Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Με γεωτρύπανα και τανκς διαμορφώνουν Ψυχροπολεμικό κλίμα σε Έβρο και Κύπρο


Ενώ ξαφνικά τα γεωτρύπανα βρέθηκαν στο επίκεντρο της εθνικιστικής προπαγάνδας και του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, σε Τουρκία και Ελλάδα, οι μετακινήσεις και ασκήσεις τεθωρακισμένων ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο, κάνοντας πιο ορατή την Απειλή ενός ολέθριου για τους λαούς "θερμό επεισόδιο" που μπορεί να εξελιχθεί σε γενικευμένο πόλεμο.
 Σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε από τον Τουρκικό Στρατό μεταφορά 42 αρμάτων μάχης Leopard 2A4 ου βρίσκονταν στον Έβρο, στην κατεχόμενη Κύπρο.
Η κίνηση αυτή μπορεί να ερμηνευτεί με βάση την ένταση του ανταγωνισμού στην Κύπρο, τις κινήσεις της Ελληνοκυπριακής αστικής πολιτικής ηγεσίας που μοιράζει αφειδώς άδειες εκμετάλλευσης ενεργειακών κοιτασμάτων στήνοντας συμμαχίες με κράτη και πετρελαϊκές εταιρείες απέναντι στην Τουρκία που κλιμακώνει την επιθετικότητα της σε στρατιωτικό επίπεδο αλλά και με τις επιχειρήσεις των γεωτρύπανων της.   
Η μεταφορά των τουρκικών τεθωρακισμένων όμως δεν μπορεί να ερμηνευτεί με την Επιθετικότητα που εκδηλώνει ο Ελληνικός Στρατός. Που προχωρά σε ασκήσεις διάπλου στον Έβρο, στέλνοντας μήνυμα ότι η εκδήλωση πολεμικής επιχείρισης στην Κύπρο ή εναντίον ελληνικού νησιού θα απαντηθεί με επέλαση των ελληνικών τεθωρακισμένων και κατάκτηση εδαφών στη Θράκη.
Είναι σαφείς επιθετικές κινήσεις των δύο στρατών και κρατών που παρουσιάζονται ως Αμυντικές ενέργειες που συμβάλλουν στην ενίσχυση των Δογμάτων Αποτροπής.
Κινήσεις που καταγράφονται και προβάλλονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ στοχεύοντας τόσο τις αντίπαλες κυβερνήσεις στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας, όσο και τους λαούς στο εσωτερικό της κάθε χώρας, απαιτώντας υποταγή στα "εθνικά τους Μέτωπα" για να αντιμετωπιστεί ο "εθνικός εχθρός"!   
Μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για να συσπειρώσει τους εργαζόμενους στους επιθετικούς-επεκτατικούς στόχους του κεφαλαίου που οραματίζεται τεράστια κέρδη και αναβάθμιση του ρόλου του, την ίδια στιγμή που σε Ελλάδα και Τουρκία λαμβάνονται δραματικά αντιλαϊκά και κατασταλτικά μέτρα.
  
Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα στο Aryvoice.gr. που διαφημίζει:
"12η Μεραρχία: Έτσι θα περάσουμε τον Έβρο αν χρειαστεί – Εντυπωσιακή αποβατική ενέργεια στις όχθες του ποταμού στέλνει σαφές μήνυμα

Έβρος, αποστολή Ιωάννα Ηλιάδη
Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή άσκηση του Μηχανικού στην 12η Μεραρχία, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά 
Ο σκοπός της άσκησης ΜΑΝΙΤΣΑ, δεν ήταν σίγουρα αμυντικός. Το σενάριο ήταν καθαρά επιθετική ενέργεια, με σκοπό την κατάληψη εδάφους, όταν ο εχθρός επιχειρήσει να κινηθεί κοντά στον ποταμό Έβρο, όπου έλαβε χώρα η άσκηση.
Η αποβατική ενέργεια που συνήθως γίνεται με το φως της νύχτας, κρατάει ελάχιστο χρόνο. Μέσα σε μόλις 30 λεπτά, όλα έχουν τελειώσει. Με δεδομένη την κάλυψη από αέρος, αρχικά δύτες του μηχανικού βουτάνε στα λασπωμένα νερά του Έβρου για να ελέγξουν την περιοχή. Αφού η περιοχή της απόβασης οριοθετηθεί και ασφαλιστεί, με χρήση της αποβατικής γέφυρας RIBBON, περνάνε τα οχήματα που απαιτείται για την κατάληψη εδαφών στην απέναντι όχθη του ποταμού.
Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Φλώρος, απευθυνόμενος στο προσωπικό, υπογράμμισε πως πολλές φορές η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και πως ειδικά στην περιοχή του Έβρου, ο ελληνικός στρατός είναι άρτια εκπαιδευμένος και μπορεί να εκτελέσει αποβατικές ενέργειες όποτε αυτό απαιτηθεί.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ-ΝΑΤΟΪΚΟΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ
Η άσκηση όμως δεν είχε ενδιαφέρον μόνο για τους Έλληνες επιτελείς αλλά και για τους Αμερικανούς στρατιωτικούς. Και σαφώς οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται να διαπιστώσουν πως τα ελληνικά στρατεύματα θα επιτεθούν στην Τουρκία.
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το πως τα ελληνικά στρατεύματα θα λειτουργήσουν ως Χωροφύλακες των καπιταλιστικών συμφερόντων στα Βαλκάνια, το πως θα λειτουργήσουν στο ΝΑΤΟϊκό πλαίσιο απέναντι σε κάθε δύναμη που θα αντικρούσει τα στρατηγικά τους συμφέροντα στην περιοχή, με κεντρικό το ενεργειακό ζήτημα.
Το δημοσίευμα τονίζει:

Ποταμός Έβρος: Τι έψαχναν οι Αμερικάνοι στην αποβατική άσκηση – Γιατί επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη άσκηση
Η παρουσία του Διοικητή Στρατιάς Αντιστράτηγου Φλώρου σήμερα στην ιδιαίτερα εντυπωσιακή άσκηση ΜΑΝΙΤΣΑ, στο δυτικό τμήμα του ποταμού Έβρου δεν ήταν καθόλου τυχαία. Συνδεόταν με την παρουσία του Αμερικανού στρατιωτικού ακολούθου, ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη της γέφυρας RIBBON και για τον λόγο αυτό ήρθε να παρακολουθήσει μια αποβατική άσκηση στον ποταμό Έβρο.
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που διαθέτει γέφυρες RIBBON με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει σε αποβατική ενέργεια. Οι ΗΠΑ διαθέτουν επίσης αυτού του είδους τις γέφυρες και ενδεχομένως έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά για την περιοχή της Βαλκανικής, όπου στο παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα.
Ο Αμερικάνος στρατιωτικός ακόλουθος έδειξε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τον τρόπο ανάπτυξης της γέφυρας από τα στελέχη της 7ης Ταξιαρχίας, η οποία ανήκει στην δύναμη της 12ης Μεραρχίας Έβρου.  Ο Αμερικανικός στρατός έχει αναπτύξει μια δική του βελτιωμένη έκδοση της γέφυρας RIBBON και όπως εξήγησε ο Αμερικάνος στρατιωτικός ακόλουθος στον Διοικητή της Στρατιάς, προσβλέπει στο μέλλον σε συνεκπαιδεύσεις με τη χρήση της. Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα στρατιωτικά δρώμενα στον Έβρο....

Η δική μας απάντηση;
Την Τετάρτη 10/7 μετά τις Εκλογές δεν πάμε παραλία… Πάμε Αντιπολεμική Διαμαρτυρία στις 18.30 στη Βουλή και στις 20.00 Ιταλική πρεσβεία


ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, Πετρελαϊκές Εταιρείες-Ερντογάν σε Πόλεμο μας πάνε
Ενάντια στους Πρόσφυγες και για ΑΟΖ-Πετρέλαια, Εμείς δεν Πολεμάμε
Πότε και πως θα γίνει θερμό επεισόδιο, θα πάμε τελικά σε διακρατική σύγκρουση με την Τουρκία; Είναι ερωτήματα που ταλανίζουν όλους αφού η καθεστωτική προπαγάνδα, προβάλλοντας από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα «την Τουρκική επιθετικότητα» απαιτεί «εθνική ομοψυχία», να γίνουμε εμείς Αναλώσιμοι για τα συμφέροντα των εφοπλιστών-πετρελαϊκών εταιρειών-επενδυτών, να υποταχθούμε στην Προνομιακή Συμμαχία του αστικού κόσμου με τις ΗΠΑ,  να βάλουμε πλάτη στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.
Αυτό που μας κρύβουν είναι ότι Ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός οξύνεται και μας απειλεί με πόλεμο και καταστροφή γιατί δύο αδίστακτες αστικές τάξεις εποφθαλμιούν ΑΟΖ και Ενεργειακά Κοιτάσματα, τον έλεγχο  της Ανατολικής Μεσογείου, μιας περιοχής με παγκόσμιο στρατηγικό ενδιαφέρον όπου διέρχονται εμπορικές και ενεργειακές ροές τεράστιας σημασίας. 
Ο Ελληνοτουρκικός Ανταγωνισμός αλληλοδιαπλέκεται με τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Κίνας-Ρωσίας και βρίσκει αντιμέτωπους δύο στρατούς που συνεργάζονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ στην καταστροφή λαών και στο άρπαγμα πλουτοπαραγωγικών πηγών, στην Κατοχή-εκμετάλλευση-καταπίεση του κόσμου της εργασίας, που συμμετέχουν στον πόλεμο της τρομοκράτησης των λαών και στον πόλεμο κατά των Προσφύγων.  
Μας ζητούν να πάμε να σκοτωθούμε για τις ΑΟΖ, για τα πετρέλαια-φυσικό αέριο και τα κέρδη τους, για την EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI, Kατάρ, τους Κοπελούζο, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίο!
Καλούμε σε Κοινή Πάλη Έλληνες και Τούρκους φαντάρους, τον εργαζόμενο λαό και στις δύο ακτές του Αιγαίου ενάντια στον Διακρατικό Πόλεμο που μας οδηγούν.
Ενάντια στα Θερμά Επεισόδια που θα χυθεί το Δικό Μας Αίμα για τα Δικά τους Συμφέροντα
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ τους και της ΤΡΟΜΕΡΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ για τους λαούς της περιοχής
Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για να Μπλοκάρουμε τους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ., ενάντια στις κυβερνήσεις της βάρβαρης ταξικής επίθεσης και της στυγνής κρατικής καταστολής
ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς Κρέας στα Κανόνια για τα συμφέροντα πετρελαϊκών εταιρειών, εφοπλιστών και επενδυτών
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ Πρόσφυγες-Μετανάστες
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους Κοινωνικούς Αγώνες. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στους Πολέμους Τρομοκράτησης των λαών. ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ σε Βαλκάνια και Ανατ. Μεσόγειο
Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του κόσμου της Εργασίας και της Νεολαίας για τα Κοινά μας Δικαιώματα σε Ελλάδα και Τουρκία
Το Αιγαίο και η Μεσόγειος, εκτός από ορυκτό πλούτο, έχουν και ανθρώπινα θύματα. Και ο υγρός αυτός τάφος έχει καρφωμένες τις σημαίες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιταλίας.
Για αυτό καλούμε σε διεξαγωγή αντιπολεμικής και διεθνιστικής κινητοποίησης την Τετάρτη 10/7 στις 18.30 μπροστά από τη Βουλή, με κατεύθυνση στη συνέχεια προς την Ιταλική Πρεσβεία στις 20.00 (Σέκερη Παναγιώτη 2, Κολωνάκι)
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com diktiosprartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου