Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Καταγγελίες στο ΓΕΣ για επικίνδυνους Ακροδεξιούς στρατιωτικούς στην Ήπειρο



Ερώτημα έχει καταθέσει πολίτης από την Άρτα προς το ΓΕΣ, για αναρτήσεις στρατιωτικών στην Ήπειρο, χωρίς να έχει λάβει, όπως ο ίδιος τονίζει, απάντηση.

Ο Γ. Παπαδήμας επισημαίνει στην καταγγελία του ότι στρατιωτικοί εν ενεργεία εκφράζονται σε μέσα μαζικής δικτύωσης με αναρτήσεις που αμφισβητούν τα σύνορα της Ελλάδας, «ονειρεύονται τη μεγάλη Ελλάδα καλλιεργώντας τον εθνικισμό και το μίσος μεταξύ των λαών, δείχνουν έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο και το απαραβίαστο των συνόρων, κάνουν την Ελλάδα να μοιάζει αντί για πυλώνας σταθερότητας (να τον χαίρεστε) κράτος που δείχνει να επιδιώκει την επέκτασή του, επιτρέποντας και σε γειτονικές χώρες να σκέφτονται έτσι, παρά το ότι η χώρα θέλει να δείξει ότι έχει το ρόλο του παίχτη που σέβεται τη διεθνή νομιμότητα», όπως αναφέρει μεταξύ άλλων.
«Πού ακούστηκε στρατιωτικοί, μερικοί από τους οποίους είναι και πρόεδροι στρατιωτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων να δημοσιεύουν χάρτες της Μεγάλης Ελλάδας και να στηρίζουν δημόσια κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα όταν αυτές τις στηρίζει η Χρυσή Αυγή;» διερωτάται μεταξύ άλλων. 
Παραθέτει μια σειρά άρθρα του στρατιωτικού κανονισμού που θεωρεί ότι παραβιάζονται και αναφέρει επίσης ότι «γνωρίζουμε ότι οπλίτες που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις, όπως η επέτειος του Πολυτεχνείου ή η πορεία της Πρωτομαγιάς τιμωρήθηκαν ή τουλάχιστον ζητήθηκε η τιμωρία τους», ενώ αντίθετα, το ΓΕΣ είναι ανεκτικό σε τέτοιου είδους απόψεις από στρατιωτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου