Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοτώνει: δεν αφήνουν καράβι με 43 διασωθέντες μετανάστες να δέσει σε λιμάνι

Σχόλιο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ: Ακολουθεί καταγγελία που ανήρτησε χτες ο Έλληνας διασώστης για τις εγκληματικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν δίνει δεκάρα για τη ζωή 43 ανθρώπων. Ο πόλεμος κατά των μεταναστών/στριων συνεχίζεται. 

Δεν ξέρω πόσοι το πήρατε χαμπάρι, χθες, το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων , αποφάνθηκε ενάντια στην είσοδο του διασωστικού καραβιού, Sea-Watch 3 στην Ιταλία, το καράβι που εδώ και 14 μέρες περιφέρεται στα ανοιχτά της Μεσογείου με 43 διασωθέντες μετανάστες.
Οι δικηγόροι έκαναν μια έκτακτη προσφυγή να επιτραπεί στο πλοίο να δέσει για ανθρωπιστικούς λόγους ή έστω να μεταφέρουν με ιταλικό καράβι τους εξουθενωμένους πρόσφυγες στην στεριά. Η απάντηση ήταν όχι.
Σήμερα, η καπετάνισσα έβαλε μπρος και ενάντια σε κάθε είδους απαγόρευση αποφάσισε να εισέλθει.
Η σκέψη μας μαζί τους.
ΥΓ. Η πλοίαρχος κινδυνεύει με 20 χρόνια φυλακή. Ο νέος νόμος του Σαλβίνι για την"ασφάλεια του κράτους" περιλαμβάνει επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ σε όποιο καράβι εισέλθει στα ιταλικά ύδατα "μεταφέροντας πρόσωπα κατά παράβαση των μεταναστευτικών νόμων", κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τους διασώστες και εκατομμύρια ευρώ για μυστικές αστυνομικές επιχειρήσεις ενάντια στο smuggling.
Συνέντευξη με τον Ιάσονα Αποστολόπουλο- ακτιβιστή στο διασωστικό πλοίο Mare Jonio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου