μεταθέσεων.
Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό στον Ε.Σ! 
Να δοθούν τώρα λύσεις και απαντήσεις!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου