Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Στρατόπεδο Νταλίπη Θεσσαλονίκη: Βυσματοκρατία, Αδικία, Χώσιμο χθες, σήμερα, αύριο;

 Στρατόπεδο Νταλίπη στη Θεσσαλονίκη: όταν φαντάροι παραπονέθηκαν ότι δεν έχουν χρόνο να κοιμηθούν ο διοικητής είπε να πίνετε 3-4 καφέδες
Αυτός είναι ο Στρατός του Π.Καμμένου και του Ρήγα... 
Αυτή είναι η Απανθρωπιά και η Αδιαφορία στον Στρατό του ΑΓΕΣ Στεφανή που μιλά για "Έτος Μέριμνας Προσωπικού" εννοώντας τα προνόμια των αξιωματικών. diktiospartakos.blogspot.com
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Πέτυχα τυχαία αυτή την ανάρτηση σήμερα και πλήρως ευαισθητοποιημένος, μιας και υπηρέτησα στην εν λόγω μονάδα το 2017, θα ήθελα να εκφράσω και τις δικές μου εμπειρίες. 
Καταλαβαίνω πως είναι κάπως ετεροχρονισμένο.
Αυτά που αναφέρονται, τα ζούσαμε και εμείς και δεν τα καταγγείλαμε ποτέ, κακώς. 
Η διαφορά ήταν πως εμείς είχαμε και 1-2 εξοδούχους. 
Το πρόβλημα σε αυτή τη μονάδα δεν ξεκινάει από το λόχο στρατηγείου, αλλά από την κεφαλή της μεραρχίας, κοινώς διοικητή. Στη δικιά μας περίπτωση ο υποστράτηγος διοικητής δεν νοιαζόταν ποτέ για τους οπλίτες θητείας, αλλά για την καριέρα του προφανώς και τις δημόσιες του σχέσεις. 
Αγγαρεία όλη μέρα, αποσπάσεις και των τελευταίων εξοδούχων, αγήματα, που οδηγούσαν μοιραία σε στέρηση εξόδων, για να βγει η "δουλειά" και να δείχνει το στρατόπεδο άψογο και οι φαντάροι να πάνε να πνιγούν, ένα πράμα. 
Ο διοικητής του λόχου, υπολοχαγός προσπαθούσε από τη μεριά του να δώσει ότι μπορεί από υπηρεσιακά αλλά όταν σε πιέζουν τόσο πολύ οι "από πάνω" δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. 
Γενικά από στελέχη και διοικητή στο λόχο, υπήρχε κατανόηση και αυτός ήταν από τους λόγους που κρατιόμασταν και δεν κάναμε καταγγελία (λάθος μας). 
Εγώ προσωπικά έφτασα στο σημείο να γονατίζω από πόνους μυικούς στην κοιλιά, από το χαμαλίκι και το σκύψιμο σε καθημερινές εργασίες. 
Φαντάροι που έκαναν κωλυόμενα απο τις 8 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, τρέχανε να προλάβουν τη φρουρά χωρίς να έχουν φάει, για να μην χαλαστεί ο εκάστοτε επόπτης-σπουδαστής ΣΔΙΕΠ. 
Αλλά και γενικά η επαρκής σίτιση των φαντάρων δεν αποτελούσε ποτέ προτεραιότητα της διοίκησης. Σκεφτείτε πως από τότε που άλλαξε η διοίκηση το Μάρτιο του 2017 η δύναμη του λόχου από τα κοντά 100 άτομα μειώθηκε στα (ούτε) 20, διότι κανένας δεν ήθελε να υπηρετεί στη ΜΕΡΥΠ. 
Αλλά αυτά ήταν ψιλά γράμματα για τον διοικητή και τον τότε υποδιοικητή ταξίαρχο που δεν μπορούσαν να θορυβηθούν από τόσο "ανούσια" πράγματα. 
Αυτά είναι που μου έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό, αλλά υπήρχαν και πολλά άλλα κακώς κείμενα, που θα χρειαζόντουσαν πολλές ώρες για να τα γράψω. 
Συγχαρητήρια για το έργο σας, να είστε καλά!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου