Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Φοβερή επιτυχία του Κινήματος των Φαντάρων η χορήγηση Κατάστασης Επιβίβασης για να συμμετέχουμε στις Εκλογές


Η είδηση είναι πάρα πολύ καλή.

Για πρώτη φορά από το 2012, που ο τότε ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος πετσόκοψε με το ΦΕΚ Β' 2974/8-11-2012, πετσόκοψε από τρεις, σε μία οι δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης των στρατευσίμων... 

Δίνεται μια Κατάσταση Επιβίβασης στους φαντάρους για να συμμετέχουν στις Εκλογές, πηγαίνοντας στον τόπο καταγωγής ΔΩΡΕΑΝ!


Σύμφωνα με την αρθρογραφία μία επιπλέον κατάσταση επιβίβασης παρέχει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους στρατεύσιμους – μετά από εντολή του Υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη – προκειμένου να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Η απόφαση ελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικού.
Σημειώνεται ότι στους οπλίτες χορηγείται κατόπιν αιτήματός τους μία κατάσταση επιβίβασης μετ’ επιστροφής (δωρεάν μεταφορά τους δηλαδή με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα πλην των αεροπλάνων) κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Ωστόσο, το Υπουργείο δίνει τώρα μία επιπλέον κατάσταση επιβίβασης ώστε οι φαντάροι να μπορέσουν να πάνε στον τόπο διαμονής τους και να ψηφίσουν.
Η θετική αυτή εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων του Κινήματος των Φαντάρων. Αφενός η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπολόγισε το πολιτικό κόστος από τον Αποκλεισμό των συναδέλφων φαντάρων που Αποκλείονταν από την Εκλογική διαδικασία γιατί δεν είχαν τα χρήματα που τους Υποχρέωνε το Υπουργείο Άμυνας να καταβάλουν για να καλύψουν το σημαντικό κόστος μετακίνησης.
Αφετέρου, υπήρξε μια σοβαρή προσπάθεια Διεκδίκησης με συνεχείς Ανακοινώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αλλά και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, με φαντάρους που βγήκαν στην Αναφορά Απαιτώντας να καλύψει ο Στρατός το κόστος της μετακίνησης τους για να πάνε να ψηφίσουν.
Κάτι που τελικά έγινε!!!

Φυσικά, το Υπουργείο Άμυνας πρέπει να αναλάβει τη Δωρεάν Μετακίνηση των φαντάρων σε όλες τις περιπτώσεις: άδειες, εξόδους κλπ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: δηλώστε συνάδελφοι ότι θα πάτε να Ψηφίσετε στον τόπο καταγωγής σας ώστε να πάρετε Κατάσταση Επιβίβασης και "Εκλογική Άδεια"!
Συνάδελφοι, ακόμη και για να ψηφίσεις πρέπει να αγωνιστείς, να μην φοβηθείς και σκύψεις το κεφάλι, να συμμετέχεις στο Κίνημα των Φαντάρων.
Βγείτε λοιπόν Παραπονούμενοι, στείλετε Επιστολές με τις Καταγγελίες σας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com 
Φαντάροι ζητούν χρήματα από τις μονάδες να πάνε να ψηφίσουν
Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις που έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, φαντάροι βγήκαν στην Αναφορά Παραπονούμενοι γιατί οι όροι της Στρατιωτικής Θητείας τους εμποδίζουν να Ψηφίσουν.
Και απαίτησαν από τις Διοικήσεις των μονάδων να τους καταθέσουν τα χρήματα για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης ώστε να πάνε να ψηφίσουν.
Το πρόβλημα είναι σοβαρό και αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων.
Αναδεικνύεται ξανά ότι ο Στρατός είναι ο πιο ότι Αντιδημοκρατικός, Άδικος αστικός θεσμός, εκεί που επικρατεί ο Παραλογισμός και οι Ανισότητες.
Προσέξτε: οι φαντάροι που υπηρετούν στα ακριτικά νησιά και έχουν διαφορετικό τόπο καταγωγής, άρα και τόπο άσκησης των εκλογικών τους δικαιωμάτων πρέπει να καταβάλλουν ένα τεράστιο ποσό.
Οι συνάδελφοι τους που υπηρετούν στον τόπο καταγωγής τους μπορούν εύκολα να πάνε και να ψηφίσουν χωρίς κανένα εμπόδιο.
Ποιος όμως θα καλύψει το κόστος των ακριβών εισιτηρίων και μάλιστα δύο φορές;
Εμείς καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική-στρατιωτική ηγεσία να αναλάβει το κόστος της μετακίνησης των συναδέλφων και να τους παρέχει κάθε διευκόλυνση.
Θυμίζουμε:
Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στον Ελληνικό Στρατό: αφαιρούν το Δικαίωμα στους φαντάρους συμμετοχής στις Εκλογές!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά Απαγορεύει την συμμετοχή των συναδέλφων φαντάρων στις Δημοτικές Εκλογές.
Και το κάνει αυτό μέσω της οικονομικής αδυναμίας να αντεπεξέλθουμε στο τεράστιο κόστος μετακίνησης.
Υπουργείο Άμυνας και ΓΕΣ μας έχουν κόψει τις καταστάσεις επιβίβασης.
Ουσιαστικά, σε πολλές μονάδες της παραμεθορίου οι συνάδελφοι δεν βγαίνουν έξοδο γιατί το χαρτζιλίκι δεν φτάνει.
Τώρα όμως και εν όψει των εκλογών αποκαλύπτεται ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια σοβαρή Αντι-Δημοκρατική Μεθόδευση που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τους φαντάρους την συμμετοχή στις Εκλογές.
Στις επερχόμενες διοικητικές εκλογές -για τις ευρωεκλογές υπάρχουν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι στην Κύπρο- πρέπει πάλι να ματώσουν οικονομικά, αφού δεν δίνεται κατάσταση επιβίβασης.
Πρέπει, επομένως, άμεσα να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα, ώστε να μπορέσουμε απρόσκοπτα όσοι φαντάροι το επιθυμούμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα στον τόπο καταγωγής.
Με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και των διοικήσεων να δοθεί ειδική εκλογική άδεια και κατάσταση επιβίβασης (δωρεάν μετακίνηση) σε όσους φαντάρους το επιθυμούν».
Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κυνηγώντας τους ψήφους των Στρατιωτικών προχωρά σε μια σειρά προβλέψεις.
ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου