Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Οι άθλιοι ΧΑΚΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ στον Έβρο βασανίζουν-κλέβουν-Επαναπροωθούν πρόσφυγες στον Έβρο και τους στέλνουν στη θάλασσα!


Το αισχρό έργο των ΧΑΚΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ που βασανίζουν, κλέβουν και Επαναπροωθούν πρόσφυγες στον Έβρο φέρνει αποτελέσματα. Πλέον οι δυστυχείς πρόσφυγες που προσπαθούν να γλυτώσουν από τον πόλεμο και το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν διαλέγουν τις θαλάσσιες διαδρομές. 
Πρόσφατα σημειώθηκαν δύο περιστατικά.

Στο πρώτο, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, λέμβο σαράντα επτά (47) πρόσφυγες.
Στο δεύτερο, οι Λιμενικές Αρχές Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την ύπαρξη βάρκας, σε δυσχερή θέση σε θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης. Εντοπίστηκαν 30 στην παραλία "ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ" στην οποία είχαν αποβιβαστεί. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα τους υπήρχαν ανήλικα αγόρια και κορίτσια αλλά και ασυνόδευτα παιδιά. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο, στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου για καταγραφή των στοιχείων τους.

Την δράση των άθλιων τραμπούκων που αρνείται να διερευνήσει το Ελληνικό κράτος και να καταδικάσουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας είχαν καταγγείλει οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ΜΚΟ και φαντάροι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Η δράση όμως των χακί τραμπούκων εντάσσεται σε ένα ολόκληρο σχέδιο θωράκισης των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο καθώς συνοδεύτηκε από την ένταση της παρουσίας Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων στα σύνορα της Ελλάδας με Αλβανία και Βόρειας Μακεδονίας, με την πρώην υπουργό ΠΡΟΠΟ Γεροβασίλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να εξαγγέλλει την συγκρότηση πλωτών περιπόλων από τον Στρατό. Ταυτόχρονα, η ένταση της καταστολής των προσφυγικών ροών εκφράζει την ένταση της ελληνο-τουρκικής συνεργασίας ενάντια στους Κούρδους αλλά και Τούρκους που ζητούν Πολιτικό Άσυλο καταδιωκόμενοι από το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν.

Η κυβέρνηση ΝΔ ευθυγραμμίζεται με τις αισχρές και απάνθρωπες πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποκαλύπτεται μέσα από την ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τον κατασταλτικό ρόλο που αναλαμβάνει ο Ελληνικός Στρατός στο πλαίσιο τρομοκράτησης των λαών [O Στρατός αναλαμβάνει την Εσωτερική Ασφάλεια στο πλάι της Αστυνομίας; http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/07/o_17.html]. 

Αποκαλύπτεται επίσης μέσα από τις κραυγές των τοπικών πολιτικών παραγόντων της ΝΔ που φέρνουν στο προσκήνιο όλη την Ακροδεξιά ατζέντα ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αποκαλύπτει το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ που περιγράφουν την προσπάθεια βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι περιγράφουν τους Πρόσφυγες ως ΕΧΘΡΟ που ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ στην Ελληνική Εποικράτεια και πρέπει να αντιμετωπιστούν κατάλληλα: 

Την Παρασκευή το βράδυ ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, επισκέφτηκε εκτάκτως τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον ενημέρωσε σχετικά με την ειρηνική εισβολή που δέχεται η Ελλάδα στα χερσαία σύνορά της στον Έβρο. Ζήτησε την αύξηση των μέτρων φρούρησης αυτών και αποτροπή της παραβίασης τους ενισχύοντας τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης (ΤΣΦ) του ακριτικού και νευραλγικού Νομού με επαρκές στελεχιακό δυναμικό από άλλες Υπηρεσίες της Χώρας στο πλαίσιο του πετυχημένου επιχειρησιακού Σχεδίου ΑΣΠΙΔΑ! Επί πλέον υπογράμμισε την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών και εφοδιασμού αυτών με τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα και οχήματα. Πρότεινε την αύξηση των οργανικών θέσεων των ΤΣΦ προκειμένου να καλυφθούν αυτές σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με τις ετήσιες γενικές μεταθέσεις.

Τα βίντεο είναι του Χρήστου Χαρανά, καπετάνιου του ταχύπλοου ΖΕΦΥΡΟΣ που εκτελεί το δρομολόγιο Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου