Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε φαντάρο από ΕΠΟΠ

Το περιστατικό έρχεται στο φως από το «Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων», όπου το είχε καταγγείλει ο στρατιώτης θητείας και υποστηρίζει ότι σημειώθηκε πριν από μια εβδομάδα.
Σε σεξουαλική παρενόχληση φαντάρου που υπηρετούσε σε φυλάκιο ακριτικού νησιού φέρεται να προέβη χαμηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού στρατού, σύμφωνα με καταγγελία του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.
Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε πριν από μια εβδομάδα περίπου, σε φυλάκιο της 79 ΑΔΤΕ, και συγκεκριμένα στο φυλάκιο του Αγαθονησίου.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού που έχει διατάξει ήδη ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) μέσω του καθ' ύλην υπεύθυνου και προϊστάμενου σχηματισμού της 79 Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) της Σάμου.

Το Sputnik επικοινώνησε με το «Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων- Σπάρτακος» το οποίο αναφέρει ότι αρκετοί στρατιώτες θητείας από τη Σάμο πραγματοποίησαν επικοινωνία μαζί του για το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Τα παιδιά ήταν ανήσυχα για το γεγονός και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο παλικάρι. Στόχος τους με τη δημοσιοποίηση ήταν να πιεστεί το ΓΕΣ, να λάβει μέτρα και να εφαρμόσει τη στρατιωτική νομοθεσία. Από την πλευρά μας επικοινωνήσαμε και με τον καταγγέλλοντα, για να ακούσουμε τη δική του εκδοχή», τονίζει στο Sputnik εκπρόσωπος του «Δικτύου Ελεύθερων φαντάρων- Σπάρτακος».

Όπως αναφέρει, «ο φαντάρος είχε υπηρεσία πριν από μια εβδομάδα σε φυλάκιο και εκεί δέχθηκε τη σεξουαλική παρενόχληση από έναν ΕΠΟΠ ο οποίος είναι και ντόπιος».

Το γεγονός της παραβατικής συμπεριφοράς του στελέχους «θεωρείται κοινό μυστικό στα στρατόπεδα της Σάμου», τονίζει.

«Καθότι οι μόνιμοι στρατιωτικοί των παραμεθορίων περιοχών, συχνά είναι μόνιμοι κάτοικοι του τμήματος όπου υπηρετούν δημιουργούνται διάφορα ζητήματα. Κλίκες με την τοπική κοινωνία που εκφοβίζουν και τραμπουκίζουν τους φαντάρους. Κομμάτι της καθημερινότητας των στρατοπέδων. Πολλοί διοικητές στρατοπέδων κάνουν τα στραβά μάτια καθώς δεν θέλουν να έρθουν σε αντιπαράθεση με την τοπική κοινωνία», προσθέτει.
«Εμείς πάντως απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του στελέχους, χωρίς να κουκουλωθεί η υπόθεση», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου