Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Πανικόβλητη η Γαλλική κυβέρνηση κατεβάζει στους δρόμους 89.000 αστυνομικούς και τεθωρακισμένα οχήματα το Σάββατο

Πρέπει να βρίσκεται σε πανικό και να έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία της η Γαλλική κυβέρνηση εν όψει των λαϊκών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο.
Οπως μας ενημερώνει με τουιτάρισμα της η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά 89.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες, ειδικές δυνάμεις επιβολής του νόμου θα επιστρατευθούν για τις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο και 12 τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας θα βγουν στους δρόμους του Παρισιού, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό
Οπως μάλιστα αναφέρει δημοσίευμα Γαλλικής εφημερίδας, αν καταλαβαίνουμε καλά, -η αυτόματη μετάφραση από το google είναι προβληματική-, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της Γαλλίας η κυβέρνηση θα κατεβάσει στους δρόμους τεθωρακισμένα οχήματα της Χωροφυλακής για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές.
Σημειωτέον ότι δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Figaro παρουσιάζει το 77% των πολιτών να στηρίζουν τα Κίτρινα Γιλέκα. ενώ το 54% θεωρεί τις μορφές πάλης του αποτελεσματικές. Ενδιαφέρον είναι και ένα άλλο σημείο της δημοσκόπησης που μας λέει ότι το 59% των ερωτηθέντων (6 στους 10) δηλώνει ότι το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων τους ανησυχεί.
Αν και οι απαντήσεις φαίνονται αντικρουόμενες στην ουσία δεν είναι. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που βιώνει σήμερα ο Γαλλικός λαός και είναι λογικό να ανησυχεί αφού δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί.
Να συμπληρώσουμε επίσης ότι σήμερα κυκλοφορούν εικόνες στα social της Γαλλίας στις οποίες φαίνονται στρατιωτικά οχήματα και τεθωρακισμένα από άλλες περιοχές της Γαλλίας να κατευθύνονται στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου