Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Τι υπόσχονταν ο ΣΥΡΙΖΑ για τις μεταθέσεις των φαντάρων: Νέες υποσχέσεις ενώ τα βύσματα Κυριαρχούν.

Αποτέλεσμα εικόνας για μεταθεσεισ φανταρωνΣε δημοσιεύματα της περιόδου 2015-2016 περιγράφονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την επίλυση του καυτού ζητήματος των Μεταθέσεων των Φαντάρων.
Με τίτλους "αλλάζουν όλα" και "Τέρμα στα Βύσματα" παρουσιάζονται οι δηλώσεις του τότε ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος και οι νομοθετικές ρυθμίσεις του τότε ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.
Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ υπερτόνιζε το μέτρο "της μετακίνησης όλων των φαντάρων στα σύνορα", αποκρύπτοντας βεβαίως ότι τα βύσματα έφευγαν στο 2μηνο-3μηνο.
Ας διαβάσουμε όμως το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Και ας το συγκρίνουμε με τις πρόσφατες εξαγγελίες.
Γιατί είναι τουλάχιστον παράδοξο να αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 το νόμο για τον Στρατό και τη Θητεία που είχε ψηφίσει η ίδια κυβέρνηση πριν από τρία χρόνια, τον Ιανουάριο του 2016!
Στο δημοσίευμα περιγράφεται το σύστημα μοριοδότησης και η δυνατότητα ελέγχου της διαδικασίας μεταθέσεων από τους συναδέλφους φαντάρους.
Διαβάζουμε: 

Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται πλήρες σύστημα μοριοδότησης, προκειμένου το καθεστώς των μεταθέσεων και τοποθετήσεων να διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας.

Προτεραιότητα για τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις οπλιτών έναντι όλων των κριτηρίων που υιοθετούνται είναι οι επιχειρησιακές και υπηρεσιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα κριτήρια που εισάγονται διακρίνονται σε υπηρεσιακά, οικονομικά και κοινωνικά και αντικειμενικά, με καθορισμένη εκ των προτέρων βαρύτητα ώστε ο οπλίτης που συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια να μπορεί να διεκδικήσει τοποθέτηση στον τόπο επιθυμίας του ή πλησιέστερα αυτού, πάντα με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Όλοι οι οπλίτες της ίδιας Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατεύσιμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) θα μπορούν να ενημερώνονται – αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω των επίσημων ιστότοπων των Γενικών Επιτελείων – για τα μόρια που συγκέντρωσαν οι 50 οπλίτες που μετατίθενται και συγκεντρώνουν τη χαμηλότερη μοριοδότηση.

πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/124644

Εμείς καλούμε τους ίδιους τους συναδέλφους να συγκρίνουν το τι αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Πέρα από τα ΕΤΑΠ-τις άδειες που αντιστοιχούν στο βαθμό δυσκολίας των μονάδων- τίποτε από αυτά δεν ίσχυσε!!!
Σε ανακοίνωση μας θέταμε τα εξής:
Στο νέο Νομοσχέδιο για τον Στρατό ουσιαστικά εξαγγέλλεται ξανά η δυνατότητα του Ελληνικού Στρατού να Αυθαιρετεί και να κρατά τους συναδέλφους στα σύνορα για ολόκληρο το 9μηνο!
Σε αυτό υπάρχει πλήρη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αντιπολίτευσης ΝΔ, της φασιστικής Ακροδεξιάς και του Στρατιωτικού κατεστημένου!
Η δυνατότητα του Στρατού να κρατά ολόκληρο το 9μηνο στα σύνορα δοκιμάστηκε πριν από λίγες μέρες, όταν η Σειρά του Σεπτεμβρίου 2018 ολοκλήρωσε το 5μηνο της στην παραμεθόριο και έπρεπε να πάρει μετάθεση. Το 60% της Σειράς έμεινε Αμετάθετο, όταν φυσικά είναι σε όλους γνωστό ότι τα βύσματα της κυβέρνησης φεύγουν για μετάθεση στον τόπο τους στο 3μηνο! 
Να σημειώσουμε ότι το σύστημα Μεταθέσεων και το πως αποκτάς Μόρια ή πόσα μόρια έχεις συγκεντρώσει παραμένει Απόρρητο για να εξασφαλίζεται η λειτουργία αυτού του Διεφθαρμένου συστήματος.
Αν ξετυλίξεις το νήμα βρίσκεις την αρχή της Διαφθοράς και Διαπλοκής μέσα στο ίδιο το Πεντάγωνο, στη λεγόμενη Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας.
Έχοντας κατά νου τι ισχύει, επαναφέρουμε στο προσκήνιο παλιότερες εξαγγελίες που υπόσχονταν Μέριμνα για τους Φαντάρους.
Εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί οι ρυθμίσεις αυτές δεν εφαρμόζονται, γιατί άλλαξε το σύστημα.
Βλέπεις, η Πολεμοκαπηλεία είναι ο καλύτερος φερετζές των αισχρών πολιτικών χειρισμών, του ρουσφετιού και της άθλιας ψηφοθηρίας!

Τώρα οι Υπουργοί Άμυνας Αποστολάκης-Ρήγας δίνουν νέες υποσχέσεις.

Εμείς Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στην Βυσματοκρατία.
Μπροστά μας έχουμε τον Στρατό της Διαπλοκής και της Διαφθοράς, της Ανισότητας και των Διακρίσεων.
Και αυτός ο Ελληνικός Στρατός επιτίθεται συνολικά στον εργαζόμενο λαό μας,  τους φοιτητές, τους φαντάρων λαϊκών οικογενειών. Το νομοσχέδιο για τη θητεία εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες του Στρατού Παρόχου Ασφάλειας που έχουν ανάγκη οι εφοπλιστές και οι επενδυτές, οι πετρελαϊκές και πολεμικές βιομηχανίες.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δεν πρόκειται για ακόμη αλλαγή, αλλά ένα νομοσχέδιο σοβαρό κρίκο του Στρατού Παρόχου Ασφάλειας. Ουσιαστικά συγκροτείται ο Στρατιωτικός Βραχίονας του Επιχειρηματικού Κράτους Άμυνας Ασφάλειας, ο Στρατός που θα στηρίξει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ελληνικού κεφαλαίου. Οι αλλαγές στον στρατό είναι άμεσα συνδεδεμένες με την καπιταλιστική ανασυγκρότηση -π.χ αφορούν το φοιτητή ως μελλοντικό φαντάρο αλλά και ως ερευνητή που κάνει έρευνα για την Πολεμική Βιομηχανία και τον Στρατό σπουδάζοντας!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Μείωση της Στρατιωτικής θητείας στους 6 μήνες για όλους-Κάλυψη του κόστους της θητείας από τον Στρατό-Να Καταργηθούν τα πρόστιμα της Ανυποταξία-Αύξηση του μισθού των φαντάρων στο ύψος του βασικού-Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων-Κανένας νέος Μισθοφόρος ως ΟΒΑ, Μισθοφόρος Φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ- Να μπλοκάρουμε το Συμβούλιο Έρευνας για τα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας-ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, για ΑΟΖ-Κοιτάσματα             
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ  για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό για να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου