Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Ο Στρατός κατέστρεψε την υγεία φαντάρου και του ζητούν να υπηρετήσει 15 μέρες περισσότερο τώρα που απολύεται!


Ο Στρατός κατέστρεψε την υγεία φαντάρου και του ζητούν να υπηρετήσει περισσότερο τώρα που απολύεται!
Η Επιστολή Καταγγελίας που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποκαλύπτει τα όσα πραγματικά συμβαίνουν στον Ελληνικό Στρατό.
Όχι μόνο Αδιαφόρησαν για την ιατρική διάγνωση που τους προσκόμισε ο συνάδελφος…
Όχι μόνο τον ταλαιπώρησαν και εξασθένησαν με αποτέλεσμα να προκαλέσουν βαριά πάθηση…
Όχι μόνο, αρχικά, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την επικίνδυνη επιδείνωση της υγείας του…
Αλλά τώρα που απολύεται, τον Διατάζουν να Υπηρετήσει περισσότερο, γιατί λόγω των δικών τους χειρισμών, ξεπέρασε τις δικαιολογημένες μέρες νοσηλείας!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο συνάδελφος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται σε μονάδα του Έβρου.
Αμέσως γνωστοποιεί την ιατρική διάγνωση που περιγράφει περιγράφει την ασθένεια που αντιμετωπίζει: πνευμονοθώρακα λόγω άγχους.
Ο ίδιος, εξαιρετικά λεπτός, είναι πολύ ευάλωτος.
Ο στρατός δεν λαμβάνει καμιά μέριμνα. Ούτε χαρακτηρίζουν την Σωματική του Ικανότητα Ι3 ή Ι4, ούτε λαμβάνουν υπόψη στη μετάθεση του την κατάσταση της υγείας του.
Τον στέλνουν να υπηρετήσει στην Δ ΕΑΝ.
Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει Δ ΕΑΝ: Ατελείωτες σκοπιές και αγγαρείες, σηκώνει βάρη που δεν πρέπει και κάνει συνεχείς υπηρεσίες μέσα στο κρύο (παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο 2019), με το ένα φυλάκιο να ακολουθεί το άλλο.
Αποτέλεσμα, να αρρωστήσει βαριά.
Αντί να το στείλουν στη Θεσσαλονίκη, τον πηγαίνουν στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου που δεν έχουν όμως γιατρούς να αντιμετωπίσουν την περίπτωση του.
Πως οι Παθολόγοι να σταθούν απέναντι στον πνευμονοθώρακα;     
Μετά από οχτώ (8) μέρες θα τον στείλουν στο 424 ΣΝ Θεσσαλονίκης όπου αμέσως οι γιατροί θα προχωρήσουν σε σοβαρό χειρουργείο.
Η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί πολύ και οι γιατροί αναγκάζονται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις που θα επηρεάσουν όμως την πορεία της υγείας του για μια ζωή.
Θα λάβει έναν μήνα αναρρωτική άδεια, ενώ με πρωτοβουλία της οικογένειας του το ΓΕΣ υποχρεώνεται να τον μεταθέσει στη Θεσσαλονίκη έχοντας συμπληρώσει 5μηνο στα σύνορα.
Ο Στρατός θα κάνει ΕΔΕ.
Ποιος την κάνει την προσχηματική ΕΔΕ για να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους;
Η Μονάδα του, αυτοί που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα όσα υπέστη ο συνάδελφος φαντάρος.
Μετά από τόσους μήνες η διοίκηση της μονάδας Αρνείται να δώσει το Πόρισμα της ΕΔΕ στην οικογένεια του στρατιώτη γιατί φοβούνται μην κινηθούν νομικά.
Τώρα, καθώς ο συνάδελφος βρίσκεται στο τέλος της θητείας του Απαιτούν να υπηρετήσει επιπλέον δεκαπέντε (15) μέρες γιατί ισχυρίζονται ότι ξεπέρασε τις μέρες αδείας λόγω νοσηλείας!!!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Στρατός που προπαγανδίζει ότι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας οι φαντάροι θα έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν εκπαιδευτικά και εργασιακά, δεν του δίνει βεβαίωση προυπηρεσίας ότι εργάστηκε ως Νοσηλευτής…
Εμείς καλούμε τον ΑΓΕΣ Καμπά και τους Υπουργούς Παναγιωτόπουλο και Στεφανή να αναλάβουν πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστούν έγκαιρα όλα τα ζητήματα που εκθέσαμε.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου