Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Στρατόπεδο Αγίας Φωτεινής Έβρου: μια μονάδα φυλακή που μένει Αξέχαστη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από μια παλιά Σειρούλα...
Παιδιά, έχω υπηρετήσει ως φαντάρος σε αυτό το στρατόπεδο. 
Λοιπόν, έχοντας γνώση των στελεχών εκεί πέρα θα σας πω μερικά πράγματα(και τα καλά και τα άσχημα): 
Το στρατόπεδο είναι από τα καλύτερα για Έβρο με καλά (μερικοί με εξαιρετικό χαρακτήρα, όχι απλώς καλοί) κατώτερα στελέχη. 
Παλιά είχε κι έναν υποδιοικητή ο οποίος ήταν μορφωμένος και εύστροφος άνθρωπος. Ο τύπος είναι η καλύτερη ανάμνηση μου από εκεί πάνω γιατί ήταν δίκαιος (με όλους, καμία εξαίρεση) μέχρι αηδίας και σε κάθε πρόβλημα έδινε άμεσες λύσεις όποτε είχε την ευκαιρία και περνούσε από το χέρι του. Στην ουσία εκείνος κρατούσε σωστά οργανωμένο το 16 ΤΥΠ και όχι ο τότε διοικητής του. Όλα τα παιδιά που υπηρετήσαμε υπό τις διαταγές του θα τον θυμόμαστε πάντα με τις καλύτερες αναμνήσεις. Να ναι καλά αυτός και η οικογένεια του εύχομαι από δω μέσα. Εγώ είχα πέσει κοντά στην αλλαγή των διοικητών του 16 ΤΥΠ. Άλλαξαν οι διοικητές, πήρε μετάθεση και ο σωστός υποδιοικητής (που κρατούσε την κατάσταση) κι άρχισε το άγριο κακό μετά.

Τι άλλο να πω... κουράγιο στα παιδιά και οι γονείς να πιέσουν να διορθωθεί η κατάσταση.
Να έρθουν άτομα στη μονάδα και να μοιράζονται καλύτερα υπηρεσίες. 
Συνεχίστε να πιέζετε μπας και τρέξει η μεραρχία ή το ΓΕΣ να δουν τι συμβαίνει στο στρατόπεδο. 
Οι φαντάροι ερχόμαστε για μια θητεία και βάζουμε και χρήματα από την τσέπη μας. Λοιπόν ο ΕΣ το λιγότερο που έχει υποχρέωση να κάνει είναι να γίνονται σωστά οι υπηρεσίες για όλους, να φροντίζει το φαγητό μας και τους θαλάμους μας. 
Τα κόμπλεξ και τις εύκολες κουβέντες "όσοι δεν αντέχουν να πάρουν Αναβολή" να τα αφήσουν. 
Αυτοί δεν αντέχουν και τους φροντίζει η υπηρεσία το στεγαστικό τους. 
Οι οικογένειες όλες δοκιμάζονται. 
Όπλο μας ως κοινωνία πρέπει να είναι η αλληλεγγύη και η αξιοκρατία. 
Να δει το ΓΕΣ τι γίνεται στο στρατόπεδο. 
Είναι κρίμα να υποφέρουν όλοι εκεί φαντάροι και κατώτερα στελέχη γιατί θυμάμαι τα κατώτερα στελέχη με τις καλύτερες αναμνήσεις, οι περισσότεροι ήταν καλοί άνθρωποι. Ένας παλιός ΣΕΜιτζής..

Στρατόπεδο Αγίας Φωτεινής Έβρου: οργισμένη μητέρα φαντάρου καταγγέλλει τη Μονάδα-Φυλακή!

26 μέρες δουλειά και Φυλακή για τους φαντάρους!
Είναι ο Στρατός του ΣΥΡΙΖΑ και του Πάνου Καμμένου..
3η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Θα μιλήσω ως μητέρα που έτυχε και διάβασα την καταγγελία και μάλιστα ο υιός μου υπηρέτησε την πατρίδα στην μονάδα του Κυρίου που αναφέρουν ως Διοικητή.
Και ως πριν και 4 μήνες που απολύθηκε ευτυχώς, γιατί αλλιώς δεν θα έγραφα απλά μια απάντηση στα όσα διάβασα.
Ο γιος μου έκανε 26 συνεχόμενες υπηρεσίες!

Πράγμα ανήκουστο και φυσικά το μάθαμε εκ των υστέρων από φίλο στρατιωτικό που μας ενημέρωσε ότι αυτό είναι απαράδεκτο και ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.
Ο θάλαμος όπου κοιμόταν μόνιμα κρύος, και φυσικά η συμπεριφορά του κυρίου η πλέον ανάρμοστη.
Όταν γονείς κύριε μου σας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, μιας και όταν ορκίστηκε ο γιος μου θυμάμαι χαρακτηριστικά την φράση, να μιλάτε οι γονείς στον διοικητή γιατί αυτός θα είναι αρμόδιος, φροντίστε να φέρεστε αναλόγως.
Για τα παιδιά μας είναι μια υποχρέωση προς την πατρίδα, για σας είναι ο χώρος εργασίας σας και η καθημερινότητά σας.
Ελπίζω να έχουν αλλάξει τα πράγματα για όλα τα παιδιά εκεί.

Στρατόπεδο Αγίας Φωτεινής Έβρου: συνεχείς σοβαρές καταγγελίες από φαντάρους και στελέχη!
2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ



Ένας άνθρωπος (αν μπορεί κανείς να τον χαρακτηρίσει έτσι) με τόσο εμφανείς συμπάθειες και εμπάθειες στο προσωπικό και τους υφιστάμενους τόσο της μονάδας του όσο και των άλλων μονάδων, με γνώμονα την τιμωρία μέσω υπηρεσιών σε Υπολοχαγούς ΑΥΔΜ με 2-3 ώρες ύπνου, σε Αρχιφύλακες Πύλης χωρίς φυλάκιο ή τουαλέτα επίσης με 2-3 ώρες ύπνου, σε ΕΠ.ΟΠ. 


Διπλοϋπηρεσιες και πάλι με 2-3 ώρες και πόστα απλά για να κάνει το προσωπικό όλου του στρατοπέδου μόνιμα κουρασμένο, σε πολλές περιπτώσεις με άρνηση ακόμα και των απαλλαγών την επόμενη ημέρα.


Χείριστος τρόπος μεταχείρισης προς κάθε κατεύθυνση και υφιστάμενοι με πεσμένο ηθικό και κανένα τρόπο επικοινωνίας.


Μοναδικός σκοπός του συγκεκριμένου Αξιωματικού είναι το θεαθήναι και η "καλή εμφάνιση" σε κάθε πιθανή επίσκεψη Ανωτέρου του.


Ας δοθεί επιτέλους και λίγο προσοχή και σημασία στις συνθήκες εργασίας και υπηρεσιών του προσωπικού γιατί αυτά είναι το στρατόπεδο και η ασφάλεια του!
Στρατόπεδο Αγίας Φωτεινής Έβρου: ένα κολαστήριο υπηρεσιών
Το κακό ξεκίνησε από τότε που 
ανέλαβε σαν Στρατοπεδάρχης ο Διοικητής του 16 ΤΥΠ:


απίστευτες ώρες υπηρεσιών διπλές υπηρεσίες και χωρίς καθόλου ύπνο...


Η δικαιολογία του Διοικητή είναι ότι οι ΕΠ.ΟΠ. παίρνουν απαλλαγές αν και δεν θα έπρεπε να μιλούν και τα λεγόμενα του είναι ότι εγώ έχω την πίτα έχω και το μαχαιρι.


Όποιος πάει να τον πει κάτι άλλο ή να δώσει μια καλύτερη λύση τον τιμωρεί και τον ¨χώνει¨ σε πράγματα που δεν είναι στην αρμοδιότητα του.


Οι υπηρεσίες είναι στο ¨ταβάνι¨ είτε έχουμε στρατιώτες είτε δεν έχουμε.... Τα μικρά στελέχη όπως τα αποκαλεί, σε μια υπηρεσία κοιμούνται 1 με 2 ώρες όλο το βράδυ και έχουν την απαίτηση να ζητιάνε την απαλλαγή τους την επόμενη. Εγγυάται πως δεν θα προκαλέσει κανένα τροχαίο ατύχημα το άυπνο στέλεχος φεύγοντας, με την πολυαναμενόμενη απαλλαγή, για το σπίτι του; Αυτά ο Δκτης της 16ης Μεραρχίας τα γνωρίζει; 


Mήπως πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα; 


Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Αν δεν αλλάξουν γρήγορα θα ανεβάσουμε αναλυτικά πράγματα που δεν συμφέρουν καθόλου ούτε τον Στρατοπεδάρχη ούτε τον Διοικητή της Μεραρχίας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ: 6932 955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου