Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

96 ΜΕΘ ΧΙΟΣ: Μαύρη μονάδα, καλαστήριο για τους φαντάρους

Ατελείωτο χώσιμο...
Υπηρεσίες, αγγαρείες και εκπαιδεύσεις χωρίς τέλος...
Φαντάροι στα όρια της εξόντωσης, χωρίς ύπνο και ξεκούραση...
Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση μας του 2016 για τη συγκεκριμένη μονάδα καθώς αποκαλύπτεται ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε.
Το συμπέρασμα είναι το εξής: κάθε φορά που υπάρχουν αντιδράσεις από τους συναδέλφους και δημοσιοποιούνται Επιστολές με καταγγελίες, ΑΜΕΣΑ και για σύντομο χρονικό διάστημα υπάρχουν αλλαγές και βελτιώσεις.
Μετά όμως από ορισμένους μήνες και να οι Διοικητές δεν αντιμετωπίσουν τις ίδιες Αντιστάσεις, έχουμε ξανά τα ίδια: αυθαιρεσίες, χώσιμο, ακραία οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 


2016
Παράπονα φαντάρων που υπηρετούν στη 96 ΜΕΘ: 
το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο Διοικητής!
Κομμάτια οι Φαντάροι και Αναλώσιμοι για το καλό της καριέρας! Συστηματική Παραβίαση Νόμων-Διαταγών!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Καταταχθήκαμε στο στρατό και πλέον αποτελούμε κομμάτι της 96 ΜΕΘ στο Χαλκείο της Χίου.
«Είναι τιμή μας φαίνεται να υπηρετούμε στην πιο μάχιμη μονάδα της Χίου με πίστη και αφοσίωση».
Αφοσίωση σε ανθρώπους που μας αντιμετωπίζουν σαν παραπετάσματα και αδιαφορούν για την σωματική και ψυχική μας κούραση καθώς και τα συναισθήματα που προκύπτουν από την παραμονή μας εδώ.
Όλα τα τελευταία είναι προϊόν μιας ανοργάνωτης, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές μονάδας, με κύριο μέλημα τις αξιολογήσεις 
Παρόλο που η μονάδα δηλώνει πλέον δύναμη 60 ατόμων καταφέρνει και δημιουργείται χάος στις υπηρεσίες, οι οποίες μπορεί να αλλάζουν πάνω από 3 φορές τη μέρα.
Φαντάροι που έχουν 13 ώρες υπηρεσία στα μαγειρεία καλούνται να φυλάξουν σκοπιά το βράδυ. Η επιλογή των φαντάρων όταν κρίνεται αναγκαία μια αλλαγή πχ στη σκοπιά είναι σαν να γίνεται τυχαία, μέσα από μια λίστα με ονόματα, για να εξυπηρετηθεί η μονάδα με το λιγότερο δυνατό κόπο για τα στελέχη.
Αντίστοιχες περιπτώσεις συναντάμε κάθε μέρα και τα παράπονα μας απορρίπτονται με αγένεια και φωνές από το Γ’ Γραφείο και το Διοικητή της μονάδος, ενώ μετά συνεχίζουν και αδιαφορούν.
Στα φυλάκια όπου η παραμονή διαρκεί κανονικά 4 μέρες, μας κρατάνε 8 μέρες, έχοντας κάθε μέρα υπηρεσία (9 ώρες υπηρεσία- 6 ώρες βραδινή), σε αντίξοες συνθήκες, με ελάχιστο σπαστό ύπνο, χωρίς τα απαραίτητα πράγματα για να μείνουμε τόσες μέρες.
Στο φυλάκιο, το οποίο αναφερόμαστε, μας απαγορεύουν να κάνουμε μπάνιο, για να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος.
Επίσης στέλνουν και άοπλους φαντάρους να κάνουν περίπολο, που αντιμετωπίζουν σωματικές βλάβες, παρά τις ενστάσεις και τις εντολές των γιατρών.
Οι ανώτεροι μας θέλουν να είμαστε τυπικοί στις υπηρεσίες μας και να γίνονται όλα όπως προβλέπεται.
Όταν όμως εκείνους τους βολεύει κάνουν τα στραβά μάτια. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που οι φαντάροι ενώ έχουν γυρίσει από ΣΤΕΠ και έχουν βγει ελεύθεροι υπηρεσιών ή ενόπλων ασκήσεων, τα στελέχη να παρακάμπτουν τις εντολές των γιατρών και να τους βάζουν υπηρεσία. Για παράδειγμα 1 φαντάρος με πρόβλημα στο πόδι, είναι ελεύθερος ενόπλων ασκήσεων, λόγω προβλήματος στο πόδι και την ίδια μέρα τον βάζουν υπηρεσία περιπόλου χωρίς όπλο.
Σε άλλη περίπτωση, ένας συνάδελφος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο αυτί και οι γιατροί απαγορεύουν να εκτίθεται στο κρύο, όμως τον στέλνουν υπηρεσία στο πιο κρύο φυλάκιο σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα αδιαφορίας των στελεχών .
Όλα ξεκινούν από τη διοίκηση. Τι σημασία έχει αν 60 φαντάροι είναι κουρασμένοι, αγχωμένοι και άυπνοι από τις συνεχόμενες υπηρεσίες (2 ίσως την ημέρα) και τις αγγαρείες. Όπως δηλώνει ο διοικητής μας, έχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες του νησιού και δεν θα έπρεπε να παραπονιόμαστε.
Το καλοκαίρι όπου ο αριθμός των οπλιτών ήταν ακόμα μικρότερος, πήρε δυο φυλάκια, ενώ δεν επαρκούσαν οι οπλίτες για να βγουν οι υπηρεσίες, για τη δικιά του και μόνο προώθηση της καριέρας.
Πιο πρόσφατα, ενώ δήλωσε πως όλοι οι φαντάροι θα πάρουν φοιτητική άδεια, την επόμενη μέρα ακύρωσε όλες αυτές τις άδειες, επειδή έστειλε την πλειονότητα των φαντάρων στα ΣΠΕΝ, οι οποίοι περνάνε εκπαίδευση και έχουν παράλληλα και υπηρεσίες.
Λόγος για τιμητικές δε γίνεται σχεδόν ποτέ και όταν γίνεται κόβονται και αυτές .
Αντίθετα στην 96 ΤΕ η οποία στεγάζεται στο ίδιο στρατόπεδο, η κατάσταση είναι διαφορετική. Οι φαντάροι λαμβάνουν κανονικά άδειες, τιμητικές για τις παραπάνω υπηρεσίες που προσφέρουν και έχουν τις καλύτερες υπηρεσίες του στρατοπέδου. 
Ναι, είναι 9 μήνες και θα περάσουν και για μας και για τις επόμενες σειρές φαντάρων, όμως κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν σε αυτό το βάλτο μισανθρωπίας που ονομάζεται ελληνικός στρατός.
Κυρίως η αντιμετώπιση μας σαν ανθρώπους που κάτι έχουν αφήσει πίσω και έχουν κάνει μια προσωρινή παύση στη ζωή τους για να κάνουν τα θελήματα των ΕΠΟΠ! 
Από τους φαντάρους της 96 ΜΕΘ...»
Ευχαριστούμε τον ΑΓΕΣ Τελλίδη και τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για την «υπέροχη εμπειρία» της Υποχρεωτικής Στράτευσης που μας προσφέρουν θα λέγαμε εμείς… 
Και απαιτούμε από το ΓΕΣ να παρέμβει άμεσα.
Αυτές οι άθλιες συνθήκες και οι αντίστοιχα άθλιες συμπεριφορές ήταν η αιτία που θρηνήσαμε 5 παλικάρια τον Αύγουστο, καθώς ο Στρατός τα εξώθησε στην Αυτοκτονία!
Απαιτούμε τον σεβασμό των δικαιωμάτων των στρατευμένων και καλούμε τους ίδιους να βγουν μαζικά και αποφασιστικά Παραπονούμενοι σε όλη την Ιεραρχία.
Δηλώνουμε σταθερά στο πλευρό τους και τους καλούμε να μας ενημερώσουν για την πορεία εξέλιξης των πραγμάτων στη μονάδα. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου