Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Μεταθέσεις 2019: Το Airbnb απειλή για στρατιωτικούς Δεν βρίσκουν σπίτια

Μεταθέσεις 2019: Απειλή για στρατιωτικούς το Airbnb Δεν βρίσκουν σπίτια – Η δημοφιλής πλατφόρμα μπλοκάρει την εξεύρεση στέγης σε τουριστικούς προορισμούς 
Ρεπορτάζ: Ιωάννα Ηλιάδη
Μεταθέσεις 2019: Σοβαρά προβλήματα στην εξεύρεση οικίας, ειδικά σε τουριστικές περιοχές αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που πήραν μετάθεση και πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε απόγνωση.
Απειλή για στρατιωτικούς το Airbnb
Ο λόγος είναι ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων τα έχουν δεσμεύσει στην πλατφόρμα Airbnb ελπίζοντας σε μεγάλα κέρδη, με αποτέλεσμα να έχουν λιγοστέψει δραματικά τα σπίτια προς ενοικίαση.
Ακόμα κι αν βρουν κάποιο σπίτι, οι τιμές είναι υπερβολικά αυξημένες, λόγω του ανταγωνισμού που έχε προκαλέσει η δημοφιλής πλατφόρμα Airbnb,
ιδιαίτερα μετά την φολορογική τακτοποίηση που έγινε το περασμένο έτος για όσους επιθυμούν να διαθέσουν τουριστικά τα σπίτια τους.
Το ποσοστό κάλυψης των Στρατιωτικών οικημάτων είναι εξαιρετικά χαμηλό κι έτσι πολλοί στρατιωτικοί βρίσκονται σε απόγνωση και δεν ξέρουν τι να κάνουν.
Μήπως θα έπρεπε να παρέμβει η υπηρεσία βρίσκοντας τρόπους να βοηθήσει τα στελέχη της;
Airbnb: Τα δεσμευμένα σπίτια των 244 ευρώ τη μέρα
Στο νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα) έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα Airbnb 20.267 σπίτια, από τα οποία τα 16.483 (ποσοστό 80,9%) προσφέρονται για ενοικίαση ολόκληρα. Η μέση τιμή ενοικίασης ολόκληρου σπιτιού για ένα βράδυ είναι 244 ευρώ!
Στην Ρόδο έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα του Airbnb 2.652 σπίτια εκ των οποίων τα 2.246 (ποσοστό 84.7%) διατίθενται ολόκληρα προς ενοικίαση. Η μέση τιμή ενοικίασης ολόκληρου σπιτιού για ένα βράδυ είναι 138 ευρώ!
Αντίστοιχα στην Κω, έχουν δηλωθεί 378 διαμερίσματα στο Airbnb. Αό αυτά τα 288 (ποσοστό 76,2%) διατίθενται ολόκληρα. Η μέση τιμή ενοικίασης ολόκληρου σπιτιού για ένα βράδυ είναι 113 ευρώ.
Η Airbnb είναι ιστοσελίδα καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων. Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη, ενώ είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για την διεκπεραίωση της διαδικασίας της κράτησης.
Η συναλλαγή, κατά την οποία ο επισκέπτης πληρώνει το εκάστοτε ποσό με πιστωτική ή άλλη κάρτα, γίνεται μέσω της πλατφόρμας.
Ο οικοδεσπότης παραλαμβάνει το ποσό μόλις 24 ώρες μετά την άφιξη του φιλοξενούμενού του, έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι ο τελευταίος παρέλαβε το κατάλυμα, όπως συμφωνήθηκε.
Τα έσοδα της εταιρίας προέρχονται από το ποσοστό που κρατάει εκείνη από κάθε κράτηση που γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου