Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

211 TE Ρόδου: δεν υπάρχουν φαντάροι ούτε για άγημα για την σημαία

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φαντάροι για το άγημα για την σημαία είναι ενδεικτικό του τι τράβαν τα παιδιά που Υποχρεώθηκαν να Υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις...
Σε έναν στρατό που έχει 1596 για να αρπάζουν τους ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.
Για να δουλεύει το άθλιο σύστημα των πελατειακών σχέσεων, με κέρδη για τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, τους δημάρχους-μητροπολίτες-βουλευτές που πουλάνε εκδούλευση...
Λιώνουν τους φαντάρους ενώ τα βύσματα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι εξαφανισμένα και χιλιάδες φαντάροι κάνουν τους Υπηρέτες τους στα ΚΑΑΥ.
Και έχουν τα θράσος οι Υπουργοί Άμυνας της ΝΔ να απαιτούν αύξηση της Στρατιωτικής θητείας για να καλύψουν λένε τα κενά επάνδρωσης των μονάδων...
2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ σε τρεις μέρες...   

Είμαι στρατιώτης στο 211 της Ρόδου και θα ήθελα να αναφέρω εκ μέρους όλων των συναδέλφων τι συνέβαινε με τις υπηρεσίες το διάστημα από μέσα-τέλη Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου, μέχρι να έρθει η ΕΣΣΟ του Ιουλίου.

Σε μία μονάδα Α ετοιμότητας είχαμε μείνει μετά βίας 10 ένοπλοι για τις υπηρεσίες.

Συνέχεια έφευγαν ένοπλοι με Αποσπάσεις σε άλλα στρατόπεδα ενώ εδώ δεν είχαμε ένοπλους ούτε για να ανεβάσουμε τη σημαία.

Κατανοούμε ότι πρόκειται για ανώτερη εντολή δεδομένου της έλλειψης οπλιτών, όμως αυτό ποσώς που μας αφορά. Ας μην τα είχαν κάνει μαντάρα με τις ΕΣΣΟ και ας στέλνανε κόσμο από βυσματικά στρατόπεδα για να καλύψουν τις ανάγκες.

Επί 3 εβδομάδες τα ίδια άτομα κάνανε υπηρεσίες, αγγαρείες, χωσέ νούμερα και πάλι από την αρχή ένας φαύλος κύκλος, με τις διαθέσιμες ώρες για ύπνο, ξεκούραση και προσωπική υγιεινή να είχε φτάσει τις 4-5 καθημερινά.

Συχνά τα νούμερα ήταν τέτοια που δεν υπήρχε χρόνος ούτε για φαγητό. 

Στα μαγειρεία ο μάγειρας είχε μείνει μόνος του να μαγειρεύει κάθε μέρα, όταν πολλές φορές δεν υπήρχαν άτομα ούτε για τις βασικές καθαριότητες!



Συναγερμός, συναγερμός, συναγερμοοοος!

Σαν να μην φτάνανε όλα αυτά, υπήρχαν και οι περιστασιακοί συναγερμοί ετοιμότητας, θυμίζω όταν οι υπηρεσίες είναι απανωτές, συνεχόμενες και με ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης.

Το μεγαλύτερο παράπονο βεβαίως είναι οι άδειες που αιτήθηκαν οι στρατιώτες.
Ενώ η πλεοιψηφία αιτήθηκε αρκετό καιρό πριν άδεια, για συγκεκριμένες ημερομηνίες και για συγκεκριμένες μέρες, ήρθε η απάντηση της διοίκησης να ακυρώσει τις άδειες και να δώσει από 8 μέρες μόνο στον καθένα (πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων), σε ημερομηνίες που δεν βρήκαν κανέναν σύμφωνο. 8 μέρες δεν είναι αρκετές ούτε γεια στην οικογένειά σου να πεις δεδομένου της απόστασης και διάρκειας ταξιδιού (προφανώς δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να κλείσουν αεροπορικά κύριοι).

Για κερασάκι στην τούρτα ας προσθέσουμε και την συμπεριφορά κάποιον στελεχών, που ξεκινάει από μια απλή ειρωνεία και καταλήγει στον απόλυτο αυταρχισμό.
Θα ήθελα να σας θυμίσω κύριοι και κυρίες ότι δεν είμαστε δούλοι ούτε άβουλα όντα. Έχουμε προσωπικότητα και συναισθήματα, και πάνω από όλα ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα, παλεύουμε για κοινούς σκοπούς.
Ας συνεργαστούμε λίγο λοιπόν.

Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, ούτε ειδική μεταχείριση (πολλοί την έχουν στον ΕΣ).
Είμαστε εδώ, έτοιμοι να βγει οποιαδήποτε υπηρεσία και έτοιμοι να συνεγαστούμε για οτιδήποτε προκύψει. 
Αυτό που ζητάμε είναι οι άδειές μας όταν ζητούνται και λίγη κατανόηση και εμπάθεια από τα στελέχη, ειδικά σε δύσκολη περίοδο.

ΥΓ1: Μην εκμεταλλεύεστε τους συνεπείς και λακωνικούς στρατιώτες οι οποίοι δεν γκρινιάζουν συχνά. Να ξέρετε μπορούν και αυτοί να πουλήσουν τρέλα ή να βγουν άοπλοι.

ΥΓ2: Καταργήστε επιτέλους την πρωινή φρουρά! Εάν είχε συμβεί κάτι κατά τη διάρκεια σκοπιάς, θα το είχατε μάθει πολύ πριν την πρωινή φρουρά.

ΥΓ3: Η ΕΣΣΟ του Νοέμβρη αργεί...

Με εκτίμηση,

Ένας απλός στρατιώτης.Θυμίζουμε την 1η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
211 Μ/Κ ΤΕ Ρόδου: ποιος φαντάρος έχει σειρά για Ηλίαση;

Στον Ελληνικό Στρατό οι Διαταγές και οι Νόμοι είναι για να Παραβιάζονται!!!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Θα ήθελα να αναφέρω το άσχημο γεγονός των υπηρεσιών ταυτόχρονα με την εκπαίδευση των ΣΠΕΝ.
Βάση εντολής διοικητή αναγκάζουν τους φαντάρους να εκτελούν κανονικά την υπηρεσία τους και άμεσα μόλις έρθει η ώρα της εκπαίδευσης να ετοιμάζονται για την εκπαίδευση. Το ίδιο ισχύει και όταν τελειώσει η εκπαίδευση, αν μερικοί στρατιώτες δεν έχουν προλάβει να φάνε τους αναφέρουν ότι θα φάνε μετά την υπηρεσία.

Επίσης ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετές αγγαρείες χωρίς να σε αφήνουν να ξεκουραστείς έστω και λίγο. Στελέχη δεν υπάρχουν αρκετά και όποιον στρατιώτη βρίσκουν ελεύθερο είτε ξυπνάνε ακόμα και άτομα (έπειτα από υπηρεσία) για να χρεωθούν δουλειές στελεχών. Εξαιτίας αυτών όταν υπάρχει έξοδο πολλοί προτιμάνε να ξεκουραστούν εντός στρατοπέδου αλλά οι αγγαρείες δεν παύουν να λείπουν.

Επίσης αναγκάζουν μέσα στην ζέστη να είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι ακόμα και με αλεξίσφαιρο. Μερικά άτομα πάθανε ηλίαση άλλοι έκαναν εμετό. Έπειτα από τα κρούσματα αυτά δεν έχει αλλάξει κάτι.

Υπάρχουν αρκετά λίγα άτομα, δεν έρχεται κάνεις για βοήθεια, εμπλοκή υπάρχει ήδη από την προηγούμενη ΕΣΣΟ,.

Οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν με μετάθεση, άλλοι να γίνουν άοπλοι. Μερικοί στρατιώτες έχουν αλλάξει συμπεριφορές προς το χειρότερο.

Ακόμα, άδειες δεν γίνονται δέκτες ακόμα και για 2-3 μέρες με την δικαιολογία ότι είναι πολύ νωρίς για μας τους στρατιώτες να την έχουμε και δεν έχουμε πειθαρχία.

Παρακαλώ όσοι γίνετε να δημοσιεύουν συνεχώς ότι συμβαίνει στο Στρατόπεδο, όποια Αυθαιρεσία, Παρανομία και Παραβίαση των Δικαιωμάτων μας.
Άντε να δούμε τι θα κάνει το ΓΕΣ, ο Ταξίαρχος και ο Μέραρχος.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.

Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου