Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Νεκρός ανήλικος στη Μόρια

Νεκρός ανήλικος στη Μόρια
Με αίμα βάφτηκε το Σάββατο η κατά τα άλλα «ασφαλής πτέρυγα» των ασυνόδευτων προσφύγων του ΚΥΤ
Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
Ένας νεκρός, ένας σοβαρά τραυματισμένος και άλλος ένας ελαφρά τραυματισμένος είναι ο απολογισμός του φονικού που έγινε σήμερα Σάββατο μετά τις 11 το βράδυ στην κατά τα άλλα ασφαλή πτέρυγα (safe zone) των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του «Ν».

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο δράστης είναι 14 έως 15 ετών, από το Αφγανιστάν, ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή ενός ακόμα.
Σε κατάσταση αμόκ βρίσκεται ο δράστης, ενώ εξετάζεται η υπόθεση από την Αστυνομία που έσπευσε μετά το συμβάν. Αναστάτωση έχει προκληθεί και στους εργαζομένους.
Θυμίζουμε και από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «Ν» ο διοικητής του ΚΥΤ, Γιάννης Μπαλπακάκης ότι οι safe zone, είναι ασφαλείς προστατευμένες ζώνες, ξεχωριστές από τον υπόλοιπο πληθυσμό για την προστασία των φιλοξενουμένων, όπως των ανηλίκων ασυνόδευτων προσφύγων, των γυναικών που ταξίδεψαν μόνες και των μονογονεϊκών οικογενειών.
Ο κ. Μπαλπακάκης είχε σημειώσει στις 8 Αυγούστου ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι είχαν φτάσει τους 505, ενώ οι θέσεις που προβλέπονται για τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι μόλις 160, ενώ ο υπεύθυνος επικοινωνίας Γραφείου Λέσβου της ΥΑ του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Θοδωρής Αλεξέλλης μόλις την περασμένη Τρίτη είχε αναφέρει ότι οι ασυνόδευτοι είχαν ανέλθει στους 600 κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για αποσυμφόρηση και την αναγκαιότητα προστασίας των παιδιών.
https://www.stonisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου