Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Αλλος ένας φωτορεπόρτερ, θύμα της μπατσάδικης βίας

Τι αποτέλεσμα έχουν και που καταλήγουν συνήθως οι μηνύσεις και οι καταγγελίες που αναφέρουν βάναυση και κτηνώδη συμπεριφορά μπάτσων σε βάρος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, μας το περιέγραφε πολύ χαρακτηριστικά χτες ο Μάριος Λώλος.
Υποθέτουμε ότι την ίδια τύχη θα έχει και η καταγγελία που κάνει σήμερα η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.
Αυτή την φορά θύμα ήταν ο φωτορεπόρτερ και μέλος της ΕΦΕ, Γιώργος Μουτάφης. Καλύπτοντας επαγγελματικά τα γεγονότα που συνέβαιναν χτες στην περιοχή Διαβατών Θεσσαλονίκης, κατά τα οποία οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, δέχτηκαν την επίθεση με χημικά και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, βρέθηκε και ο ίδιος θύμα της αστυνομικής βίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, της ΕΦΕ ο Γ. Μουτάφης, εντελώς απρόκλητα και καθώς έκανε την δουλειά του, δέχτηκε πισώπλατα κλωτσιά από ΜΑΤατζή. 
Προσπαθώντας να διαμαρτυρηθεί για την επίθεση που δέχτηκε, πήρε απάντηση από τον ίδιο ένστολο χτυπήματα με την ασπίδα και τον ασύρματο σε κεφάλι και πρόσωπο.

Δελτίο τύπου
Καταγγελία
Για άλλη μια φορά η ΕΦΕ αναγκάζεται να καταγγείλει αστυνομική βία ενάντια σε εργαζόμενους φωτορεπόρτερ.

Ο συνάδελφος Γιώργος Μουτάφης, μέλος της ΕΦΕ, κάλυπτε τα γεγονότα στο προσφυγικό που έλαβαν μέρος τις τελευταίες μέρες στην περιοχή των Διαβατών – Ειδομένη, όταν δέχτηκε απρόκλητα πισώπλατα κλοτσιά από ένστολο των ΜΑΤ.

Ως αντίδραση στην λεκτική διαμαρτυρία του συναδέλφου ο ένστολος θεώρησε σκόπιμο να τον χτυπήσει με την ασπίδα του και τον ασύρματο του σε πρόσωπο και κεφάλι.

Για πολλοστή φορά εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τέτοια έκνομα φαινόμενα αστυνομικής βίας και καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να πράξει τα δέοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου