Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Βαριά τραυματίας φαντάρος της ΕΛΔΥΚ: Προσπάθησε να το σκάσει από το στρατόπεδο Κόλαση!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Στην “μάχιμη” ΕΛΔΥΚ σήμερα (16/03/2019), στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά σπάζοντας το πόδι του στην προσπάθεια του να δραπετεύσει από το στρατόπεδο “κολαστήριο”. 

Συγκεκριμένα στο 2ο Μ/Κ ΤΠ τις πρώτες πρωινές ώρες, οπλίτης προσπάθησε να πηδήξει την περίφραξη και να φύγει από το στρατόπεδο.

Έσπασε σοβαρά το πόδι του και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο χειρουργείο νοσοκομείου της Λευκωσίας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι οπλίτες στο συγκεκριμένο στρατόπεδο αλλά και στο σύνολο της ΕΛΔΥΚ. 

Στρατόπεδα, κατά φήμη “ξενοδοχεία”, με έλλειψη ζεστού νερού, μηδενική παρουσία κλιματισμού, έλλειψη καθαριότητας, κλπ. καθώς και το βασικότερο, την σκληρή ζωή που βιώνει ο κάθε στρατιώτης, με ατέλειωτες υπηρεσίες, καθόλου εξόδους, σκληρά καψώνια και την απαράδεκτη συμπεριφορά των “παλιών” προς τους “νέους”.

Όλα αυτά σήμερα πήραν την τραγική κατάληξη με την προσπάθεια του συναδέλφου να φύγει από το στρατόπεδο και τον άσχημο τραυματισμό του.


Ας ακουστεί η φωνή των στρατιωτών που βιώνουν αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες!

H "άλλη εικόνα" της Περίφημης ΕΛΔΥΚ: πανικός στα στελέχη του στρατοπέδου μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Υπηρετούμε την θητεία μας στο 2ο Μ/Τ ΠΖ της ΕΛΔΥΚ που εδρεύει στην επαρχία της Λευκωσίας στην Κύπρο. 
Μετά την πρόσφατη καταγγελία, μας στο Δίκτυο Σπάρτακος, για τον βασανισμό των νεοσυλλέκτων, έχει επέλθει πανικός στα στελέχη του στρατοπέδου. 
Βέβαια το άγχος τους το έχουν μεταφέρει στις παλαιότερες ΕΣΣΟ που έχουν λάβει οδηγίες για «τσάκισμα» κάθε αντίθετης άποψης.
Στις αναφορές του Τάγματος τονίζετε ότι δεν φοβούνται τους φαντάρους!!!
Αλλά η δημοσιότητα των αισχρών τους πράξεων τους έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους.

Όσο περισσότερα ακούγονται για το συγκεκριμένο στρατόπεδο και για την ΕΛΔΥΚ γενικότερα δείχνουν την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι στρατιώτες εδώ. 

Ας γίνει γνωστή η τακτική που ακολουθούν τα στελέχη, βάζοντας παλαιότερους φαντάρους να βασανίζουν νεότερους με σκληρά καψώνια, ατέλειωτες καθαριότητες, έλλειψη ύπνου και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Η φωνή μας όσο ακούγεται μας δίνει δύναμη να αντέξουμε και στο τέλος να έρθει δικαίωση.
Θυμίζουμε την καταγγελία των συναδέλφων:

ΕΛΔΥΚ: και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βασανίζουν τους Μισθοφόρους Στρατιώτες στην Κύπρο!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Υπηρετούμε στο 2Μ/Τ ΠΖ της ΕΛΔΥΚ. 
Πρόσφατα πήραμε μετάθεση στην Κύπρο. 
Μετά από ασφυκτική πίεση που δεχθήκαμε στο κέντρο για να έρθουμε «εθελοντικά» στο νησί, βρήκαμε μια κατάσταση πέρα από κάθε προηγούμενο εδώ.
Στο στρατόπεδο αφού φτάσαμε και ενταχθήκαμε σε λόγους και παραλάβαμε οπλισμό και εξοπλισμό ξεκίνησε το άγριο καψώνι από παλαιότερους φαντάρους. 
Τα «παιχνίδια» που παίζουν με τα «νέα» είναι απαράδεκτα. 
Για αρχή δεν μιλάνε σε κανέναν νέο, ούτε καλημέρα, ούτε τίποτα, σαν να μη υπάρχουν εκεί. 
Απαράδεκτη συμπεριφορά διότι δεν περιέχει καμία μορφή βίας και φέρνει τα χειρότερα αποτελέσματα. 
Οι μόνοι που μιλάνε στην νέα ΕΣΣΟ είναι μερικοί δεκανείς και αυτοί απλά διατάζουν τους υφιστάμενους τους να κάνουν αγγαρείες όπως καθαριότητες και στρώσιμο των κρεβατιών του λόχου. 


Η διοίκηση του στρατοπέδου είναι ενήμερη και η απάντηση που δίνουν είναι ότι δύσκολα φεύγεις από εδώ και αν το καταφέρεις θα σε στείλουμε στον Έβρο απευθείας.


Αυτή η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε προηγούμενο. 

Ας δημοσιευτεί διότι έτσι μόνο εκτίθενται τα στελέχη και συνειδητοποιούν ότι κάτι πάει λάθος.

ΕΛΔΥΚ: ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙ, ΤΟΤΑL, MOBIL, ENERGEAN ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΗ! ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ σε Κύπρο!
Γράφαμε πρόσφατα http://diktiospartakos.blogspot.gr : 
Για ένα τουλάχιστον δίμηνο οι νέοι συνάδελφοι θα υποστούν μια ακραία επιθετική συμπεριφορά και εκπαίδευση -η οποία στην Κύπρο δεν χαλαρώνει ποτέ τα πολεμοχαρή της και βάναυσα τυπικά χαρακτηριστικά. 
Πρωταγωνιστές της εθνικιστικής προπαγάνδας και της βαναυσότητας δε θα είναι τα στελέχη.
Η Αθλιότητα θα έχει ως Πρωταγωνιστές τους "παλιότερους" φαντάρους, τις προηγούμενες Σειρές κατάταξης.
Η επιλογή αυτή γίνεται από τη διοίκηση, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας με σκοπό να μην ζητηθούν ευθύνες σε αξιωματικούς από τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίζει τους φαντάρους σε "παλιούς και νέους" κάτι που βεβαίως είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
Οι παλιότεροι λοιπόν φαντάροι αναλαμβάνουν, ως Όργανα, το τσάκισμα της νέας κάθε φοράς Σειράς.
Στα ΣΠΕΝ και στην υπόλοιπη εκπαίδευση, οι παλιότεροι στρατιώτες έχουν λάβει την προφορική εντολή να καψονάρουν και να διατάζουν τους "νέους" να φωνάζουν όσο το δυνατό περισσότερο "για να τους σπάσει ο τσαμπουκάς". 
Αυτή είναι η εντολή των Λοχαγών και φυσικά η κάθε Σειρά που "παλιώνει" κάνει τα ίδια στην επόμενη!
Όμως συνάδελφοι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε στην Κύπρο ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ στα φασιστικά τραγούδια.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με την επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων φαντάρων "1ο Τάγμα ΕΛΔΥΚ: πέφτουν σαν χαλάζι οι φυλακές και οι στερήσεις στους φαντάρους" http://diktiospartakos.blogspot.gr αποκάλυψε ότι "δεν φτάνει ο εθνικιστικός παροξυσμός και η ενταντικοποιημένη πολεμική εκπαίδευση, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες.
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η ακραία αυταρχική συμπεριφορά τεχνοκρατών αξιωματικών που αρέσκονται στο χόμπι "να ρίχνουν ποινές στους φαντάρους με ρυθμούς πολυβόλου".http://diktiospartakos.blogspot.gr
Ένα ακόμη ζήτημα που θα απασχολήσει τους συναδέλφους είναι το τεράστιο κόστος των αεροπορικών μετακινήσεων τους:
Πολύ διαφορετικές είναι οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι φαντάροι στην Κύπρο, διαπιστώνοντας γρήγορα τα ψέματα που τους είπαν οι αξιωματικοί και το ΓΕΣ.
Ιδίως στο θέμα των μετακινήσεων τους με αεροπλάνο -στις άδειες τους- το Γενικό Επιτελείο Στρατού και η διοίκηση της ΕΛΔΥΚ υποχρεώνουν με συγκεκριμένο τρόπο τους φαντάρους να καταβάλλουν ένα υπέρογκο κόστος.http://diktiospartakos.blogspot.gr
Το πιο σημαντικό ζήτημα είναι το τι πας να κάνεις στην Κύπρο...
Κανένας Φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ για την ΑΟΖ, τα πετρέλαια και τους Άξονες του Πολέμου
Η Μετάθεση στην Κύπρο είναι μετάθεση σε Εμπόλεμη Ζώνη! Στην Κύπρο, αστικό κράτος του Ολοκληρωτικού καπιταλισμού, των εφοπλιστών, του ξεπλύματος χρήματος ως φωλιά εμπόρων ανθρώπων/όπλων/ναρκωτικών/Μαφίας, νησί ορμητήριο για τους βάρβαρους πολέμους των ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού, όπου παίζονται τεράστια γεωστρατηγικά ενεργειακά-οικονομικά-πολιτικά συμφέροντα για τις πολυεθνικές και τις άρχουσες τάξεις, κρίκο στους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου!
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 270 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ;
Με την εθελοντική συμμετοχή στην ΕΛΔΥΚ, ο κάθε στρατιώτης αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενδεχόμενη απώλεια του σε περίπτωση Απώλειας του σε μια εμπόλεμη ζώνη στο εξωτερικό.
Πληρώνουν λοιπόν 270 ευρώ για να μας κάνουν Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Η πολεμική ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνει εξαιτίας της επιθετικότητας όλων των κρατών, που με τις Συμμαχίες τους και τους Στρατούς τους επιχειρούν να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους.
Τα κράτη Ελλάδας-Τουρκίας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου αφενός ακολουθούν βάρβαρες αντεργατικές-Μνημονιακές πολιτικές (Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος), είναι καθεστώτα διαρκούς έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού (Δικτατορία στην Αίγυπτο, αστικά κράτη του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού σε Ελλάδα-Τουρκία, καθεστώς μακρόχρονης έκτακτης ανάγκης στο Ισραήλ λόγω κατοχής της Παλαιστίνης και επιβολής καθεστώτος Απαρχάιντ). 
Τα κράτη αυτά εμπλέκουν τους εργαζόμενους και την στρατευμένη νεολαία σε βρώμικους πολέμους (προετοιμασία κράτους Ισραήλ για επίθεση στον Λίβανο με την πλήρη συνδρομή-συμμετοχή-εμπλοκή ελληνικού και κυπριακού κράτους), διεκδικούν να γίνουν κράτη πολεμικά ορμητήρια των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, αλλά και ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ της Ανατολικής Μεσογείου. 
Τέλος, με έναν σύγχρονο Μεγαλοϊδεατισμό της άρχουσας τάξης θέλουν επιβάλλουν την ΕΠΕΚΤΑΣΗ των συνόρων τους ώστε ακόμη και με διακρατικό πόλεμο να εξυπηρετήσουν την δίψα των επιχειρηματιών για κέρδη. Αυτός είναι ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ τους για ΑΟΖ, έλεγχο και εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων-ροών διεθνούς εμπορίου και αγωγών.
Ο Μισθοφόρος Έλληνας στρατιώτης γίνεται ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ, Θύτης και Θύμα
O Έλληνας φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ υπερασπίζει: 
την αμερικανική Exxon Mobil, την καταρινή QPI, τη γαλλική Total και την ιταλική ENI
τα συμφέροντα του Βαρδινογιάννη, του Λάτση και των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, Energean Oil & Gas.
Πως εξυπηρετούνται αυτά τα συμφέροντα;
Να τι γράφουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της κυβέρνησης:
"Να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την οριοθέτηση των κοινών θαλάσσιων συνόρων τους δεσμεύτηκαν Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος, όπως αναφέρεται σε Κοινή Διακήρυξη, που υπέγραψαν οι ηγέτες των τριών χωρών, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στο πλαίσιο της τριμερούς Συνόδου Κορυφής στη Λευκωσία. Η συμφωνία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) αποτελεί και σημείο τριβής στις σχέσεις με την Τουρκία, η οποία επιμένει να μην αναγνωρίζει τη δυνατότητα της Ελλάδας να ορίσει ΑΟΖ έως την περιοχή του Καστελόριζου στην Αν. Μεσόγειο. Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση, η συμφωνία περιλαμβάνει την οριοθέτηση κοινών θαλάσσιων συνόρων, εξέλιξη που αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι η Ελλάδα έχει ΑΟΖ και θαλάσσια σύνορα που εκτείνονται και ακουμπούν στα κοινά θαλάσσια σύνορα των άλλων δύο χωρών, όπως δηλαδή επιτάσσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας".
ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Συνάδελφοι Αντισταθείτε. 
Η Δημοσιότητα των Καταγγελιών έχει τεράστια δύναμη.
Κυρίως όμως παίζει τεράστια σημασία η αντίληψη του ΕΜΕΙΣ απέναντι στο ΕΓΩ, η πίστη ότι αγωνιστικά και συλλογικά μπορούν και πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα αντί να τρέχει ο καθένας να γλύφει για να σώσει το τομάρι του, η αίσθηση ότι ο κάθε φαντάρος Δεν Είναι Μόνος, έχει ένα ολόκληρο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό που τον στηρίζει και εκφράζει την Αλληλεγγύη του.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου