Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Μετατρέπουν τους Φαντάρους σε Μισθοφόρους Στρατιώτες


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προωθεί και εξελίσσει την μετατροπή των φαντάρων σε Μισθοφόρους για τις ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων. Οι σχεδιασμοί αυτοί είναι αλληλένδετοι με τους όρους του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, αλλά με τον νέο ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΩΝ των λαών μιας τεράστιας περιοχής από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική και τη Μέση Ανατολή!
Συνεχίζοντας και εμβαθύνοντας την πολεμοκάπηλη πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προωθεί τη μετατροπή των νέων, που Υποχρεώνονται να Στρατευτούν, σε φθηνούς Μισθοφόρους με τους εξής τρόπους:
  • είτε με χρηματικές απολαβές όπως συμβαίνει με τους φαντάρους που υπηρετούν έναντι αμοιβής στην ΕΛΔΥΚ-Κύπρου και τους φτωχούς ναύτες που διατάζονται να επανδρώσουν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού όταν φεύγουν για αποστολές εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων
  • είτε με την παροχή μορίων για τις Προκηρύξεις Διαγωνισμών για διορισμούς στα Σώματα Ασφαλείας, την Πυροσβεστική κλπ, όπως συμβαίνει για τους εφέδρους που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις -Πεζοναύτες, Αλεξιπτωτιστές κλπ- ή για τους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς.
Ολοένα και περισσότερο, τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ο "ενθουσιασμός" των μικρότερων ηλικιών που οδηγεί στις Ειδικές Δυνάμεις, αλλά η Ανάγκη: τα κοινωνικά αδιέξοδα, η φτώχεια, η ανεργία.
Αυτοί είναι οι νέοι, που έχοντας περάσει την ακραία στρατιωτική εκπαίδευση πχ. στις ΜΑΛ, ήρθαν να επανδρώσουν τη ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, τις ομάδες των επικίνδυνων Πραιτοριανών των Μνημονιακών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! Συχνά φασίστες, που είχαν τα κατάλληλα προσόντα να εφαρμόσουν τα δόγματα πολέμου/καταστολής.
Η Αλληλεπίδραση των κατασταλτικών μηχανισμών με τους στρατιωτικούς σχηματισμούς στην καταστολή των αγώνων του εσωτερικού εχθρού-κόσμου της εργασίας αποδεικνύεται από τις χρονικές συμπτώσεις της συγκρότησης τους. Αρχές του 2009, λίγο μετά την αντικρατική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 κάνει στους δρόμους την εμφάνισή του το πιο βίαιο και σκληροπυρηνικό κομμάτι της κρατικής καταστολής. Η μονάδα που μέσα σε ελάχιστα χρόνια χαρακτηρίζεται ο «εφιάλτης των διαδηλωτών», η ομάδα ΔΕΛΤΑ.
Οι ομάδες δίκυκλης αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) δημιουργήθηκαν το Μάρτιο του 2010. 

Η σύγχρονη ένταση του φαινομένου αλίευσης Μισθοφόρων μεταξύ των εφέδρων ικανοποιεί δύο συνθήκες.
Αφενός την αποτυχία του αστικού κράτους να στρατολογήσει τους νέους πάμφθηνους Αναλώσιμους Μισθοφόρους ΟΒΑ (με αμοιβή 600 ευρώ αντί για 1500 ευρώ όπως αμοίβονταν οι ΕΠ.ΟΠ, οι οποίοι μονομοποιούνταν και δεν πετάγονταν στην Ανεργία μετά από μερικούς μήνες ή το αργότερο τρία (3) χρόνια όπως οι ΟΒΑ).
Με τη μετατροπή όμως των εφέδρων συναδέλφων σε Μιθοφόρους εξασφαλίζει ακόμη πιο φθηνό κρέας στα κανόνια τους. Οι φαντάροι της ΕΛΔΥΚ αμείβονται με 270 ευρώ, αντιμετωπίζονται από τους στρατιωτικούς και τους διοικητές ως Μισθοφόροι, ενώ είναι ασύγκριτα πιο φθηνοί από ΕΠ.ΟΠ-ΟΒΑ! Οι έφεδροι ναύτες θα αμειφθούν με μερικές εκατοντάδες ευρώ καλύπτοντας εξειδικευμένες θέσεις μονίμων χωρίς βεβαίως τον αντίστοιχο μισθό ή να απαιτείται να τους καταβληθεί η επιπλέον αμοιβή λόγω συμμετοχής σε Διεθνείς αποστολές του ΝΑΤΟ ή των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων (πχ. αποστολή Ευρωστόλου στην Λιβύη, Σομαλία, Λίβανο!
Αφετέρου, ικανοποιείται η εξασφάλιση των στρατιωτών αυτών που απαιτούνται για την ακόμη πιο μεγάλη συμμετοχή των Ελληνικών Στρατιωτικών Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. 
Το θέμα δεν είναι μόνο ποσοτικό -δηλαδή να βρεθούν οι περισσότεροι στρατιώτες που απαιτούνται- αλλά και ποιοτικό. 
Το ζήτημα που απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ   είναι να στείλει στρατό σε πολεμικά μέτωπα. Να βρει δηλαδή τον στρατό που απαιτείται για να στείλει στην Συρία να προστατεύσουν τις ελληνικές επενδύσεις όπως υπόσχονταν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος το 2016, σε ομιλία του στον ΣΕΒ Βορείου Ελλάδας, αλλά και η γενικότερη πολεμική εμπλοκή. 
Για αυτό συνεκπαιδεύονται τόσο συχνά οι ελληνικές και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις ή για αυτό γίνεται η κοινή άσκηση Αεροπορίας Στρατού της Ελλάδας και του Ισραήλ, με την επωνυμία «White and Blue Glory» η οποία πραγματοποιήθηκε στην έρημο Negev στο Ισραήλ. Τα ελικόπτερα που έστειλε η 1η ΤΑΞΑΣ στην άσκηση «White and Blue Glory» ήταν με επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache και μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ90 και CH-47D Chinook.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η άσκηση Πεζοναυτών Ελλάδας – ΗΠΑ με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος 19 – ALEXANDER THE GREAT 19″ (ATG19), στην ευρύτερη περιοχή του Παγασητικού Κόλπου με επίκεντρο τα Γλαφυρά Βόλου. Σε αυτήν συμμετείχαν 300 Πεζοναύτες των ΗΠΑ (από 22 MEU και USS Arlington) και 300 Έλληνες, προερχόμενοι από την 22η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών (22 MEU) και την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ Π/Ν – ΜΟΡΑΒΑΣ) αντιστοίχως.

Για ποιους πολέμους, ποιες Αποβάσεις, ποιες Επεμβάσεις προετοιμάζονται;
Το περασμένο καλοκαίρι υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας της Ελλάδας με την Ιταλία και Ισπανία στον τομέα των αμφίβιων/αποβατικών επιχειρήσεων εντός των κόλπων του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου. Σε πρώτη φάση προβλέπεται η διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, αντίστοιχων με αυτές που γίνονται στην βόρεια Ευρώπη από την Συμμαχία και με στόχο την προετοιμασία για την ταχεία μεταφορά δυνάμεων σε περίπτωση κρίσης. Ιταλία και Ισπανία βέβαια διαθέτουν ισχυρές δυνάμεις πεζοναυτών με κατάλληλα μέσα και πλοία αποβατικών επιχειρήσεων. Επιθυμία του ΓΕΕΘΑ είναι η προσκόλληση της Ελλάδας σε αυτό το πλαίσιο και η απόκτηση των ΑΑV θα συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ σε Στρατό και Αστυνομία
Τίθενται πλέον πολύ σοβαρά ζητήματα:
τι σχέση πρέπει να συνεχίσει η νεολαία με τον απαράδεκτο θεσμό της Υποχρεωτικής Στράτευσης αφού πέρα από τη μυθολογία των "εθνικών κινδύνων και αναγκών" αποδεικνύεται η ολοένα μεγαλύτερη σύνδεση του με ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις;
τι σχέση πρέπει να έχει ο κόσμος της εργασίας και οι φτωχοί νέοι με τον Ελληνικό Στρατό αφού αποκαλύπτεται ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι ο σημαντικότερος Αστικός Μηχανισμός Καταστολής των εργαζομένων και ταυτόχρονα Στρατολογεί από τους φτωχούς εφέδρους φαντάρους για να τους στρέψει εναντίον των γονιών-αδελφών-φίλων τους που αγωνίζονται για ένα ανθρώπινο παρόν και μέλλον;

Πλέον μιλάμε για τον Στρατό του Επιχειρηματικού κράτους του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού. Αλλάζει επομένως ο ρόλος του και κυρίως τροποποιείται ο ρόλος των Φαντάρων που καλούνται να υπηρετήσουν στις γραμμές. 
Και αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει ένα μαύρο νήμα που συνδέει τον κοινωνικό πόλεμο με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και ανταγωνισμούς.
Πλέον Υποχρεώνεσαι να ντυθείς στα χακί για να εμπλακείς στον Πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών, για να σε εκμεταλλευτούν οικονομικά και εργασιακά -ενώ καταστρέφεις θέσεις εργασίας-, εκπαιδεύεσαι να ανακαταλάβεις εργοστάσια που έχουν καταληφθεί από αγωνιστές που αντιστέκονται στα πλάνα ιδιωτικοποιήσεων, εξαγοράζεσαι για μια χούφτα ευρώ να προστατεύσεις τη Exxon-Mobil, TOTAL, ENI, το Βαρδινογιάννη, το Λάτση, το Μαρινάκη, τους εργολάβους και επενδυτές! 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου