Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Φυλάκιο ΠΕΤΡΑΔΩΝ:"πεταμένοι" φαντάροι στον Έβρο!

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων: 
 Και άλλη επιστολή για το φυλάκιο Πετράδων έφτασε στην διεύθυνση μας. 
Επιβεβαίωση της βάναυσης καθημερινότητας των φαντάρων στα σύνορα λόγω της πολιτικής όλων των Αστικών κυβερνήσεων που έχουν περάσει. 
Νέοι άνθρωποι που έχουν να αντιμετωπίσουν την αϋπνία, τον πόνο στις αρθρώσεις από την ορθοστασία, τις αγγαρείες και τις αρρώστιες από την έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης. 
Επιστολή Καταγγελίας 

Είμαι στρατιώτης στον Έβρο και κάνω υπηρεσίες στο φυλάκιο Πετράδων, στο οποίο οι συνθήκες είναι απαράδεκτες.

Η Διοίκηση μας εκνευρίζει αφάνταστα, καθώς η σκοπιά διαρκεί τρεις ώρες συνεχόμενα με απίστευτο φόρτο, με αποτέλεσμα πολλοί στρατιώτες να λιποθυμούν. 

Οι αγγαρείες είναι ατέλειωτες και μας τις αναθέτουν χωρίς σταματημό . 

Η Διοίκηση δεν δείχνει έλεος καθόλου. 

Καθημερινά ακολουθεί επιπλέον με όλα αυτά και εκπαίδευση! 

Μάλιστα ο χώρος είναι γεμάτος αδέσποτα με ασθένειες. 
Η Διοίκηση δεν νοιάζεται ούτε για τα ζωάκια αλλά ούτε και για την δικιά μας υγεία.
Επιπλέον, κοιμόμαστε μια ώρα τη ήμερα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εκτελέσουμε σωστά τις υπηρεσίες μας! 
Η κατάσταση συνολικά είναι άθλια, χωρίς να γίνομαι υπερβολικός. 
Θυμίζουμε : 564 Μ/Κ ΤΠ στον Λαγό Έβρου-φυλάκιο ΠΕΤΡΑΔΩΝ: 
Όταν η άγρια εκμετάλλευση οδηγεί τους φαντάρους στο νοσοκομείο 
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων: 
Άλλη μια σοβαρή καταγγελία έφτασε στην διεύθυνση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων που αποδεικνύει την καθημερινότητα στον Ελληνικό Στράτο. 
Η Διοίκηση να αντιμετωπίζει τους φαντάρους σαν δούλους, να τους στερεί τον ελάχιστο χρόνο στην ξεκούραση και στον ύπνο, προετοιμάζοντας τους νέους αυτούς ανθρώπους για την άγρια εκμετάλλευση που κυριαρχεί στην συνέχεια στον χώρο εργασίας. 
Στους φαντάρους δεν αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα, καμία ανθρωπινή αξιοπρέπεια και υπάρχει πλήρης αδιαφορία για την σωματική και ψυχική τους υγεία. 
Είναι ο στρατός της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ , του επιχειρηματικού Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που έχει σαν κρέας στα κανόνια τους τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και βιομηχάνων. 
Επιστολή Καταγγελίας
Η παρακάτω αναφορά αποσκοπεί στη γνωστοποίηση των αναξιοπρεπών συνθηκών μεταχείρισης και διαβίωσης στο 564 Μ/Κ ΤΠ στον Λαγό Έβρου και κυρίως στο επικριτικό φυλάκιο ΠΕΤΡΑΔΩΝ. 
Και στο συγκεκριμένο φυλάκιο υπάρχουν Άοπλοι φαντάροι (είναι γνωστό ότι ο κανονισμός δεν προβλέπει άοπλους στρατιώτες σε επιτηρικά φυλάκια , αφού δεν μπορούν να φέρουν όπλο και σε περίπτωση συναγερμού είναι παντελώς άχρηστοι). 
Παρόλα αυτά μας έχουν εδώ να καθαρίζουμε ολημερίς, να κουβαλάμε ότι βρεθεί και να μας μιλάνε σαν να είμαστε οι δούλοι τους. 
Ο Αξιωματικός μάλιστα σε στρατιώτη ΑΟΠΛΟ με σοβαρό πρόβλημα στη μέση, τον ανάγκασε να συμμετάσχει στις αγγαρείες λέγοντας του ότι "έλα δεν είναι δύσκολο, σιγά". Οι περισσότεροι από εμάς θα πάμε σπίτια σε χειρότερη σωματική κατάσταση από όταν μπήκαμε. 
"Μαγειρεύουν" τις υπηρεσίες για να μη βρούμε το δίκιο μας και για να μην μπορούμε να αποδείξουμε ότι κάποιοι από εμάς ΕΊΜΑΣΤΕ ΆΥΠΝΟΙ ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΜΗΝΆ ΣΥΝΕΧΌΜΕΝΑ. Καταπίνουμε DEPON και ασπιρίνες σαν καραμέλες για να αντέξουμε τους πονοκεφάλους από την αϋπνία. 
Μας λένε ψέματα και συγκεκριμένα ο Υπαξιωματικός (προσωρινός υπεύθυνος να βγάζει τις υπηρεσίες του τάγματος) μας λέει να μη κάνουμε παράπονο και να κάτσουμε φρόνιμα, γιατί κανονικά είναι μέχρι 26 υπηρεσίες το μήνα που πρέπει να κάνουμε. 
ΥΠΟΤΙΜΟΎΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ ΜΑΣ. 
Υπάρχει συνάδελφος στρατιώτης άοπλος ο όποιος από τις 28 Ιουλίου 2019 δεν έχει κοιμηθεί και δεν έχει ξεκουραστεί. 
Πρωί στο 2ο-3ο και 4ο γραφείο και από το μεσημέρι πίσω στο φυλάκιο να κάνει το πρώτο νούμερο θαλαμοφύλακα που σημαίνει ότι κοιμάται στις 2:30 για να ξυπνήσει στις 5:30 ώστε να φύγει με τις πρώτες κινήσεις για το τάγμα και να δουλέψει πάλι στο γραφείο. 
Του επιφορτώνουν ευθύνες στελεχών και υφίσταται συνεχή πίεση για να ολοκληρώσει τις δουλειές που ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΆΝΟΥΝ, ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥΣ! 
Μας κόβουνε φοιτητικές άδειες που ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ. 
Μας εκβιάζουν να μη τυχόν και βγούμε ελεύθεροι υπηρεσιών γιατί θα μας κόψουν άδειες με αποτέλεσμα ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ που σας γράφω να εκτελώ, συνεχώς υπηρεσίες εδώ και παραπάνω από ένα μήνα υποβασταζόμενος με norgesic, erciba και ενέσεις έχοντας λουμπάγκο, οσφυαλγία και αφόρητους πόνους συνεχώς. 
Η μόνιμη καραμέλα της διοίκησης είναι ότι δεν έχουμε άτομα τη στιγμή που άλλοι "ευνοημένοι συνάδελφοι έχουν έξοδο 4 φορές τη βδομάδα και υπηρεσία 2 με 3 φορές τη βδομάδα. Δεν ζητάμε να λουφάρουμε. 
Καλούμε τον Ταξίαρχο της 30Μ/Κ ΤΑΞ σε ανοιχτή συζήτηση με τους στρατιώτες του 564 Μ/Κ ΤΠ για να βρεθεί μια λύση 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου