Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Παρ' ολίγο πτώση Τουρκικού F16 και εκδήλωση Θερμού Επεισοδίου!

Ο πόλεμος χαμηλής έντασης στο Αιγαίο είναι καθημερινότητα και απειλεί με γενικότερη αντιπαράθεση.
Τα γεγονότα που σημειώθηκαν χθες (01/02/2019) είναι ενδεικτικά των κινδύνων πολεμικής ανάφλεξης που εγκυμονεί ο Ελληνοτουρκικός Ανταγωνισμός, η επιθετικότητα και ο επεκτατισμός και των δύο αρχουσών τάξεων.
Σύμφωνα με τα μιλιταριστικά σάιτ, ένα από τα Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που χθες έκαναν 34 παραβιάσεις στο Αιγαίο, παρουσίασε σοβαρή μηχανική βλάβη και το ατύχημα αποφεύχθηκε λόγω της ικανότητας του χειριστή του να αντιμετωπίσει επιδέξια το ζήτημα.
Διαβάζουμε:

Ένα ζεύγος τουρκικών F-16, εισήλθε στο FIR Αθηνών, χθες το πρωί, περίπου στις 11.30. Τα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο στα Δωδεκάνησα και επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Αιγαίο. Ελληνικά μαχητικά που βρίσκονταν στον αέρα έσπευσαν προς αναχαίτισή τους. Ο ένας Τούρκος χειριστής ανέφερε σοβαρό πρόβλημα στον κινητήρα του αεροσκάφους του. Ο κινητήρας έσβησε και όσοι άκουγαν τις αναφορές του, Έλληνες και Τούρκοι πάγωσαν. Το ενδεχόμενο της συντριβής ήταν πάρα πολύ πιθανό. Ο πιλότος θα μπορούσε να είχε αποφασίσει την εγκατάλειψη του αεροσκάφους και αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε “ελληνοτουρκική αντιπαράθεση” για την έρευνα και διάσωσή του. Το ατύχημα για το οποίο πολλοί ,συχνά μιλούν φαινόταν πιθανό.

Ο Τούρκος χειριστής που μάλλον είναι από τους τελευταίους έμπειρους της τουρκικής αεροπορίας, αντέδρασε ψύχραιμα. Ακολούθησε τις διαδικασίες και με ανεμοπορία, κατόρθωσε να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Ντάλαμα. Έκανε κάτι ανάλογο μ΄ αυτό που είχε κάνει πριν από χρόνια Έλληνας χειριστής F-16, που προσγειώθηκε με τον ίδιο τρόπο στη Ρόδο. Η επιλογή του Τούρκου να ακολουθήσει τις διαδικασίες και με το όποιο ρίσκο να προσγειώσει το αεροσκάφος ανακούφισε πολλούς σε Ελλάδα και Τουρκία. Η εγκατάλειψη στο Αιγαίο , σε ελληνικά ύδατα είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε ένταση κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες, που επιβεβαιώνει όσους εκφράζουν ανησυχίες για ένα “ατυχές γεγονός” που μπορεί να πυροδοτήσει αντιπαράθεση. Είχε προηγηθεί η επικίνδυνη πτήση τουρκικού F-16 πάνω από ελληνικό ελικόπτερο Super Puma, στο Φαρμακονήσι κατά τη διάρκεια πτήσης έρευνας και διάσωσης.
Χθες είχαμε το παραλίγο ατύχημα. 
Γράφαμε σε ανακοίνωση μας στις 20/01/2019

Άλλη μια μέρα επικίνδυνης έντασης στο Φαρμακονήσι-Ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου είναι συνεχής...

Σύμφωνα με την παραπλανητική παρουσίαση από τα μιλιταριστικά μέσα που προβάλλουν την επίσημη ορθή καθεστωτική αστική "εθνική θέση"και για το νέο επικίνδυνο επεισόδιο του ελληνοτουρκικού επεισοδίου, που συνέβη την Παρασκευή 18/1/2019... (που αναπαράχθηκε από κανάλιαραδιόφωνα-εφημερίδες)
“Πόλεμος” στο Φαρμακονήσι με τουρκικά F-16 να προσπαθούν να “γκρεμίσουν” ελληνικό Super Puma!
“Πόλεμος” στο Αιγαίο χθες το μεσημέρι με τουρκικά F-16 να παρεμποδίζουν Super Puma της ΠΑ, να κάνει έρευνα και διάσωση στο Φαρμακονήσι. Τουρκικό F-16 πέταξε πάνω από το Super Puma θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια του! Το σκηνικό που στήθηκε στην περιοχή ήταν “πολεμικό”, με τους Τούρκους να χρησιμοποιούν στο σκηνικό της επικίνδυνης πρόκλησης ακόμη και uav.

Η ένταση ξεκίνησε όταν δόθηκε σήμα για επιχείρηση έρευνας διάσωσης στη περιοχή του Φαρμακονησίου, για παράνομο μετανάστη που έπεσε στη θάλασσα από σκάφος. Πλωτά του Λιμενικού Σώματος, έσπευσαν στην περιοχή. Πολύ σύντομα οι Τούρκοι έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή με πτήσεις F-16 και υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Κουνελονήσι. Αυτό όμως ήταν το λιγότερο που έκαναν…
Στην περιοχή εμφανίστηκε Super Puma της ΠΑ, για το οποίο παραμένει αδιευκρίνιστο αν ζητήθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ). Πηγές του Λιμενικού Σώματος υποστηρίζουν ότι δεν ζήτησαν τη συνδρομή ελικοπτέρου, αλλά στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν το αντίθετο. Από τη στιγμή που εμφανίστηκε το ελικόπτερο Super Puma οι Τούρκοι κλιμάκωσαν δραματικά τις προκλήσεις τους, ξεπερνώντας τα όρια και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την πτήση του Super Puma που επαναλαμβάνουμε έκανε έρευνα διάσωση σε χαμηλό ύψος.
Τα δύο τουρκικά F-16 που πέταγαν σε ύψος από 18.000 έως 22.000 πόδια κάνοντας υπερπτήσεις , κατέβηκαν στο χαμηλό ύψος που πετούσε το ελικόπτερο της ΠΑ και πέταξαν από πάνω του σε απόσταση που υπολογίζεται ότι ήταν μεταξύ 100 και 200 πόδια! Τα καυσαέρια των F-16 ταρακούνησαν το ελικόπτερο για τα καλά. Αν το πλήρωμα δεν ήταν ψύχραιμο η εξέλιξη μπορεί να ήταν πολύ δυσάρεστη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι την ίδια ώρα έστειλαν στην περιοχή και uav όπως ανέφεραν οι Λιμενικοί που είχαν οπτική επαφή και το ανέφεραν! Επίσης στην περιοχή έσπευσε και αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν μέχρι το Λιμενικό να εντοπίσει δυστυχώς νεκρό τον μετανάστη και να αποχωρήσουν τα σκάφη του από την περιοχή. Η συμπεριφορά των Τούρκων έδειξε ότι επεδίωκαν όχι απλά την ένταση, αλλά την προβολή ισχύος και την πρόκληση. Η επικίνδυνη διέλευση πάνω από το ελληνικό ελικόπτερο, θα μπορούσε να είχε προκαλέσει αυτό που όλοι δηλώνουν ότι φοβούνται: το ατύχημα στο Αιγαίο που μπορεί να κλιμακώσει κι άλλο την ένταση που ήδη υπάρχει.



ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ;

ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΓΓΓΥΜΟΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Καταρχήν, αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η Επιχείριση Έρευνας Διάσωσης δεν είναι τόσο αθώα από πολιτική σκοπιά καθώς επισημοποιεί ζώνη επιχειρησιακής ευθύνης, δηλαδή χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου. 
Από αυτή την σκοπιά παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της 25ης Ιανουαρίου 2015 είναι αυτή που αμφισβητεί και ανατρέπει το καθεστώς συμφωνιών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με επίκεντρο την κρίση των Ιμίων (συμφωνία της Μαδρίτης, Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου υπογράφει κείμενο σύμφωνα στο οποίο γίνεται λόγος  για «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα»), για να φτάσουμε στις πρόσφατες δηλώσεις Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου που περιγράφουν τους επεκτατικούς στόχους του ελληνικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο
Το Τουρκικό αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, με επίσης επιθετικούς-επεκτατικούς στόχους απαντά με την προβολή Στρατιωτικής ισχύος, όπως στην περίπτωση του Φαρμακονησίου.

Γιατί όμως ο κίνδυνος "θερμού επεισοδίου" εγκυμονεί στο Αιγαίο;

Πέρα από τα όποια διακυβεύματα, στην περιοχή του Αιγαίου εστιάζεται η προσοχή όλων καθώς εκεί το ελληνικό κράτος δεν έχει να παρατάξει το πλέγμα των συμμαχιών που έχει οικοδομήσει στην Ανατολική Μεσόγειο, ασκώντας την επιθετικότητα και επεκτατικότητα του. 

Ας παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στην Νότια Κρήτη με την επιθετικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έναντι του διαλυμένου κράτους της Λιβύης. Η Ανατροπή του Καντάφι το 2011, δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό κράτος να ανακηρύξει την ίδια χρονιά με το Νόμο 4001, ότι θα προχωρήσει σε αδειοδοτήσεις περιοχών της υφαλοκρηπίδας στη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα νοτίων και δυτικά της Κρήτης. 

Η Ελλάδα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Λιβύη καθώς το καθεστώς Καντάφι προβάλλει την Αρχή της Ευθιδικίας και όχι της "Μέσης Γραμμής" (καθώς δεν δεχόταν την πλήρη επήρεια από τα ελληνικά νησιά Στροφάδες, Σαπιέντζα, Σχίζα, Γαύδος, Χρυσή και Κουφονήσι).

Μεγάλοι κερδισμένοι η Κοινοπραξία TOTAL, EXXON-MOBIL, ΕΛ.ΕΠ. 
Στη βάση του ενεργειακού ζητήματος και του ελέγχου δρόμων ενέργειας-εμπορίου παγκόσμιας στρατηγικής σημασίας οικοδομούνται η προνομιακή σχέση με τις ΗΠΑ, η αναβάθμιση του ρόλου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, οι Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου (με τις Ιορδανία, Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ να δείχνουν ενδιαφέρον), ενώ οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν ρόλο και λόγο!

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ... ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΜΟΙΡΑΣΙΑ!
Επιλογή του Τουρκικού κράτους είναι η ένταση και η προβολή Στρατιωτικής Ισχύς, ώστε να ξαναμοιραστεί η πίτα, καθώς το πλέγμα συμμαχιών στη βάση αστικών συμφερόντων και ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων επιτρέπει συγκυριακά στο Ελληνικό κράτος να προβάλλει το μέγιστο των στρατηγικών του επιδιώξεων: χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. άρα και αντίστοιχος εναέριος χώρος, μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου με βάση τη Μέση Γραμμή από τα νησιά (κεντρικός ο ρόλος του Καστελόριζου, ΑΟΖ σε όλες τις ελληνικές θάλασσες, όπως υποστηρίζει ο Άγγελος Συρίγος http://diktiospartakos.blogspot.com)  



Κάτω από το όριο του Πολέμου, Πάνω από το Όριο της Ειρήνης

Την έκφραση αυτή χρησιμοποιούν εκπρόσωποι του Διπλωματικού και Στρατιωτικού Κατεστημένου για να περιγράψουν το τι συμβαίνει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Απεναντίας, ο πόλεμος κατά των προσφύγων, η προετοιμασία και η συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η απαίτηση για νέες θυσίες ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ για εξοπλισμούς και προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, η συμβολή στον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών και τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής κατά των Ασύμμετρων Απειλών μόνο ως Θερμός Πόλεμος μπορούν να περιγραφούν.

Θύμα τους το 4χρονο κοριτσάκι που επιχείρησε μαζί με τους γονείς του να διαβεί το Αιγαίο και ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από το Λιμενικό http://diktiospartakos.blogspot.com
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου