Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Επέκταση από τα 6 ν.μ. στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο χωρίς συμφωνία από την "Ελλάδα που Αμύνεται"!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 
ΟΧΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΊΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΩΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
Μια από τις μόνιμες ερμηνείες της "τουρκικής επιθετικότητας" από τους υπερφίαλους προπαγανδιστές των ελληνικών καθεστωτικών ΜΜΕ είναι ότι το τουρκικό αστικό κατεστημένο εκδηλώνει την αρπακτικότητα του κάθε φορά που στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική Αστάθεια...
Θυμίζουν ξανά και ξανά την περίπτωση των Ιμίων και των "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο, αποκρύπτοντας βεβαίως την επιχείρηση εποικισμού των βραχονησίδων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! 

Φαίνεται όμως την τακτική δημιουργίας τετελεσμένων στην επιβολή των στρατηγικών συμφερόντων εκμεταλλευόμενο τις αναταράξεις του πολιτικού σκηνικού την κατέχει και το ελληνικό αστικό καθεστώς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (13/05/2019) που υπογράφει ο Βασίλης Νέδος ¨ένα από τα ερωτήματα που πλανώνται τις τελευταίες μέρες αφορά και τον σχεδιασμό της Αθήνας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη από τα 6 ν.μ. στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο. Φαίνεται ότι ο σχεδιασμός αυτός προχωρεί ανεξάρτητα από την κατάσταση στην Αλβανία, η οποία εκ των πραγμάτων είναι εξαιρετικά ασταθής λόγω του κλυδωνιζόμενου Εντι Ράμα αλλά και της κοινωνικής αναταραχής στη χώρα. Εν ολίγοις, η Αθήνα εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ανεξάρτητα αν υπάρχει συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αλβανία.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΠΕΡΙΣΑ

Τον Απρίλιο του 2009 ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής και η τότε Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μεταβαίνουν στην Αλβανία για να υπογράψουν την συμφωνία για την ΑΟΖ στην θαλάσσια περιοχή που τις ενώνει. Οι Υπουργοί των Εξωτερικών βάζουν τις υπογραφές και σε μία πανηγυρική εκδήλωση Έλληνας Πρωθυπουργός εκφωνεί για πρώτη φορά λόγο στο Αλβανικό Κοινοβούλιο. Το προεκλογικό δώρο του Πρωθυπουργού προς τον κ. Μπερίσα ήταν η θετική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως τόνισε από το βήμα της αλβανικής Βουλής, «στην προοπτική απελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων (βίζα)» για τους πολίτες της Αλβανίας. Και όπως είπε και ο Καραμανλής, μιλώντας στην αλβανική Βουλή, η Ελλάδα χαιρετίζει«όλες τις ιδέες και τις προτάσεις για την ευνοϊκή ρύθμιση του επενδυτικού περιβάλλοντος και για νέες συνεργασίες σε σημαντικούς τομείς, όπως η ενέργεια και τα σχεδιαζόμενα δίκτυα μεταφοράς της».
Δύο όμως μήνες μετά τον Ιούνιο του 2009 πραγματοποιούνται εκλογές στην Αλβανία. Το κόμμα του Σαλί Μπερίσα κερδίζει πάλι, όμως το σοσιαλιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης στέλνει την απόφαση για την ΑΟΖ στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας με το επιχείρημα ότι το ελληνικό κράτος έχει ευνοηθεί. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας την ακυρώνει. 

Πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στην Καταστροφή από τις ΠετρελαΙκές εταιρείες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που σε όλους τους τόνους υποστηρίζει ότι το Ελληνικό κράτος είναι δύναμη Ασφάλειας και Σταθερότητας αποκαλύπτει την επιθετικότητα και αρπακτικότητα του και στο Ιόνιο.

Εμείς δηλώνουμε την Αλληλεγγύη και στεκόμαστε στο πλευρό των χιλιάδων αγωνιστών που συμμετείχαν στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δεκάδες σύλλογοι και πρωτοβουλίες πολιτών από την Ήπειρο αλλά και από άλλα σημεία της χώρας.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου