Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

PETERLOO: Ο Στρατός είναι Εχθρός του λαού! Πρέπει να δούμε αυτή την ταινία...


Χρόνια είχε να βγει τέτοια πολιτική και ταξική ταινία. 

Ταινία που πιάνει το μαύρο νήμα που συνδέει τον Κοινωνικό πόλεμο με την αναμέτρηση των Αυτοκρατοριών, την απίστευτη σφαγή στο Βατερλό και του PETERLOO!

Το Βατερλώ κόστισε στο Βρετανικό λαό 15.000 νεκρούς και τραυματίες, χιλιάδες άνδρες με μετατραυματικό στρες που πετάχτηκαν μετά στην Ανεργία και τη φτώχεια, 

αλλά επέφερε 750000 λίρες στον στρατηγό Ουέλλινγκτον, τα συγχαρητήρια της αστικής τάξης και των γαιοκτήμονων!

Η κρίση που ακολουθεί τον πόλεμο είναι ευκαιρία για υπέρογκα κέρδη για γαιοκτήμονες, εμπόρους και χρηματιστές, αλλά για τον εργαζόμενο λαό σημαίνει υπέρογκους φόρους, δυστυχία και πείνα, ακρίβεια και ανεργία, με τον κόσμο του πλούτου να αρνείται κάθε παραχώρηση.
Δικαστές, Εκκλησία, Αστυνομία στον πλευρό των κυρίαρχων τάξεων, που με μπροστάρη την κυβέρνηση και τον γελοίο βασιλιά επιτίθενται με κάθε τρόπο "στα πρόβατα" όπως ονομάζουν τον λαό.

Έτσι στρώθηκε ο δρόμος για την σφαγή τον Αύγουστο του 1819, καθώς ενώ υπάρχουν οι διεκδικήσεις και η οργή των εργαζομένων, οι ριζοσπαστικές τάσεις του κινήματος που μιλούν για σύγκρουση, το στίγμα θα δώσουν μεσαία στρώματα και μικροαστοί με τη δημοκρατικής μεταρρύθμισης: ένας ψήφος για κάθε άνδρα!
Γράφει ο Χρήστος Μήτσης:

"Θέλοντας να υπερασπιστούν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, πάνω από 60.000 πολίτες θα συγκεντρωθούν ειρηνικά στην πλατεία Σεντ Πίτερς, όπου ο παθιασμένος ρήτορας Χένρι Χαντ θα απευθυνθεί στο πλήθος. Πριν καν τελειώσει το λόγο του, όμως, οι αρχές (δημοτικές, δικαστικές, πολιτειακές και θρησκευτικές) διατάζουν το στρατό να επέμβει δυναμικά, με αποτέλεσμα μια αναίτια εκατόμβη που άφησε πίσω της δεκαπέντε νεκρούς κι εκατοντάδες τραυματίες. 
Έμεινε στην ιστορία ως «Σφαγή του Πίτερλου», αναφορά στον Σεντ Πίτερ και το πεδίο μάχης του Βατερλό (Waterloo), το οποίο είχε λάβει χώρα πριν τέσσερα χρόνια.






 Στο τέλος, όρθια στο πεδίο της κινηματογραφικής μάχης στέκονται τα πολιτικοκοινωνικά μηνύματα που πριμοδοτεί ο Λι (θυμίζοντας έντονα το «Γη και Ελευθερία» του Κεν Λόουτς), επιλέγοντας να είναι πριν απ’ όλα απλός, εύληπτος και επίκαιρος".
Η αρχή και το τέλος της ταινίας απευθύνουν μηνύματα που κάθε Φαντάρος πρέπει να σκεφτεί και κυρίως πρέπει να πάρει θέση. 
Στο χέρι μας είναι, την εποχή της έντασης του κοινωνικού πολέμου, με τη γενιά των 200 ευρώ, την κλοπή της εργασίας-σύνταξης-σπιτιού, του δικαιώματος στην Υγεία-Ασφάλιση-Παιδεία-Πολιτισμό...
Στην εποχή του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ τους.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου