Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα υπάρχουν οι πυρόπληκτοι, οι παραθεριστές Στρατιωτικοί και οι ΥΠΗΡΕΤΕΣ Φαντάροι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε την Απαίτηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και προχώρησε στη διάθεση μεγάλου αριθμού οικημάτων σε πυρόπληκτους. Θυμίζουμε ότι παρά τις ψευδείς ανακοινώσεις του Υπουργείου Άμυνας με ΥΕΘΑ τον Πάνο Καμμένο και του Πενταγώνου, με ΑΓΕΣ τον Στεφανή, ο Στρατός και απείλησε την ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας καθώς οι τεράστιες περιφραγμένες εγκαταστάσεις του Απαγόρευαν την πρόσβαση στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της δολοφονικής πυρκαγιάς στο ΜΑΤΙ. Επίσης, αποκαλύφτηκε ότι τα μέτρα αντιμετώπισης της φωτιάς στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα ήταν ανύπαρκτα (όλοι οι πυροσβεστήρες ήταν ληγμένοι, οι μάνικες σάπιες και τρύπιες κλπ) με αποτέλεσμα να υπάρξουν τεράστιες καταστροφές που το ΓΕΣ Απέκρυψε. Τέλος, το ΓΕΣ όχι μόνο έθεσε την ζωή των φαντάρων σε θανάσιμο κίνδυνο, αλλά επίσης στην συνέχεια τους ΔΙΕΤΑΞΕ να εργαστούν σκληρά σε απάνθρωπες και ανθυγιεινές συνθήκες!
Που βρισκόμαστε σήμερα.
Το ΓΕΣ έχει να διαχειριστεί το ζήτημα ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των διατιθέμενων οικημάτων και αφετέρου σημαντικός αριθμός των υπολοίπων οικημάτων (80-100) συνεχίζει να διατίθεται σε πυρόπληκτους,

Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός στελεχών (συγκεκριμένα 80-100 στελέχη Χ 11 παραθεριστικές σειρές = 880-1.100 στελέχη ή περίπου 4.000 άτομα συνολικά συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι αναφερόμαστε σε οικογένειες των 3-4 ατόμων ) να μην μπορέσει να παραθερίσει στο ΚΑΑΥ.
Εμείς να επισημάνουμε τα εξής.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βολεύτηκε με την λύση των ΚΑΑΥ για τους πυροπαθείς. Μια λύση που έπρεπε να είναι Προσωρινή καθόσον δεν διαθέτουν τις ανέσεις ενός κανονικού σπιτιού.
Σε δεύτερο επίπεδο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προσέλαβε Πολιτικό Προσωπικό αλλά εκμεταλλεύτηκε και πάλι εργασιακά τους φαντάρους.
Το δίλημμα επομένως δεν είναι να εργαστούν ΔΩΡΕΑΝ οι φαντάροι είτε για τους Στρατιωτικούς είτε για τους Πυροπαθείς.
Πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο οι ανάγκες των πυροπαθών.
Δεύτερον, πρέπει να Καταργηθούν τα άθλια ΠΡΟΝΟΜΙΑ των Στρατιωτικών και να Παύσει η βίαιη εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων φαντάρων που με τη Δουλική τους Υπηρετική Υπηρεσία στα ΚΑΑΥ εξασφαλίζουν τις Δωρεάν Διακοπές των Στρατιωτικών.  
Εντύπωση προκαλεί ότι το ΚΚΕ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για το θέμα:


Δείτε τι καταγγέλλουν οι φαντάροι:

ΚΑΑΥ Προσκυνητών: Ατελείωτη δουλειά, Αδικίες και Κέρβερος Επιλοχίας! http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/05/blog-post_60.html
ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα: λιώνουν τους φαντάρους στη δουλειά για τις Δωρεάν διακοπές των Στρατιωτικών!

Nαυτική βάση νοτίου Ευβοϊκού (ΝΒΝΕ): Λιώνουν τους ναύτες στη Δουλειά για να κάνουν δωρεάν διακοπές οι Στρατιωτικοί!
Η Υποχρεωτική Στράτευση είναι η Εξασφάλιση Δούλων για το κράτος, τον Στρατό και Υπηρετών για τους Προνομιούχους Στρατιωτικούς!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΝΑΥΤΩΝ

Υπηρετούμε στο Πολεμικό Ναυτικό και συγκεκριμένα στην Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού (ΝΒΝΕ) στην Αγία Μαρίνα. 

Η βάση αυτή είναι το θέρετρο τον αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναύτες στη βάση αυτή είναι τα ακόλουθα:
1) Εξαντλητικά ωράρια. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ναύτες του εστιατορίου όπου σιτίζονται οι παραθεριστές εργάζονται από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ. 
2) Απάνθρωπες σκοπιές. Υπάρχουν ναύτες που κάνουν 12 ώρες σκοπιά μέσα σε ένα 24ωρο για δέκα μέρες στη σειρά.
3) Απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής. Δεν υπάρχουν υλικά καθαρισμού όποτε τα πιάτα και τα ταψιά πλένονται απλά με κρύο νερό χωρίς σαπούνι. Επίσης δεν διατίθενται χαρτί υγείας και σαπούνι στις τουαλέτες. 
4) Δεν δίνουν άδεια του Πάσχα.
5) Δεν παρέχουν μαξιλάρια και σεντόνια.
6) Μέχρι να ανοίξει η μονάδα προς τους επισκέπτες δεν υπήρχε ιατρός και αν κάποιος ναύτης ζητούσε να επισκεφθεί το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών του το απαγόρευαν.
Δούλοι Φαντάροι σε Λέσχες Αξιωματικών και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις
Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεσμεύτηκε να καταργήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων φαντάρων που απογείωσε!
Το παράδειγμα της Λέσχης Αξιωματικών Αλεξανδρούπολης...
Με ένα χαριτωμένο άρθρο η μιλιταριστική ιστοσελίδα armyvoice μας ενημέρωσε πρόσφατα για μία χακί όαση στην καρδιά της Αλεξανδρούπολης, την ανακαινισμένη λέσχη αξιωματικών.«Όλο του το μεράκι έβαλε για τη λέσχη ο διευθυντής της και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς. Υπάρχει εντυπωσιακή καφετέρια, πρωινό στέκι για τους απόστρατους οι οποίοι έχουν σημείο αναφοράς τη λέσχη, με τις συζητήσεις τους εκεί να ανάβουν. Το εστιατόριο- ψησταριά μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο της λέσχης αλλά διατηρεί τον παραδοσιακό του γύρο. Αναβαθμισμένο είναι όμως και το κομμωτήριο της λέσχης. Προσοχή όμως γιατί πρέπει να κλείσετε ραντεβού». 
Αυτά και άλλα πολλά αναφέρει το "στρατευμένο" άρθρο του armyvoice. 
Με εύθυμη διάθεση για τις αλλαγές ο αρθρογράφος δείχνει να αδιαφορεί πλήρως για το σκοτεινό σημείο όλων αυτών που λέγεται αναγκαστική εργασία των φαντάρων.
Σημαίνει περισσότερες σκοπιές, ακόμα λιγότερο ύπνο, περισσότερη πίεση, μεγαλύτερη θητεία, για λόγους άσχετους με την άμυνα της χώρας. 
Μα να αφήσουμε τους στρατιωτικούς μας εν ενεργεία ή απόστρατους χωρίς τον αγαπημένο τους γύρο; Αμαρτία και ασέβεια απέναντι στους προστάτες της πατρίδος! 
Το Σύνταγμα όμως είναι σαφές: «Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών». 
Το «οποιαδήποτε» μπήκε ακριβώς για να τονίσει την αυστηρότητα και τη γενικότητα της απαγόρευσης παρόλο που ακολουθούν εξαιρέσεις οι οποίες πρέπει να ερμηνεύονται στενά. Άλλωστε Η δυνατότητα για επιβολή περιορισμών στα ατομικά δικαιώματα πρέπει να ερμηνεύεται στενά αφού η ελευθερία είναι ο κανόνας και ο περιορισμός της η εξαίρεση. Οι άνθρωποι είναι καταρχήν ελεύθεροι και ίσοι σύμφωνα και με το Σύνταγμά τους, το οποίο επιτρέπει περιορισμούς στα ανθρώπινα δικαιώματα μόνο κατ’ εξαίρεση. Δεν αρκεί λοιπόν μία ηλίθια δικαιολογία του τύπου «εξυπηρετούνται οι στρατιωτικοί που έχουν βαρύ πρόγραμμα και πρέπει να έχουν χρόνο να ασχολούνται απρόσκοπτα με τα της άμυνας», διότι έτσι το κράτος θα μπορούσε να περιορίζει ή και να καταργεί συνεχώς ανθρώπινα δικαιώματα με τη δικαιολογία ότι εξυπηρετούνται σκοποί εθνικοί, ή δημοσίου συμφέροντος ή σχετικοί με την άμυνα ή τη δημόσια υγεία κλπ.
Μία δικαιολογία που θα οδηγούσε σε δυνατότητα δημιουργίας ενός εντελώς αυταρχικού καθεστώτος με μηδενικό σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. 
Έτσι, οι στρατιώτες δεν θα έπρεπε να εξαναγκάζονται να ασκούν ούτε μία ώρα μη αναγκαίας για την άμυνα εργασίας, η δε αναγκαιότητα πρέπει να ερμηνεύεται στενά και να ελέγχεται από τα δικαστήρια. Αναγκαίο ίσον αναγκαίο. Άλλωστε και το άρθρο 4 β) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου (ΕΣΔΑ) προβλέπει δυνατότητα εξαίρεσης από την απαγόρευση της αναγκαστικής εργασίας για κάθε εργασία στρατιωτικής φύσης. Κριτήριο είναι και εδώ η φύση της εργασίας, δηλαδή η άμεση, στενή της σχέση με την άμυνα και δεν αρκεί απλώς η παροχή της υπηρεσίας στο πλαίσιο της άσκησης των στρατιωτικών καθηκόντων, προφανώς για να εμποδίζονται οι καταστρατηγήσεις. 
Δήθεν προοδευτικές αρλούμπες όμως όλα αυτά για τους στρατιωτικούς. Το κράτος άλλωστε θα τους προστατέψει, αφού είναι τα αγαπημένα του παιδιά. Το κράτος που είναι εθνικιστικό και μιλιταριστικό, προκειμένου να χρησιμοποιήσει το στρατό, στέλνοντάς μας στο θάνατο, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών εξασφαλίζει, παραβιάζοντας το Σύνταγμά, του δωρεάν ή έστω αρκετά φθηνότερα από τις τιμές της αγοράς γεύματα, ψυχαγωγία, διακοπές σε ΚΑΑΥ, τώρα και κούρεμα.
Το κράτος επιδεικνύει το «κοινωνικό πρόσωπο του στρατού» με τη συμμετοχή του σε δημόσια έργα για να τον λατρέψει ο λαός. Πώς όμως; Με το να χρησιμοποιεί παράνομα και αντισυνταγματικά, απλήρωτους (συγγνώμη, με 8,62) σκλάβους φαντάρους. Και ταυτόχρονα προστατεύει από όλα αυτά τα βύσματά του, πολλά από τα οποία διατυμπανίζουν το πόσο πατριώτες είναι. 
Εμείς όμως δεν έχουμε δούλους να μας υπηρετούν. Εννοείται πως δεν θέλουμε δούλους. Οι στρατιωτικοί θέλουν και, αν μπορούσαν, αν δεν υπήρχε οργανωμένο αντιμιλιταριστικό κίνημα θα ζητούσαν ακόμα περισσότερα.
Γι’ αυτό και το αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει να φουντώσει. Τόσα έχει πετύχει άλλωστε. Είναι ο εφιάλτης τους. Καμία ώρα παραπάνω υπηρεσίας, καμία χαμένη έξοδος, καμία επιπλέον πίεση, για σκοπούς άσχετους με την άμυνα της χώρας. 
Έχουν το θράσος μάλιστα να ζητάνε και αύξηση της θητείας οι στρατιωτικοί. Καθισμένοι στον καναπέ της λέσχης τους την οποία οι σκλάβοι τους κρατούν καθαρή, ρουφώντας τον καφέ τον οποίο κάποιος σκλάβος έφτιαξε και βλέποντας άλλους σκλάβους να κινούνται γύρω τους, σκέφτονται:
Πόσο μικρή είναι η θητεία! Δεν αρκεί για να αντιμετωπιστούν οι εξωτερικές απειλές! 
Εμετικοί πολλοί από αυτούς. Και αδιάφοροι για τα δικαιώματα των άλλων. Φασίστες. Αυτοί θέλουν να τους κουρεύουμε, να τους μαγειρεύουμε και γενικώς να τους νταντεύουμε και εμείς θέλουμε ελευθερία και δικαιώματα για το λαό. Ποτέ δεν απαιτήσαμε να μας παρέχει το κράτος υπηρετικό προσωπικό. Είναι αυτοί που μας θέλουν δούλους και είμαστε αυτοί που καλούν το λαό σε απεργίες και αγώνες για τα δικαιώματά του, αδιαφορώντας για το εάν θα επηρεαστεί η καθημερινότητά μας από μία ή περισσότερες κινητοποιήσεις.
Ο εκμεταλλευτής και ο εκμεταλλευόμενος όμως ποτέ δεν είχαν κοινά συμφέροντα.
Καμία εθνική ενότητα με αυτούς που μας θέλουν δούλους και πιέζουν το κράτος για να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή ή και για να αυξηθούν οι υπηρεσίες μας προς αυτούς.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437



ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ: Δωρεάν Περιποίηση Μαλλιών για Αξιωματικούς από τους Δούλους Φαντάρους http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου