Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Χαμός στην Χίο μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ένας ψιλό-χαμός έγινε στην Χίο μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Γρήγορα καταγράφηκαν οι παρεμβάσεις τόσο του ΓΕΣ, όσο και του Ταξιάρχου για την αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που έθεσαν οι συνάδελφοι στην Επιστολή Καταγγελίας τους.
Το σημαντικότερο βεβαίως είναι ότι οι φαντάροι, αλλά και τα στελέχη συνειδητοποιούν ότι υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης της Αυθαιρεσίας και της παραβίασης των δικαιωμάτων.
Όλοι συνειδητοποιούν ότι στο βαθμό που υπάρξει Αντίσταση και δημοσιευτεί Επιστολή Καταγγελίας στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η επόμενη μέρα θα είναι πολύ διαφορετική...
Στελέχη που επικοινώνησαν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αναγνωρίζουν το έργο του Ταξιάρχου καθώς τα βύσματα (φαντάροι και στελέχη) διώκονται..., προνομιούχοι λουφαδόροι έχουν ξεβολευτεί!
Όπως λένε χαρακτηριστικά "η Ταξιαρχία ξεβρώμισε από τους Αποσπασμένους..."
Βέβαια επισημαίνουν ότι ο Στρατός είναι ο θεσμός που κυριαρχεί το βύσμα και η Χίος είναι μια αμαρτωλή περίπτωση. 
Συνεχίζουμε λοιπόν:
96 ΜΕΘ Χίος: κλίμα τρομοκρατίας, τραμπουκισμού και ειρωνείας από την διοίκηση
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια
Τι θα γίνει με την κατάσταση που επικρατεί στην 96 ΜΕΘ εδώ και χρόνια;
Τα στελέχη έχουν αγανακτήσει από τι συμπεριφορά τις διοικήσεως. 
Οι υπηρεσίες υπερβαίνουν το ανώτατο όριο που προβλέπεται βάσει των διαταγών του ΓΕΣ. Η μονάδα έχει εβδομαδιαία φυλάκια σε μικρονήσια όπου οι υπηρεσίες πολλές φορές λόγοω απαγορευτικού από 8 που είναι κανονικά μπορεί να ανέβουν και τις 10-12 μέρες. Επιπλέον αυτές δεν προσμετρούνται στις υπηρεσίες του επόμενου μήνα με αποτέλεσμα σε βάθος τριμήνου να υπάρχει μεγάλη διαφορά υπηρεσιών σε σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη τις μοίρας. 
Όταν επιστρέφουν τα στελέχη αυτά από την υπηρεσία τους πολλές φορές δεν τους δίνονται οι απαλλαγές όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και όταν αυτές δίνονται είναι με μεγάλη καθυστέρηση διότι η διοίκηση κόβει συνέχεια απαλλαγές για να ικανοποιήσει προσωπικές της φιλοδοξίες, παράδειγμα, επίσκεψη κάποιου ανώτερου.
Αυτό έχει ως συνέπεια πολλά στελέχη να έχουν μεγάλο αριθμό απαλλαγών που δεν έχουνε πάρει και όταν δε τις αιτούνται σε μορφή άδειας υπάρχει άρνηση με την πρόφαση ότι έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα που θα έπρεπε να τις λάβουν με αποτέλεσμα να χάνονται οι απαλλαγές. 
Και αυτό γίνεται διότι με διαταγή τις διοίκησης οι επιλοχίες περνάνε στο “αιτήσεων και αναφορών” μόνο τα άτομα που έχουν εγκρίνει ήδη εκείνοι για απαλλαγή η άδεια με αποτέλεσμα ο καθένας από τους υπόλοιπους να μην έχει αποδεικτικά στοιχεία ότι τα αιτήθηκε. 
Σε φυλάκιο στο οποίο ο Αρχιφύλακας υποχρεούται να μείνει ξάγρυπνος σε όλη τη διάρκειά τις 24ωρης υπηρεσίας του ή αλλαγή του γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση διότι το όχημα της αλλαγής εμπλέκεται με πολλές άλλες κινήσεις. 
Επίσης σε φυσιολογική φθορά που συνέβη στην κουζίνα του φυλακίου ο διοικητής απαίτησε από τα στελέχη να πληρώσουν την ζημιά από την τσέπη τους. 
Ο διοικητής σε ασκήσεις που απαιτούσαν διανυκτέρευση δήλωσε παραπάνω στελέχη χωρίς αυτά να βρίσκονται στην άσκηση και χωρίς να το γνωρίζουν τα ίδια τα στελέχη όπου εκ των υστέρων ενημερώθηκαν από την διοίκηση της μονάδας ότι θα τους δοθεί η αντίστοιχη αποζημίωση στην τράπεζα την όποια θα πρέπει να την επιστρέψουν στην μονάδα. Ορισμένα στελέχη μετά από πιέσεις έδωσαν τα ποσά που τους ζητήθηκαν. 
Τα στελέχη κάθε χρόνο μειώνονται αλλά οι απαιτήσεις και οι φιλοδοξίες των διοικητών μεγαλώνουν και πληθαίνουν. 
Υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας, τραμπουκισμού και ειρωνείας από την διοίκηση. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου