Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Στο "γύψο" οι πρόσφυγες-μετανάστες!


Θα αποκλείουν μετανάστες που ζητούν άσυλο από περιοχές της Ελλάδας με υπουργική απόφαση!! 
Με τροπολογία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (''Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού ενόπλων δυνάμεων, στρατολογίας, στρατιωτικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις'') βλ. https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/10998305.pdf , ορίζεται ότι (σ.8):
''Τροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις του ν.4540/2008 (άρθρο 7 παρ. 1) που αναφέρονται στη διαμονή και κυκλοφορία των αιτούντων διεθνή προστασία και προβλέπεται ότι, η περιοχή στην οποία μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα οι αιτούντες, ορίζεται εφεξής, με απόφαση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής (Σήμερα, η εν λόγω περιοχή ορίζεται με απόφαση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου)'' 
Δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη τροπολογία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής περνάει στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο οποίο έχει γίνει σφοδρή κριτική εδώ. Έτσι αντιλαμβάνονται την Εθνική Άμυνα απέναντι στους πρόσφυγες πολέμου, τους μετανάστες απέναντι στους οποίους υποτίθεται οφείλουν προστασία και μέριμνα. 
Αυτό σημαίνει ότι το καθεστώς εσωτερικού αποκλεισμού της κίνησης των μεταναστών/στριων που ζητούν άσυλο θα ορίζεται πλέον με πολιτικές αποφάσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε ένα καθεστώς εσωτερικής αποικίας και άπαρτχαιντ που έχει ήδη στηθεί με το σύστημα των hot spot στα νησιά, τον φράχτη του Έβρου,
Οι πρόσφατες εκκενώσεις καταλήψεων στέγης μεταναστών/στριων και η απαγόρευση να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη από το Σταθμό Λαρίσης και από τα ΚΤΕΛ ανθρώπων που είχαν βγάλει εισιτήρια και δεν ήταν Έλληνες, αλλά και οι χιλιάδες εξώσεις προσφύγων με Νόμο του Συριζα, δείχνει προς τα πού το πηγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει με τέτοιες ενέργειες, που δεν μεταδίδονται ή μεταδίδονται με ψέματα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, να απλώς κερδίσει ψήφους. Αντίθετα, εκμεταλλεύεται τον προεκλογικό πυρετό για να εντείνει τον πόλεμο κατά των μεταναστών και να δημιουργήσει παρακαταθήκη για τον ίδιο ή τη Ν.Δ την επόμενη μέρα των εκλογών. Μετατρέπουν την έκτακτη ανάγκη καταστολής και ελέγχου των "προσφυγικών ροών", που χρησιμοποιούν ανά περιπτώσεις, στον πολιτικό κανόνα του επιχειρηματικού κράτους άμυνας/ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. 
Όλα αυτά απέναντι στην κίνηση των ίδιων των καταπιεσμένων από το ελληνικό κράτος, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πολέμους τους μαζί με το ΝΑΤΟ, όταν οι μετανάστες και οι μετανάστριες πραγματοποιούν εδώ και μήνες κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα για να φύγουν (βλ. στα Διαβατά), δίνουν μάχη με τα κύματα και το ελληνικό λιμενικό στη Θάλασσα του Αιγαίου, βάζουν φωτιές στα hot spot για να γλιτώσουν.
Ο νέος νόμος για το στρατό, μαζί με αυτή τη ρατσιστική τροπολογία-ντροπή, πρέπει να καταργηθούν!!! Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το αντιπολεμικό και διεθνιστικό κίνημα του σήμερα περνάει μέσα και έξω από το στρατό, μέσα από τους αγώνες των φαντάρων, των μεταναστών/στριων, του εργατικού κινήματος και των κοινωνικών κινημάτων που θα αρνηθούν να συναινέσουν σε έναν πόλεμο, που συμβαίνει ήδη.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου