Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις Πολεμικού Ναυτικού (ΝΒΝΕ): Βελτιώσεις μετά τις καταγγελίες των ναυτών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ναυτών
Πρώτη νίκη για τους ναύτες της Ναυτικής Βάσης Νοτίου Ευβοϊκού (ΝΒΝΕ) στην Αγία Μαρίνα. 

Τα προβλήματα όμως παραμένουν 

Πριν κάποιες μέρες στείλαμε στο Δίκτυο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μία επιστολή μας στην οποία περιγράφονταν οι συνθήκες που βιώνουμε όσοι υπηρετούμε την θητεία μας στην ΝΒΝΕ. 

Μεταξύ άλλων είχαμε αναφέρει πως σε μια άλλη "φωτισμένη της έμπνευση" η διοίκηση αποφάσισε την μέρα που έρχεται η έξοδο για τους ναύτες, την Κυριακή δηλαδή, να μην υπάρχει υπηρεσιακό όχημα για την μεταφορά μας ώστε με έμμεσο τρόπο να μας αναγκάσουν να κόψουμε μια μέρα από την έξοδο μας αν δεν θέλουμε να πληρώσουμε 30 ευρώ σε ταξί για να πάμε μέχρι την στάση του λεωφορείου που θα μας πάει στα σπίτια μας.

Πλέον αυτό άλλαξε. 

Την Κυριακή 21/07, οι ναύτες της ΝΒΝΕ που είχαμε έξοδο φύγαμε με υπηρεσιακό όχημα στις 10 το πρωί και όχι στις 4 το απόγευμα όπως ίσχυε. 

Θέλουμε να χαιρετήσουμε το γεγονός πως η νέα διοίκηση της ΝΒΝΕ πήρε μία λογική και αυτονόητη απόφαση που βελτιώνει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσής μας, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως ήταν μία απόφαση που έπρεπε να έχει λάβει εδώ και πολύ καιρό και όχι κάτω από την πίεση που της ασκήσθηκε. 

Αν θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, μία πολύ απλή απόφαση η οποία θα βελτίωνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση θα ήταν να δοθεί στους ναύτες το δικαίωμα για κάποια ώρα μέσα στην μέρα να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα ώστε να χαλαρώσουν από την πολύωρη εργασία.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο ΓΕΝ, εκπρόσωπος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ τόνισε τα προβλήματα που κατέγραφαν οι ναύτες στην Επιστολή Καταγγελίας τους.

Από το ΓΕΝ δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα επιλυθούν τα προβλήματα και ιδιαίτερα το θέμα της μετακίνησης.

Οι ναύτες μας πληροφορούν ότι πράγματι κάτι τέτοιο πραγματοποιήθηκε.
Όμως το ΓΕΝ δήλωσε ότι οι ναύτες έχουν τη δυνατότητα χρήσης των εγκαταστάσεων της ΝΒΝΕ. Αποκαλύπτεται όμως ότι ούτε μπάνιο δεν μπορούν να κάνουν.
Τελικά, υπάρχει ζήτημα επικοινωνίας μεταξύ ΓΕΝ και Διοίκησης ΝΒΝΕ;
Σε κάθε περίπτωση ας γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου