Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ναυτική Βάση Νότιου Ευβοϊκού (ΝΒΝΕ), Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις: σε 17 ώρες δουλεία Υποχρεώνουν τους ναύτες

Η νέα Επιστολή Καταγγελίας που μας έρχεται από τους συναδέλφους ναύτες αποκαλύπτει ότι ο Στρατός είναι ο πιο άθλιος, εκμεταλλευτικός και καταπιεστικός μηχανισμός.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά που μας παραμυθιάζουν σχετικά με την Υποχρεωτικά στράτευση, ότι θα υπερασπιστούμε την άμυνα της χώρας, για το υπέρτατο καθήκον κλπ, κλπ, κλπ...

Με όλες αυτές αυτές τις καφρίλες που βιώνουν καθημερινά οι στρατευμένοι για το κέφι των στρατιωτικών, για να περνούν αυτοί καλά και να κάνουν δωρεάν διακοπές.

17 ώρες δουλειά...

χωρίς κανένα δικαίωμα...

Το Σαββατοκύριακο, στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις του Μαραθώνα είχε Κρητική Βραδιά... 

Είχε γλέντι μέχρι πρωίας...
Και τους εκατοντάδες τζαμπατζήδες στρατιωτικούς έπρεπε να εξυπηρετήσουν οι ναύτες!
Για να τρώνε, να πίνουν και να χορεύουν όμως οι Στρατιωτικοί έπρεπε οι ναύτες να είναι στο πόδι από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 3.30 το χάραμα.
Βλέπεις το ωράριο εργασιών το καθορίζει το κέφι τους.
Ιδίως στα πόστα και συγκεκριμένα στο ΟΥΖΕΡΙ-ΜΠΑΡ η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς.
Οι ναύτες είναι εξαντλημένοι ενώ ήδη υπάρχουν τραυματισμοί και ασθένειες λόγω των συνθηκών, της πίεσης και της ενταντικοποίησης.
Οι Ναύτες Απαιτούν να φύγουν από τις Κατασκηνώσεις.
[την απαίτηση να φύγουν από τις κατασκηνώσεις δεν έχουν όλοι οι ναύτες. Δεν έχουν τα βύσματα που βρίσκονται στα γραφεία, φτιαγμένοι από τους στρατιωτικούς και πολιτικούς που έγλειψαν και παρακάλεσαν]
Να γίνουν συμβάσεις με Πολιτικό Προσωπικό για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Οι ναύτες δίνουν συγχαρητήρια στους συναδέλφους τους που έστειλαν την προηγούμενη επιστολή καταγγελίας και τονίζουν ότι εξαιτίας της το ΓΕΝ παρενέβη, κακώς κείμενα αντιμετωπίστηκαν -όπως το προάριστο που δεν δίνονταν-, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό εξασφάλισε τη δωρεάν μετακίνηση των ναυτών!   

Θυμίζουμε ότι η αρχική επιστολή ήρθε πριν τις εκλογές, αποδεικνύοντας ότι μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν υπάρχει καμιά διαφορά για τους ναύτες:
Ναυτική Βάση Νότιου Ευβοϊκού (ΝΒΝΕ): Με απειλές, τρομοκρατία, ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ έχουν τους Υπηρέτες ναύτες στις Κατασκηνώσεις Πολεμικού Ναυτικού

Είμαστε ναύτες από πολλές ειδικότητες και πόστα, μόνιμοι και αποσπασμένοι, που υπηρετούμε αυτή την στιγμή στην Ναυτική Βάση Νότιου Ευβοϊκού (ΝΒΝΕ) η οποία αποτελεί θέρετρο διακοπών για τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού. 

Γράφουμε αυτή την επιστολή γιατί θεωρούμε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βρούμε το δίκιο μας. 
Είναι δύσκολο να σκεφτεί κάποιος από που να αρχίσει για να περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν για τους ναύτες. Όπως είπαμε και πριν η συγκεκριμένη βάση αποτελεί θέρετρο και δεν έχει κάποια άλλη επιχειρησιακή χρήση. Χωρίς να έχει φτάσει ακόμα στο peak της σεζόν φιλοξενεί ήδη εκατοντάδες παραθεριστές και όπως είναι εύκολα αντιληπτό αντι το ΠΝ να προσλάβει προσωπικό για τις υπηρεσίες που προσφέρει το θέρετρο (ενδεικτικά ταβέρνα, εστιατόριο, επιστασία χώρου, παραλία, κινηματογράφος, ντίσκο), υπηρεσίες που εν μέσω σεζόν μάλιστα έχουν τεράστια κίνηση, όλες οι ανάγκες καλύπτονται από στρατεύσιμους ναύτες. 
Τα περισσότερα πόστα ξεκινάνε από το πρωί στις 8.30 και συνήθως τελειώνουν αργά το βράδυ. Αν μάλιστα αυτό το πόστο είναι η ταβέρνα ή παραλία αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να γυρίσεις στον θάλαμο σου να ξεκουραστείς μετά τις 10 το βράδυ ενώ αν έχεις αναλάβει σκοπιά σε κάποιο φυλάκιο αυτό σημαίνει συνολικά 12 ώρες την ημέρα. 
Ακόμα και στο σενάριο που θα τελειώσεις λίγο νωρίτερα το πιο πιθανό είναι ότι θα βρεθείς να κάνεις αγγαρείες από δω και εκεί. 
Το πιο εκνευριστικό απ όλα όμως είναι το γεγονός πως η διοίκηση με ευθύνη κυρίως του υποδιοικητή την βάσης επιλέγει να αντιμετωπίζει τους ναύτες χωρίς κανένα απολύτως 

 σεβασμό. Οι απειλές για ποινολόγιο γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση με η χωρίς αφορμή. 
Παράλληλα από την στιγμή που υπάρχει πρατήριο-μαρκετ στον χώρο η διοίκηση έχει αποφασίσει να κόψει ακόμα και βασικές παροχές που όφειλε να δώσει όπως μαξιλάρια, σεντόνια, το λεγόμενο "προάριστο" κλπ ώστε οι ναύτες να αφήνουν τα έτσι κι αλλιώς λίγα χρήματα τους εκεί. 

Σε μια άλλη φωτισμένη της έμπνευση η διοίκηση αποφάσισε την μέρα που έρχεται η έξοδο για τους ναύτες, την Κυριακή δηλαδή, να μην υπάρχει υπηρεσιακό όχημα για την μεταφορά μας ώστε με έμμεσο τρόπο να μας αναγκάσουν να κόψουμε μια μέρα από την έξοδο μας αν δεν θέλουμε να πληρώσουμε 30 ευρώ σε ταξί για να πάμε μέχρι την στάση του λεωφορείου που θα μας πάει στα σπίτια μας. 

Δεν είναι βέβαια τελείως παράλογο από την σκοπιά τους καθώς χωρίς την χρήση του φόβου και των απειλών πως θα κρατήσουν πειθαρχημένους δεκάδες ναύτες ειδικά από την στιγμή που ο μόνος σκοπός μας εδώ είναι να πεθαίνουμε στην δουλειά για να κάνουν φθηνές διακοπές οι αξιωματικοί και οι οικογένειες τους. 

Ακόμα και τα στελέχη έχουν αγανακτήσει με τον συγκεκριμένο υποδιοικητή εξαιτίας της συμπεριφοράς του ενώ ο καινούργιος διοικητής της βάσης αν και δείχνει να έχει μια  μεγαλύτερη κατανόηση είναι εμφανές σε όλους πως δεν έχει ο ίδιος τον έλεγχο της κατάστασης.
Αυτά είναι τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεσμεύτηκε Προεκλογικά (2014) ότι θα σταματήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων και θα Απαγορεύσει την εμπλοκή τους σε κάθε άλλη υπηρεσία που δεν έχει σχέση με την Στρατιωτική Θητεία-εκπαίδευση!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου