Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Η πρώτη κινητοποίηση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αντιπολεμική και ελπιδοφόρα

Η εκτίμηση των συναγωνιστών της Πρωτοβουλίας Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων δίνει τί στίγμα της ελπιδοφόρας Αντιπολεμικής Κινητοποίησης:
Σε πείσμα των καιρών … και του καιρού, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 10/7/2019, η αντιπολεμική κινητοποίηση, που οργάνωσαν το Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων «Σπάρτακος» και η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, και στο οποίο συμμετείχε και η Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. 
Μια μέρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης το μήνυμα του αντιπολεμικού και αντιεξορυκτικού κινήματος ήταν σαφές: δεν τρέφουμε αυταπάτες, δεν καλλιεργούμε την αναμονή και δεν εφησυχάζουμε. 
Σαφές ήταν, φυσικά, και το μήνυμα της άλλης πλευράς: οι έξι κλούβες των ΜΑΤ, που ανέλαβαν το ρόλο της φύλαξης της ιταλικής πρεσβείας, έδωσαν δείγμα του πως θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται οι κινητοποιήσεις και στη νέα πολιτική περίοδο.
Στην επιτυχία της κινητοποίησης συνέβαλε η ενωτική διάθεση των συντρόφων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, της Πρωτοβουλίας Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, του ΕΕΚ, της ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και πλήθους συναγωνιστών.

Είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις στο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ και πλήθος εξορμήσεων σε εκδηλώσεις του εργατικού κινήματος και νεολαϊστικες συναυλίες. 

Είναι χαρακτηριστική η στάση της ''ασφάλειας'' του Ιδρύματος Νιάρχος που μας απαγόρευσαν την ενημέρωση νέων ανθρώπων που συμμετείχαν σε συναυλία με αντιπολεμικά-αντιρατσιστικά τραγούδια και δήλωναν την αντίθεση τους στον πόλεμο.  [Παρέμβαση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Schoolwave για τη σημερινή αντιπολεμική κινητοποίηση http://diktiospartakos.blogspot.com]

Κατά τη διάρκεια της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και των άλλων συλλογικοτήτων.


Έγινε κάλεσμα και ενημέρωση στους διερχόμενους από την πλατεία Συντάγματος και στο Μετρό.


Φωνάξαμε συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό, τις εξορύξεις, τον εθνικισμό και την πολεμοκαπηλεία, αλλά επίσης ενάντια στη δολοφονική πολιτική των κυβερνήσεων Ελλάδας-Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγουν πόλεμο εναντίον των μεταναστών.

Κυρίαρχο ήταν το μήνυμα διεθνιστικής Αλληλεγγύης και η ανάγκης κοινής πάλης.

Την Τετάρτη 10/7 μετά τις Εκλογές δεν πάμε παραλία… Πάμε Αντιπολεμική Διαμαρτυρία στις 18.30 στη Βουλή και στις 20.00 Ιταλική πρεσβεία
ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, Πετρελαϊκές Εταιρείες-Ερντογάν σε Πόλεμο μας πάνε
Ενάντια στους Πρόσφυγες και για ΑΟΖ-Πετρέλαια, Εμείς δεν Πολεμάμε
Πότε και πως θα γίνει θερμό επεισόδιο, θα πάμε τελικά σε διακρατική σύγκρουση με την Τουρκία; Είναι ερωτήματα που ταλανίζουν όλους αφού η καθεστωτική προπαγάνδα, προβάλλοντας από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα «την Τουρκική επιθετικότητα» απαιτεί «εθνική ομοψυχία», να γίνουμε εμείς Αναλώσιμοι για τα συμφέροντα των εφοπλιστών-πετρελαϊκών εταιρειών-επενδυτών, να υποταχθούμε στην Προνομιακή Συμμαχία του αστικού κόσμου με τις ΗΠΑ,  να βάλουμε πλάτη στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.
Αυτό που μας κρύβουν είναι ότι Ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός οξύνεται και μας απειλεί με πόλεμο και καταστροφή γιατί δύο αδίστακτες αστικές τάξεις εποφθαλμιούν ΑΟΖ και Ενεργειακά Κοιτάσματα, τον έλεγχο  της Ανατολικής Μεσογείου, μιας περιοχής με παγκόσμιο στρατηγικό ενδιαφέρον όπου διέρχονται εμπορικές και ενεργειακές ροές τεράστιας σημασίας. 
Ο Ελληνοτουρκικός Ανταγωνισμός αλληλοδιαπλέκεται με τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Κίνας-Ρωσίας και βρίσκει αντιμέτωπους δύο στρατούς που συνεργάζονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ στην καταστροφή λαών και στο άρπαγμα πλουτοπαραγωγικών πηγών, στην Κατοχή-εκμετάλλευση-καταπίεση του κόσμου της εργασίας, που συμμετέχουν στον πόλεμο της τρομοκράτησης των λαών και στον πόλεμο κατά των Προσφύγων.  
Μας ζητούν να πάμε να σκοτωθούμε για τις ΑΟΖ, για τα πετρέλαια-φυσικό αέριο και τα κέρδη τους, για την EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI, Kατάρ, τους Κοπελούζο, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίο!
Καλούμε σε Κοινή Πάλη Έλληνες και Τούρκους φαντάρους, τον εργαζόμενο λαό και στις δύο ακτές του Αιγαίου ενάντια στον Διακρατικό Πόλεμο που μας οδηγούν.
Ενάντια στα Θερμά Επεισόδια που θα χυθεί το Δικό Μας Αίμα για τα Δικά τους Συμφέροντα
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ τους και της ΤΡΟΜΕΡΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ για τους λαούς της περιοχής
Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για να Μπλοκάρουμε τους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ., ενάντια στις κυβερνήσεις της βάρβαρης ταξικής επίθεσης και της στυγνής κρατικής καταστολής
ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς Κρέας στα Κανόνια για τα συμφέροντα πετρελαϊκών εταιρειών, εφοπλιστών και επενδυτών
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ Πρόσφυγες-Μετανάστες
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους Κοινωνικούς Αγώνες. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στους Πολέμους Τρομοκράτησης των λαών. ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ σε Βαλκάνια και Ανατ. Μεσόγειο
Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του κόσμου της Εργασίας και της Νεολαίας για τα Κοινά μας Δικαιώματα σε Ελλάδα και Τουρκία
Το Αιγαίο και η Μεσόγειος, εκτός από ορυκτό πλούτο, έχουν και ανθρώπινα θύματα. Και ο υγρός αυτός τάφος έχει καρφωμένες τις σημαίες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιταλίας.
Για αυτό καλούμε σε διεξαγωγή αντιπολεμικής και διεθνιστικής κινητοποίησης την Τετάρτη 10/7 στις 18.30 μπροστά από τη Βουλή, με κατεύθυνση στη συνέχεια προς την Ιταλική Πρεσβεία στις 20.00 (Σέκερη Παναγιώτη 2, Κολωνάκι)
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com diktiosprartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου