Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Ναζιστικά παρατράγουδα στην Καλλιθέα


efsyn.gr
Ομάδα περίπου τριάντα ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο της μαθητικής παρέλασης στην Καλλιθέα αλλά αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση κρότου-λάμψης και προσήγαγαν ένα άτομο.
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους 1821, Ελλάς, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», έγραφε το πανό που άνοιξαν στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Σκρα, στο οποίο υπάρχει και ο κέλτικος σταυρός, το ναζιστικό σύμβολο που χρησιμοποιεί κατά κόρον η Χρυσή Αυγή.
Embedded video


Οι αστυνομικοί σταματούν τους χρυσαυγίτες στη συμβολή Ελ. Βενιζέλου και Σκρα





View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Χρυσαυγίτες επιχείρησαν να προσεγγίσουν στο χώρο της παρέλασης. Αστυνομικοί τους σταμάτησαν στη συμβολή της Ελ. Βενιζέλου με την Σκρα, Καλλιθέα, οπότε άνοιξαν ένα πανό («Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» 1821, Ελλάς, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)


Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 21 Μαρτίου είχε δοθεί συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Καλλιθέας για τις εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια εισβολής της Χρυσής Αυγής στη συγκεκριμένη περιοχή. Στη συνέντευξη εκπρόσωπος του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου, εκπαιδευτικός της τοπικής ΕΛΜΕ, εργαζόμενοι από το σωματείο υπαλλήλων του δήμου και εκπρόσωποι αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων καλούσαν εν όψει της παρέλασης σε επαγρύπνηση ενάντια σε ενδεχόμενη παρουσία χρυσαυγιτών στην περιοχή.

Εκ μέρους του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου ο Κώστας Κούσιαντας παρουσίασε το ιστορικό της προσπάθειας εισβολής της Χρυσής Αυγής στην περιοχή και απέδωσε την κεντρικότητα της Καλλιθέας στις προτεραιότητες της Χρυσής Αυγής σε τρεις παράγοντες:
Στο μέγεθός της και στη θέση της ανάμεσα στον Πειραιά, όπου υπάρχει ακόμα έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής, και στην Αθήνα.
Στην πολυπολιτισμική της σύνθεση, με τους φασίστες να προσπαθούν να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στους διαφορετικών 
εθνοτήτων κατοίκους της περιοχής.
Στην αναβάθμιση της περιοχής μέσω της ένταξής της στη λεγόμενη «Αθηναϊκή Ριβιέρα», τα υποσχόμενα κέρδη για τις τοπικές επιχειρήσεις και τη συνακόλουθη ανάγκη για φτηνά εργατικά χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου