Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

«Βουλιάζει» η Μόρια!


Διαβάστε επίσης: 
Πογκρόμ του Δήμου Λαυρεωτικής εναντίον των Προσφύγων
http://diktiospartakos.blogspot.com

8.216 οι διαμένοντες στον καταυλισμό της Μόριας. Κατά 2.500 αυξήθηκε σε ένα μήνα ο αριθμός των διαμενόντων αιτούντων άσυλο στον πολυσυζητημένο καταυλισμό
«Εκρηκτική» πλέον η κατάσταση στον καταυλισμό αιτούντων άσυλο στη Μόρια. Ο αριθμός των όσων διαμένουν εκεί ξεπέρασε κατά πολύ τον αριθμό των 8.000 (επίσημα σήμερα το πρωί στη Μόρια ζούσαν 8.216 άτομα, ενώ συνολικά σε δομές στην περιοχή της Μυτιλήνης - Μόριας, Κατρά Τεπέ και διαμερίσματα - βρίσκονται 10.469 άτομα.

Η πλήρης διακοπή των μετακινήσεων στο εσωτερικό της Ελλάδας ισοδυναμεί με τη μετατροπή της Λέσβου σε ανοικτή φυλακή ενώ δεν φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει άμεσα λύση αποσυμφόρησης αφού όπως όλα δείχνουν ουδείς ασχολείται με την προοπτική άμεσης λύσης στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει διαμορφωθεί. Παρά το ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός κ. Κουμουτσάκος πριν μια βδομάδα είχε δεσμευτεί «για έκτακτες λύσεις σε έκτακτες συνθήκες».

Ας σημειωθεί ότι στις 8 Ιουλίου τη μέρα δηλαδή της κυβερνητικής αλλαγής σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο πληθυσμός της Μόριας ήταν 5.676 άτομα ενώ στη Μυτιλήνη συνολικά διέμεναν 7.916 αιτούντες άσυλο.

Την ίδια ώρα οι ροές συνεχίζονται και όπως όλα δείχνουν τα μηνύματα Κουμουτσάκου που εστάλησαν κατά την επίσκεψη του στη Μυτιλήνη…. δεν βρήκαν αποδέκτες!
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης έχει δώσει προθεσμία αντικατάστασης του, στον προϊστάμενο του Υπουργό, ως τα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου δηλώνοντας ότι μετά από αυτήν την ημερομηνία θα αποχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου