Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Το Ελληνικό κράτος βγάζει την κουκούλα του τραμπούκου και αρχίζει πλωτές περιπολίες στον Έβρο εναντίον των προσφύγων


Πρόσφατα και μετά τις καταγγελίες ΜΚΟ για τη δράση των ένστολων τραμπούκων εναντίον των προσφύγων στον Έβρο, επισημαίναμε τα εξής ότι

"Καταρρέει το παραμύθι της φιλάνθρωπης δράσης του Ελληνικού Στρατού: οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ΠΟΛΕΜΟΥΝ Πρόσφυγες-Μετανάστες με όλα τα μέσα. Η αντιμετώπιση των Προσφύγων ως Ασύμμετρων Απειλών γίνεται πλέον με Ασύμμετρα Κατασταλτικά-Πολεμικά Μέσα!

Επίσης, καλούμε όλους να αναλογιστούν ορισμένα ζητήματα:

Πρώτον, ο Έβρος είναι η καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή των συνόρων όπου δρουν πλήθος στρατιωτικών σχηματισμών, αστυνομικών υπηρεσιών και η ΕΥΠ!
Δεύτερον, στον Έβρο έχουν ληφθεί πολύ σοβαρά μέτρα επαγρύπνησης του Ελληνικού Στρατού μετά την σύλληψη των δύο Στρατιωτικών.
Άρα, η εξήγηση ότι τα σύνορα στον Έβρο είναι ξέφραγο αμπέλι που μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει είναι τουλάχιστον Επιπόλαια. 
Η συστηματική συγκάλυψη και η αδιαφορία των επίσημων κρατικών αρχών για τις παράνομες επαναπροωθήσεις με βάση τις επαίσχυντες τακτικές Κασιδιάρη-Ναζιστικής Χρυσής Αυγής, σε ποιο συμπέρασμα οδηγεί; 
Τρίτον, το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση των καταγγελιών για τη δράση ένστολων τραμπούκων που συμπίπτει χρονικά με το γεγονός της αύξησης των προσφυγικών ροών εκεί.
Επιπλέον, υπάρχει ένταση της συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού-Τουρκικού κράτους και Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αναχαιτιστούν -ορολογία του Ελληνικού στρατού! 
Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν μια από τις βασικές προτάσεις του πρωθυπουργού Τσίπρα προς τον Ερντογάν στην πρόσφατη συνάντηση τους στην Άγκυρα.   
Τέλος, υπάρχει μια λεπτομέρεια που περνά στα ψιλά. 
Ενώ τα εθνικιστικά σάιτ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ προπαγανδίζουν ότι το Τουρκικό κράτος προχωρά σε καλοσχεδιασμένη επίθεση, σε ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ εναντίον της Ελλάδας αφήνοντας τους πρόσφυγες να περνούν ανεξέλεγκτα τα σύνορα στον Έβρο...
Στην πραγματικότητα τη βία από τους ένστολους τραμπούκους δέχονται είτε Κούρδοι είτε Τούρκοι πολίτες!!!
Είναι αυτοί που θεωρούνται Αντικαθεστωτικοί από το Αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν που επιθυμεί την συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την σύλληψη τους!!!
Μήπως επομένως στα σύνορα του Έβρου συντελείται ένα αισχρό και απάνθρωπο σχέδιο καταστολής των προσφύγων-μεταναστών;
Αλήθεια, ποιος ο πραγματικός ρόλος του ΑΓΕΣ Καμπά και του Διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού;
Της Γεροβασίλη και της Παπακώστα, του Βίτσα και των Αποστολάκη-Ρήγα, αλλά και της FRONTEX;
Η ερμηνεία για Παρακρατικούς που μιλούν γερμανικά ακούγεται ως Μαύρο Χιούμορ!  
ΟΞΥΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Απόδειξη της παραπάνω εκτίμησης αποτελούν τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι καθοριστικές ρυθμίσεις που ψηφίζονται  το τελευταίο χρονικό διάστημα (τροπολογία για την Τιμωρία των προσφύγων που αντιστέκονται στην αντιμεταναστευτική πολιτική στο πλαίσιο του Νόμου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, Νομοσχέδιο για του Συμβουλίο Ασφάλειας κλπ).

Η επιτυχία αυτών των μέτρων που στοχεύουν στο κλείσιμο του προσφυγικού διαδρόμου στον Έβρο αποδεικνύεται καθημερινά από τις ειδήσεις για τους πνιγμούς προσφύγων στο Αιγαίο, με θύματα τις περισσότερες φορές, μικρά παιδιά.

Ευρωπαϊκές κατασταλτικές δυνάμεις στα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας σε συνδυασμό με τα κατασταλτικά μέτρα που ανακοίνωσε η υπουργός ΠΡΟΠΟ Γεροβασίλη επιχειρούν να κάνουν απροσπέλαστη την Ευρώπη-Φρούριο από τους πρόσφυγες-μετανάστες. Αυτή είναι εξάλλου η απαραίτητη προϋπόθεση για την διεξαγωγή των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. 

Η ταύτιση των ελληνικών με τα ευρωπαϊκά σύνορα και η περιφρούρηση τους με τον πιο αδίστακτο τρόπο, αποσκοπεί στο να Αποτραπεί και να Απωθηθεί ο "εχθρός" πρόσφυγας, ο άνθρωπος που έριξε στη δυστυχία το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία στο πλάι καταπιεστικών καθεστώτων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους, με την συνδρομή και συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βρώμικους πολέμους. 
Εισβολείς είναι η ορολογία που χρησιμοποιεί ο Στρατός για να περιγράψει τους πρόσφυγες! 

Πλωτή Αστυνόμευση στον Έβρο

Ποια είναι όμως η δέσμη των κατασταλτικών μέτρων που ανακοίνωσε η Υπουργός ΠΡΟΠΟ Γεροβασίλη; 
Διαβάζουμε στην αρθρογραφία των καθεστωτικών ΜΜΕ:
"Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του επιχειρησιακού τομέα στον Έβρο, που αφορά στο μεταναστευτικό, περιλαμβάνει την πλωτή αστυνόμευση, την δημιουργία διεύθυνσης αλλοδαπών και τα Προαχωρησιακά Κέντρα Αλλοδαπών, ενώ καλλιεργείται συστηματικά η στενότερη συνεργασία και με την Ε.Ε..

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσκληση από την Ελληνική Αστυνομία, της εκτελεστικής διευθύντριας της EUROPOL, Κατρίν Ντε Μπόλ, η οποία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Έβρο την Τρίτη του Πάσχα μαζί με συνεργάτες της, όπου ξεναγήθηκε από την Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, δηλώνοντας μάλιστα την ευγνωμοσύνη της προς την ΕΛ.ΑΣ, για την ασφάλεια των συνόρων.
Στόχος της ελληνικής πλευράς, είναι να υπάρχει μια φωνή στην Ευρώπη για τις δυσκολίες στον έλεγχο των συνόρων, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα και παράλληλα να προωθηθούν σχέδια και κοινή επιχειρησιακή αντιμετώπιση – γι’ αυτό και το πρώτο που προτάθηκε είναι η τοποθέτηση guest officers για δευτερογενείς ελέγχους ασφαλείας, όπως ισχύει και στα νησιά".

Εμείς καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το σύνολο των πολεμικών-κατασταλτικών μηχανισμών που δραστηριοποιούνται στον Έβρο και τα νησιά συμμετέχοντας στον πόλεμο κατά των Προσφύγων-Μεταναστών!

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες

♦ Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσής τους. Στήριξη των αναγκών και των δικαιωμάτων τους με στόχο την αυτοοργάνωση της ζωής τους.

♦ Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Ούτε κλειστά, ούτε ημίκλειστα. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
♦ Όχι στους πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις ξένες χώρες.
♦ Σύνορα ανοιχτά. Όχι σε χώρες-φυλακές.
Εμείς απαιτούμε
– ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
– ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.
– ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε.
– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
– ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου