Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Ο Νέος Υπουργός Άμυνας Αποστολάκης: ένας ¨ειδικός" του Πολέμου, φίλος των ΗΠΑ και Εχθρός της Ειρήνης!


Συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Geoffrey R. Pyatt, είχε πρόσφατα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Ευάγγελος Αποστολάκης. 
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του τομέα Άμυνας και Ασφάλειας του πρόσφατου στρατηγικού διαλόγου των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ καθώς και θέματα που αφορούν στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας σε διμερές και συμμαχικό επίπεδο.[από τον αστικό τύπο]Αντιναύαρχος Αποστολάκης: Ο Πρώτος Στρατιωτικός Υπουργός Άμυνας από την Χούντα των Συνταγματαρχών
Ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκης είναι ο πρώτος Στρατιωτικός που γίνεται Υπουργός Άμυνας από την Χούντα των Συνταγματαρχών καθώς απηχεί τις αντιδραστικές επιλογές του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Ταυτόχρονα στέλνεται μήνυμα ότι ο κορυφαίος εκπρόσωπος του στρατιωτικού κατεστημένου ανήκει στην κυβέρνηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η υπουργοποίηση  του ως τεχνοκράτη «Ειδικού του Πολέμου» (βασική αντίληψη διακυβέρνησης ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού), η συγκρότηση στρατιωτικοποιημένου επιτελείου από 30 μέλη από το υπάρχον δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η συνισταμένη επιχειρηματικών συμφερόντων και ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων που εκφράζει, σηματοδοτούν τομή για το Επιχειρηματικό Κράτος Άμυνας-Ασφάλειας.
Ο Αποστολάκης έχει ταυτιστεί με τις πιο επιθετικές επιλογές του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ (απηχώντας τις στρατηγικές επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου), διατηρεί άριστες σχέσεις με τις ΗΠΑ καθώς επί των ημερών του η ελληνική επικράτεια γεμίζει βάσεις, ενώ κλιμακώνονται οι συνεκπαιδεύσεις του Ελληνικού Στρατού με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ-Ισραήλ-Αραβικές- Βαλκανικές χώρες. Προωθεί τον Ελληνικό Στρατό ως ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών από τα Βαλκάνια έως Μέση Ανατολή-Αφρική, υλοποιεί με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τα Δόγματα Πολέμου/Καταστολής.
Όλα αυτά αποκαλύπτονται στην συμμετοχή του στο Διεθνές Συνέδριο «2018 Chiefs of Defence Conference to Counter-Violent Extremist Organizations» (Ουάσινγκτον 16/10/2018) και στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Military Committee) στις Βρυξέλλες (24-25/10/2018). Στις τοποθετήσεις του περιγράφονται όλη η φιλοσοφία των Δογμάτων Πολέμου/Καταστολής, η σύνδεση πολέμου κατά της τρομοκρατίας και προσφύγων, ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί, με παρανομαστή την εξυπηρέτηση εθνικών αστικών συμφερόντων και εξισορρόπηση των ΗΠΑ-ΕΕ. Τονίζει:
·         Είναι επιβεβλημένη η ανάπτυξη διεθνών και περιοχικών πρωτοβουλιών, κυρίως στην περιοχή της Β.Αφρικής και της Μ.Ανατολής, ενώ απαιτείται η ενίσχυση της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ, ειδικά στην περιοχή της Αν.Μεσογείου και Μ.Ανατολής.
·         Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συμμετέχουν σε επιχειρήσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αλλά και εντός του ευρωατλαντικού πλαισίου ασφαλείας. Η Ελλάδα προωθεί διμερείς και πολυμερείς στρατιωτικές συνεργασίες στο πλαίσιο της ενίσχυσης της σταθερότητας σε διεθνές επίπεδο. Κεντρικός ο ρόλος του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).
·         Η ανάσχεση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών σε Αιγαίο και Μεσόγειο απαιτεί τη συνέχιση των οικείων δράσεων και επιχειρήσεων από ΝΑΤΟ-ΕΕ. Οι Ελληνικές ΕΔ συμμετέχουν στις ανωτέρω επιχειρήσεις. Παράλληλα συνδράμουν στην επιχείρηση της ΕΕ, FRONTEX στο Αιγαίο, παρέχοντας προσωπικό και μέσα. Η συνέχιση της επιχείρησης ‘’SOPHIA’’ είναι σημαντική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πέραν της διάθεσης προσωπικού και μέσων, συνδράμουν σε αυτήν και με την παροχή εκπαίδευσης σε στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής της Λιβύης, από το ΚΕΝΑΠ.
·         Η εγκαθίδρυση του μηχανισμού European Peace Facility (EPF) είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την υλοποίηση της παγκόσμιας στρατηγικής ασφαλείας της ΕΕ. Απαιτείται η στρατηγική συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Η ακραία πολεμοκάπηλη δήλωση του "θα ισοπεδώσουμε τη βραχονησίδα", που γίνεται τέλη Δεκεμβρίου, δεν ήταν τυχαία, ούτε μόνο από την σκοπιά των πολιτικών διεργασιών που εξελίσσονταν και της πρόσφατης έντασης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα-έλεγχο θαλάσσιων ενεργειακών και εμπορικών δρόμων στρατηγικής σημασίας!
Σηματοδοτεί την ελληνική εκδοχή Υβριδικού Πολέμου και το Δόγμα Αποτροπής με το μοντέλο της Άρνησης Στόχων-Δυνατοτήτων που προσφέρει τη δυνατότητα επίτευξης αποφασιστικής επιρροής στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του Αντιπάλου, με το να μεταθέτει το δίλημμα μεταξύ της απόφασης για συνέχιση της ενέργειας ή στην επιλογή της αυτοσυγκράτησης, πάντα στη βάση κόστους-οφέλους! Δόγμα Αποτροπής που επικεντρώνεται στο γνωσιακό/ψυχολογικό υπόβαθρο, απαιτώντας βούληση του συνόλου του Μηχανισμού Ασφάλειας, με καθοριστικό τον ρόλο και των ΜΜΕ. Ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκης εκφράζει σύμπνοια με τον πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ Τσίπρα, ενώ ήταν αυτός πρώτος που συναντήθηκε σε ανύποπτο χρόνο με τους Διευθυντές Ειδήσεων των καναλιών!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου