Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Οι ηθικοί αυτουργοί πίσω απ' την τραγωδία με θύμα ένα 5χρονο προσφυγόπουλο

Οι ηθικοί αυτουργοί πίσω απ' την τραγωδία με θύμα ένα 5χρονο προσφυγόπουλο
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Γράφει ο mitsos175
"Ένα παιδί μόλις πέντε ετών έχασε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου τη ζωή στη Μόρια. Το πρωί, ένα φορτηγάκι που κινούνταν στο χώρο, πάτησε στρίβοντας ένα χαρτόκουτο, μέσα στο οποίο βρισκόταν το παιδί"..
Υπάρχει ηθικός αυτουργός και λέγεται "κυβέρνηση". Γνωρίζουμε όλοι τις άθλιες συνθήκες, που επικρατούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι άλλωστε η επίσημη πολιτική του αστικού κράτους: Να αισθανθούν όσο το δυνατό πιο "άβολα" οι πρόσφυγες, για να μην έρχονται στην Ελλάδα.
Ξέρουμε όλοι, γιατί χρειάζονται μπάτσοι να ξεσπιτώσουν τα γυναικόπαιδα από κατειλημμένους χώρους και να μεταφέρουν απελπισμένους στις φυλακές που έχουν τον ψευδεπίγραφο τίτλο "δομές φιλοξενίας" ασελγώντας έτσι στο ίδιο το νόημα της φιλοξενίας αλλά και τη λογική.

Αν ήταν καλές αυτές οι "δομές" δεν θα χρειάζονταν μπάτσοι. Οι ίδιοι οι γονείς, θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και τον εαυτό τους. Για να προτιμήσουν τα σπίτια στα Εξάρχεια σημαίνει πως όλες οι υπόλοιπες "εναλλακτικές" είναι χειρότερες παρά την προπαγάνδα.

Η εξαθλίωση είναι ο στόχος, δεν είναι κάποιο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Το να στοιβάξεις χιλιάδες ανθρώπους σε ένα τόσο μικρό χώρο είναι βασανιστήριο από μόνο του. Ένα διεστραμμένο απάνθρωπο μαρτύριο.

Τι λένε τώρα τα ΜΜΕ; Είναι καλύτερο το χαρτόκουτο από ένα ασφαλές δωμάτιο στα Εξάρχεια; Είναι πιο άνετο; Τα καθάρματα πανηγύριζαν, γιατί έφευγαν οι πρόσφυγες κι έρχονταν οι μπάτσοι. Πρέπει να καταλάβουν πως στα χέρια τους έχουν αίμα αθώων.

Το ίδιο και τα κτήνη που σιγοντάρουν, που χειροκροτούν το φασισμό. Σύντομα έρχεται η σειρά των λούμπεν ηλιθίων να πεταχτούν στο δρόμο και τότε τι θα λένε; Από "νοικοκυραίοι" θα γίνουν άστεγοι και τότε θα καταλάβουν, αλλά θα είναι αργά.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω. Κάποιοι το παρουσιάζουν σαν ατύχημα. Στην ουσία είναι το ίδιο "ατύχημα" σα να σπρώξει κάποιος κακούργος έναν που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Αυτός που σπρώχνει απελπισμένους στο θάνατο λέγεται Νέα Δημοκρατία, μια συμμορία καθαρμάτων, που δημιουργεί επίτηδες επικίνδυνες συνθήκες. Συνθήκες, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Ο κοινωνικός δαρβινισμός (καμία σχέση με το Δαρβίνο), ο φασισμός, εφαρμόζεται κατά γράμμα.

Όσοι δεν αντιδρούν είναι συνυπεύθυνοι. Δεν είναι άνθρωποι. Άνθρωπος σημαίνει πως υπάρχει ανθρωπιά, συμπόνια, αλληλεγγύη.
Ο φασισμός μεταλλάσσει τον άνθρωπο σε κτήνος σε τέρας.
Άθλιοι νοικοκυραίοι, σάλιαγκες των καναλιών, φασίστες του κερατά, όρνεα ανθρωποφάγα, μπορείτε να χαρείτε. Ένας μικρό παιδάκι, προσφυγόπουλο, λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου