Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Το Κίνημα των Φαντάρων απέναντι στον Στρατό τους Πάροχο Ασφάλειας


Αύξηση Θητείας, Στράτευση στα 18 Ανδρών-Γυναικών, Προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών
Το στρατιωτικό κατεστημένο διαρρέει εκθέσεις με σοβαρές αντιδραστικές επιλογές εις βάρος της νεολαίας και των εργαζομένων. Είναι θέσεις που έχουν την συμφωνία της ΝΔ και της Ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής. Ικανοποιούν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης για την αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου και όχι απλώς την συγκυρία της έντασης στα ελληνοτουρκικά! Οι αγώνες της νεολαίας και των εργαζόμενων δεν τους επέτρεψαν να τις υλοποιήσουν τα προηγούμενα χρόνια. Οι Αλλαγές αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με την 'Εθνική Άμυνα. Απαιτούνται γιατί ο Ελληνικός Στρατός Αλλάζει και γίνεται "Πάροχος Ασφάλειας"! Δηλώνει ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης: «Από τα νέα μου καθήκοντα θα πράξω ότι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων».
 ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ! Ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης εκθέτει τις στρατιωτικές-κατασταλτικές διαστάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών. Περιγράφει τον ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ του ελληνικού στρατού, την επιβολή των Δογμάτων Πολέμου Καταστολής που πρέπει να επιβληθούν για να οχυρωθούν οι επενδύσεις τους, να κατοχυρωθούν οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις, σχέδια που αλληλοδιαπλέκουν τους οραματισμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης ως Ηγεμονική Δύναμη στα Βαλκάνια, μεσίτη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για την είσοδο τους σε ΕΕ-ΝΑΤΟ, με την έξαρση του ανταγωνισμού με την Ρωσία!
Η δήλωση του ΥΕΘΑ Αποστολάκη έχει παρελθόν επεμβατικών δράσεων και προετοιμασιών του Ελληνικού Στρατού, έχει το παρόν του πολλαπλασιασμού των αμερικανικών βάσεων, την παροχή πλούτου διευκολύνσεων, των συνεκπαιδεύσεων Ελληνικών-Αμερικανικών δυνάμεων που το διάστημα 2015-2018 κόστισαν 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.  Ιδιαίτερα οι Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού συνεκπαιδεύονται διαρκώς με τις αντίστοιχες δυνάμεις Βαλκανικών και Αραβικών κρατών, αμερικανικών και ισραηλινών, με χαρακτηριστικές την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και ΜΕΔΟΥΣΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ελληνικός στρατός διατηρεί την μεγαλύτερη αποστολή του εκτός συνόρων στο Κόσοβο, ενώ πολύ αναβαθμισμένη είναι η παρουσία της Ελληνικής παρουσίας στα Βαλκάνια. Η Πολεμική Αεροπορία έχει αναλάβει την Αστυνόμευση σε τρεις (3) Βαλκανικές χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο!  Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ βρίσκονται σε εξέλιξη Αποστολές σε 12 χώρες! Αποτελούν αποδείξεις ότι "η ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας" είναι πολύ ευρύτερος!
Υπάρχει πολιτικό κεκτημένο στο οποίο πατά ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος το 2016, σε ομιλία του στον ΣΕΒ Βορείου Ελλάδας, δεσμεύονταν να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Συρία να προστατεύσουν τις ελληνικές επενδύσεις. Το Πολεμικό Ναυτικό πρωτοστάτησε στην προστασία των πλοίων Ελλήνων εφοπλιστών στην Σομαλία. Για να ικανοποιήσουν την ανάγκη κερδοφορίας του ελληνικού αστικού κόσμου πρέπει να εμπλακούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ΕΝΕΡΓΑ σε πολεμικά μέτωπα. Αυτό δεν είναι "υποχρέωση" του μόνιμου προσωπικού, αλλά κάτι που θα απαιτεί και από τους Έφεδρους Φαντάρους.  Για αυτό αποφασίστηκε από τον τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο "η επιστροφή των ναυτών" στα πλοία! Τέλος, αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι έχει οξυνθεί η Καταστολή του Στρατού σε βάρος των φαντάρων που συμμετέχουν σε Αντιπολεμικά και Αντιρατσιστικά Συλλαλητήρια. Η τρομοκράτηση των φαντάρων είναι κοινό έργο τόσο των ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου-Αποστολάκη, όσο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Όλες οι διεργασίες που περιγράφονται αφορούν τη δράση του Ελληνικού Στρατού εντός και εκτός συνόρων. Μάλιστα, είναι η κοινή δράση του στρατού, της αστυνομίας και των στρατιωτικοποιημένων τμημάτων του Φασισμού όπως οι εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων. Σε αυτό συμβάλλει η ένταση της στρατιωτικοποίησης του λαού μας μέσω της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ. Αύξηση θητείας, προσλήψεις ΕΠΟΠ, αλλά και Υποχρεωτική Στράτευση γυναικών. Οι αλλαγές που εξετάζονται συνδέονται και με την αναδιοργάνωση του στρατεύματος η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το κλείσιμο Κέντρων Νεοσυλλέκτων και τη λειτουργία 23 σημείων Υποδοχής Οπλιτών σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές. Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι επιτελείς του περιλαμβάνει έξι βασικά σημεία:
1. Υποχρεωτική στράτευση στα 18. Καταρχήν, η επιλογή αυτή κρίνεται απαραίτητη για Ιδεολογικούς-Πολιτικούς λόγους. Θέλουν στρατιώτες όσο το δυνατόν νεώτερους, με λιγότερες κοινωνικές-πολιτικές εμπειρίες (συνδικαλιστικής πάλης) ώστε να τους χειραγωγούν πιο εύκολα. Επίσης, τα Επιτελεία αποκαλύπτουν το πόσο θέλουν να εκμεταλλευτούν την νεολαία, αδιαφορώντας για τις ακραίες κοινωνικές ανάγκες. Δεν τους νοιάζει ότι οι νέοι Μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά λόγω των ακραίων κοινωνικών προβλημάτων. Τα επιτελεία ενδιαφέρονται μόνο για Αναλώσιμους στρατιώτες!!!
2. Αύξηση της θητείας. Μιλούν για θητεία 12 μέχρι 18 μηνών.
3. Υποχρεωτική στράτευση των φτωχών γυναικών. Το μέτρο αυτό το προωθούσε ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ηγέτης των Ακροδεξιών ΑΝΕΛ. Φαίνεται όμως ότι η Στράτευση των Φτωχών Γυναικών αποτελεί κεντρική επιλογή του Επιχειρηματικού Ελληνικού Κράτους Άμυνας Ασφάλειας που μετρά αντιδράσεις. Η Στράτευση των Γυναικών δεν είναι Ισότητα. Είναι έκφραση του Κοινωνικού εκφασισμού και του άγριου κοινωνικού ανταγωνισμού που συστηματικά καλλιεργεί το αστικό καθεστώς εξουσίας και η κυβέρνηση. Είναι μια ακόμη έκφραση του εμφυλίου μεταξύ των εργαζομένων και της νεολαίας –Έλληνες εναντίον μεταναστών, Δημόσιο κατά Ιδιωτικού Τομέα κλπ- ώστε όλοι να τραβιόμαστε προς τα κάτω, να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας την ώρα που εντείνονται οι κοινωνικές ανισότητες και τα κέρδη τους. Δε θα πάει η κόρη των εφοπλιστών, των καναλαρχών, των εργολάβων και των τραπεζιτών στον Στρατό. Από τη φτώχεια και την κοινωνική απελπισία θα στρατολογήσουν...
4. Προσλήψεις ΕΠΟΠ. Προτείνεται η πρόσληψη τουλάχιστον 2000 Επαγγελματιών Οπλιτών και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Οι περισσότεροι από αυτούς θα πάνε στις Ειδικές Δυνάμεις ως Φρουροί των πετρελαϊκών εταιρειών και σύγχρονοι ΡΑΜΠΟ που θα επιβάλλουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
5. Διευθέτηση των ανυπότακτων.
6. Προετοιμασία της κοινωνίας. Έχουν την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας στο στόχαστρο.
Είναι μια τεράστια αντιδραστική τομή που θα φτιάξει τον Στρατιωτικό Βραχίονα της σύγχρονης καπιταλιστικής ανασυγκρότησης. Αυτό είναι το σύγχρονο Αστικό Κράτος, η Αστική οικονομία και ο Αστικός Στρατός τους.
Υπερπροβάλλουν την τουρκική προκλητικότητα για να κρύψουν τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο επιθετικές επεκτατικές άρχουσες τάξεις, τα τεράστια συμφέροντα της ενεργειακής βιομηχανίας που μας Απειλεί με Πολέμους-Επεμβάσεις-Οικολογική Καταστροφή. Είναι ο στρατός που θεωρεί Τρομοκράτη όποιον αγωνίζεται για να σώσει την Ήπειρο, το Ιόνιο, την Κρήτη, το Αιγαίο, για να σώσει τον τόπο του από τις Πετρελαϊκές Εταιρείες! Με την «εθνική ενότητα» αποκρύπτουν τον Ταξικό Πόλεμο που διεξάγεται ανάμεσα σε εργαζομένους και αστικό κόσμο.
Διαβάζουμε: «Η σημαντικότερη όλων των προτάσεων είναι να προετοιμαστεί η κοινωνία για την αναγκαιότητα των παραπάνω μέτρων. Αν δεν γίνει αυτό «τότε όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα». Σήμερα η νεολαία θεωρεί την υποχρεωτική στράτευση αποκρουστική, επικίνδυνη, έναν πραγματικό βραχνά καθώς νοιώθει ότι αποτελεί ένα διάστημα σοβαρής οικονομικής και ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης, μια περίοδο μετατροπής τους σε κρέας στα κανόνια του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, εμπλοκής τους σε άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ισραήλ.  Τέλος, τους έχει ανησυχήσει το κλίμα αμφισβήτησης, η ολοένα μεγαλύτερη ανάπτυξη αντιστάσεων μέσα στο στρα­τό. Καθημερινά φαντάροι βγαίνουν παραπονούμενοι, διεκδικούν τα δικαιώματά τους, δημιουργούν συλλογικότητες, δημοσιεύουν επιστολές διαμαρτυρίας, καταγγέλλουν αυθαιρεσίες, υποχρεώ­νουν διοικήσεις μονάδων και το υπουργείο Εθνικής Άμυ­νας σε υποχώρηση. 
Το αγωνιστικό μέτωπο που πρέπει να δημιουργήσουμε θα παλέψει ενάντια στη στράτευση στα 18, αλλά για τη μείωση της θητείας, τη βελτίωση των συνθηκών, ενάντια στις αγορές ό­πλων, τις αποστολές εκτός συνό­ρων, σε ΝΑΤΟ – Ευρωστρατό. Θα διεκδικήσει ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Θα σταθεί δίπλα στον κόσμο της εργασίας ξεκαθαρίζοντας: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  

ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου