Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Καμμένος-Ρήγας είναι Απαράδεκτοι: ιατρικά μπαλώματα στον Έβρο εν όψει εκλογών;

Αποτέλεσμα εικόνας για ιατροι onalertΔύο χρόνια τώρα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέτει το ζήτημα της έλλειψης στρατιωτικών γιατρών στις μονάδες του Ελληνικού Στρατού.
Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ και θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο την Υγεία και την Ζωή φαντάρων και μόνιμου προσωπικού.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αναλάβει μεγάλη πρωτοβουλία καλώντας σε κοινό αγώνα τους φοιτητικούς συλλόγους και τις συνδικαλιστικές Ενώσεις των γιατρών.

Παράλληλα, ελάχιστες δημοσιογραφικές φωνές αναδεικνύουν το θέμα, δυστυχώς ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ και αυτοί για τους φαντάρους καθώς φέρνουν στο προσκήνιο μόνο τις πτυχές του ακραίου προβλήματος που αφορά τους Στρατιωτικούς!
Χαρακτηριστικό είναι ότι τελευταία αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Θράκης, αλλά και ούτε ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ σε ολόκληρο τον Βόρειο Έβρο, παρά την παρουσία χιλιάδων φαντάρων και μόνιμου προσωπικού!
Εν όψει όμως εκλογών καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας "κυνηγά" τις ψήφους αναγκάστηκε να πάρει μέτρα.
Προσέξτε:
δεν βγήκε να παραδεχτεί το πρόβλημα ούτε ο Π.Καμμένος, ούτε ο Ρήγας.
Διαβάζουμε: από το περιβάλλον του ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα έγινε γνωστό ότι από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο πέντε ιατροί τρεις παθολόγοι και δύο καρδιολόγοι θα πάνε σε Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη.

Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτός είναι ο ΑΓΕΣ Στεφανής...
Δεν αλλάζουν πολιτική γιατί δεν ενδιαφέρονται για τους φαντάρους και τους μόνιμους.
Περιορίζονται σε ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ για να συγκαλύψουν τις Τεράστιες Ευθύνες τους.
Θυμίζουμε:

Ούτε ένας Καρδιολόγος στον Έβρο για ολόκληρο το Ελληνικό Στρατό!

Τραγική επιβεβαίωση των όσων καταγγέλλει τόσους μήνες το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τις απίστευτες ελλείψεις γιατρών στον Ελληνικό Στρατό αποτελούν τα σημερινά δημοσιεύματα (12/11/2018) που αποκαλύπτουν ότι στον Έβρο δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ καρδιολόγος για να τους εξετάσει!
Έχουμε και λέμε: 
στο 219 ΚΙΧΝΕ στο Διδυμότειχο δεν υπάρχει καρδιολόγος εδώ και πολύ καιρό…
Το ίδιο  συμβαίνει στην Αλεξανδρούπολη 216 ΚΙΧΝΕ και στην Ξάνθη.
Συνεπώς όποιος φαντάρος ή στρατιωτικός χρειαστεί καρδιολόγο θα πρέπει να πάει Θεσσαλονίκη!!!
Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ Αδιαφορούν συστηματικά.
Οι Υπουργοί Άμυνας Καμμένος και Ρήγας ενδιαφέρονται μόνο να κάνουν Δημόσιες σχέσεις, να βολεύουν τα βύσματα τους στρατιώτες γιατρούς αλλά και μόνιμους και να προπαγανδίζουν "τον κοινωνικό ρόλο του Στρατού" με το να αδειάζουν τα στρατόπεδα από γιατρούς και να τους στέλνουν να κάνουν το Αγροτικό τους.
Οι Υπουργοί Άμυνας και το ΓΕΣ συνειδητά θέτουν την Υγεία και την Ζωή φαντάρων και μονίμων σε Τεράστιο Κίνδυνο.
Πέρα από τις επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά και τις κάθε είδους εκπαιδεύσεις που διεξάγουν (βολές νεοσυλλέκτων, ΣΠΕΝ κλπ) που διεξάγουν χωρίς παρουσία γιατρού...
Αφήνουν χωρίς Καρδιολόγο τους φαντάρους με κατ' εξαίρεση μετάθεση λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας με την καρδιά τους που παραμένουν στις ακριτικές πόλεις, με την πρόβλεψη όμως να είναι κοντά σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε κρίσιμη κατάσταση!
Θυμίζουμε τις καταγγελίες και τις πρωτοβουλίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
 Δεν υπάρχουν Στρατιωτικοί Γιατροί! Θα σταματήσει το Υπουργείο Άμυνας να Παραπλανά και να Αδιαφορεί;
Την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες του Ελληνικού Στρατού κραυγάζει η τελευταία Επιστολή Καταγγελίας που έλαβε η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων:
Μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει στην Πλάτη Έβρου; 
Στο hot spot του Φυλακίου Έβρου;
Με έναν μοναδικό οπλίτη γιατρό; 
ΕΛΕΟΣ!!!!
Θυμίζουμε τις αντίστοιχες καταγγελίες που έχει δημοσιεύσει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μόνο τους δύο (2) πρώτους μήνες του Φθινοπώρου:

20 ΤΘΜ; Ο Στρατός σε κάνει Άνδρα... χωρίς γιατρό αλλά παρέα τους κοριούς!
ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ-  Ο ΑΓΕΣ Στεφανής θα σταματήσει τις βόλτες με το ελικόπτερο να πάρει μέτρα ή θα το παίζει "ιπτάμενος και τζέντλεμαν";
Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως γιατρός δεν υπάρχει ακόμα στη μονάδα παρ΄ όλες τις δημοσιεύσεις που κάναμε.
Και πονοκέφαλο να έχουμε δεν υπάρχει λύση.
Εδώ μέσα απλά υποφέρουμε εμείς οι φαντάροι.
Μας έχουν λιώσει στις υπηρεσίες και σαν να μη φτάνει αυτό έχουμε επιφορτιστεί και με αγγαρείες, όπως κόψιμο χόρτων, καθάρισμα, σφουγγάρισμα ολημερίς και ολονυχτίς.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να είναι προβλεπέ το στρατόπεδο σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Γενικού επιθεωρητή.
Οι κοριοί μας έχουν μολύνει το δέρμα από πάνω έως κάτω.
Αλλά και πάλι εμείς φταίμε γι αυτό όπως μας λένε τα στελέχη. 
Και πάλι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σχετικά με τις πληγές δεδομένου ότι δεν υπάρχει κίνηση για νοσοκομείο, ούτε γιατρός εντός της μονάδας. http://diktiospartakos.blogspot.com

Μα τι είναι αυτά; Στο Μεσολόγγι 2/39 Κέντρο Ευζώνων, οι σουβάδες πέφτουν στα κεφάλια των φαντάρων αλλά το Ιατρείο Παρασκευή-Σαββατοκύριακο κλείνει!

μια φωτογραφία από το παρελθόν στο Μεσολόγγι...
Μα τι πράγματα είναι επιτέλους αυτά;

Είναι δυνατόν στο 2/39 Κέντρο Ευζώνων την Παρασκευή να κλείνει το Ιατρείο και το Στρατόπεδο να μένει χωρίς στρατιωτικό γιατρό μέχρι τη Δευτέρα το πρωί;
Και όμως αυτό συμβαίνει.
Η στρατιωτικός γιατρός και η νοσοκόμα φεύγουν!!!
Ο Λοχαγός βεβαίως λείπει με άδεια εδώ και ενάμισι μήνα (1,5)...
Η μονάδα έχει οδοντίατρο γιατρό (!) και μια νοσηλεύτρια... 

Που συμβαίνουν όλα αυτά;

Στο Μεσολόγγι, ένα άθλιο στρατόπεδο που έχουν σημειωθεί Αυτοκτονίες φαντάρων τα προηγούμενα χρόνια...  http://diktiospartakos.blogspot.com
Ούτε στην Καστοριά υπάρχει γιατρός-Στο έλεος των ασθενειών οι φαντάροι
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Καλησπέρα. 
Βλέποντας το δημοσίευμα σας για την μη ύπαρξη γιατρού στην 20η τεθωρακισμένη ταξιαρχία, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως και στην περιοχή της Καστοριάς δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κανένας γιατρός, ούτε καν στρατιώτης. 
Όλοι ήμαστε στο έλεος και παρακαλάμε να μην αρρωστήσουμε τώρα που έρχεται και χειμώνας και εδώ έχει πολλά κρύα.

Ψήφισμα Αλληλεγγύης για τις τεράστιες ελλείψεις γιατρών στον Στρατό που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους


Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει μεγάλη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και καλέσματος σε κοινό αγώνα τους φοιτητικούς συλλόγους και τις συνδικαλιστικές συλλογικότητες των Γιατρών για την αντιμετώπιση των τεράστιων κενών στην επάνδρωση των μονάδων του Στρατού σε γιατρούς, καθώς εγκυμονούν τεράστιοι κίνδυνοι. 
Μια κατάσταση γνωστή στο Υπουργείο Άμυνας που Αδιαφορεί... 
ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στον ελληνικό στρατό είναι πλέον επικίνδυνες. Δεκάδες τα παραδείγματα μονάδων που είναι χωρίς ιατρό μόνιμο στρατιωτικό ή οπλίτη καθώς και των μονάδων που είναι υποστελεχομένες από ιατρικό προσωπικό. 
20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία και Καστοριά κάποια από τα παραδείγματα ανυπαρξίας ιατρών. 
Στο Καστελόριζο και σε αντίστοιχα δύσκολες περιοχές οι ψυχολόγοι σπανίζουν και μετράμε αυτοκτονίες σε αυτές τις περιοχές.
Επιπλέον εκεί που υπάρχουν ιατροί τις πιο πολλές φορές δεν επαρκούν! 
Διακομιδές ασθενών με συνοδεία στρατιώτες του υγειονομικού ασχέτους με το αντικείμενο (πχ Βιολόγους), εφημερίες στα ΣΤΕΠ από Νοσηλευτές και στρατιωτικές ασκήσεις χωρίς ιατρούς.
Την ίδια ώρα στις  Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-ΚΑΑΥ υπάρχουν ιατροί και με το παραπάνω. 
Η «ωφέλιμη» θητεία αφαιρεί στρατιώτες γιατρούς από τα στρατόπεδα προκειμένου να καλύψει τα κενά σε Αγροτικούς Γιατρούς και να μην κάνει προσλήψεις για να απαντήσει στις ανάγκες των Πολυδύναμων Ιατρικών Κέντρων. 
Το «κοινωνικό έργο» που παρέχει ο στρατός έτσι δεν είναι παρά μπάλωμα και στάχτη στα μάτια του πληθυσμού της παραμεθορίου, για να αποκρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυρίαρχης πολιτικής. 
Μετατέθηκαν ιατροί στρατιώτες ακόμα και σε κοσμοπολίτικα νησιά για να καλυφθούν και εκεί οι καλοκαιρινές ανάγκες.
Να γίνουν τώρα προλήψεις στο ΕΣΥ και να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την επικράτεια!
Βύσματα και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί για ιατροί και οδοντίατροι να σταματήσουν να λιμνάζουν στην Αθήνα και σε μεγάλα νοσοκομεία. Να καλύψουν άμεσα αυτοί τα πιο σημαντικά κενά τώρα.
Ακόμα η μετανάστευσης των νέων έχει πλήξει ιδιαίτερα τους αποφοίτους ιατρικής καθώς την τελευταία δεκαετία περίπου σχεδόν 15 χιλιάδες ιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό. Από τους νέους ιατρούς πλέον μικρός αριθμός επιλέγει την οδό στρατιωτική θητεία-αγροτικό-ειδικότητα σε ελληνικό νοσοκομείο.
Τέλος οι στρατιωτικοί ιατροί επιλέγουν πλέον πιο μαζικά να ιδιωτεύσουν έχοντας θεμελιώσει δικαίωμα αποχώρησης από το στράτευμα χωρίς επιστροφή των μισθών τους, στερώντας τα στρατιωτικά νοσοκομεία από ειδικούς και οδηγώντας σε συχνές ανακατατάξεις δυναμικού μέσω μεταθέσεων.
Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό στον Ε.Σ! 
Να δοθούν τώρα λύσεις και απαντήσεις!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου