Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΔΕΘ προβάλλει τον Πόλεμο και την συνεργασία ΑΕΙ-Πολεμικής Βιομηχανίας

Στην ανακοίνωση μας "Η ΔΕΘ ξανά ως Μιλιταριστικό Παιδομάζωμα: έλα να ζήσεις τον Πόλεμο!" περιγράψαμε ότι "Τα παιδιά είναι ο στόχος των Ενόπλων Δυνάμεων!" και το πως η ΔΕΘ παίζει συγκεκριμένο ρόλο σε αυτούς τους πολεμοκάπηλους και μιλιταριστικούς σχεδιασμούς. diktiospartakos.blogspot.com
Ο Ανταγωνισμός του ελληνικού και τουρκικού κράτους για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα, η ανάληψη ρόλου Περιφερειακής Ιμπεριαλιστικής δύναμης και Χωροφύλακα των λαών σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Αφρική, η Εγγύηση Ασφάλειας των Επενδύσεων και η ανάδειξη του Πολέμου ως πυλώνα της καπιταλιστικής ανάπτυξης απαιτεί "εθνική ενότητα" στους πολιτικούς-οικονομικούς στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου.

Η 84η ΔΕΘ έρχεται να προβάλλει όλους αυτούς τους στόχους.

Η φετινή παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ως επιδίωξη την προπαγάνδιση της ανάγκης Στρατιωτικοποίησης εργαζόμενων και νεολαίας. 

Παράλληλα, όπως αναφέρουν και τα καθεστωτικά ΜΜΕ το υπουργείο Άμυνας θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους "επισκέπτες της φετινής 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο 1 να γνωρίσουν το νέο – δυναμικό προφίλ των Ενόπλων Δυνάμεων στην εποχή του διαδικτύου, της εξωστρέφειας, της άμεσης αντίδρασης και των τεχνολογιών αιχμής. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο περίπτερο, εννέα ενημερωτικά εργαστήρια για τα στελέχη και το απλό κοινό με θεματολογία που καλύπτει την πολυσχιδή δράση των Ενόπλων Δυνάμεων".



Σύνδεση Πανεπιστημίων-Πολεμικής Βιομηχανίας
Ας δούμε ποια είναι αυτά τα workshops, ποιοι συμμετέχουν και τι επιδιώκουν.


Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το workshop με τίτλο «ΑΕΙ – Βιομηχανία – Άμυνα: Συνέργειες και ευκαιρίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Βασικός ομιλητής θα είναι ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ, αναπληρωτής καθηγητής Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, κ. Στράτος Στυλιανίδης. Ομιλίες θα απευθύνουν επίσης ο Διευθυντής Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικής Έρευνας στο ΥΠΕΘΑ, Ταξίαρχος (Μ) κ. Πέτρος Κυριαφίνης – Ταξίαρχος (Μ), ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) κ. Ευάγγελος Βερονικιάτης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) κ. Αναστάσιος Ροζολής και ο καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ κ. Κυριάκος Υάκινθος.

Αναπλήρωση των κενών κράτους-ΟΤΑ από τις Ένοπλες Δυνάμεις, εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων και καταστροφή θέσεων εργασίας
Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου θα παραχωρηθεί Συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ για το Έτος Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχει ονομαστεί το 2019 από το ΓΕΕΘΑ. Ο Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/Β1 Αρχιπλοίαρχος κ. Δημήτριος Μήλας θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των έντυπων και των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας για το σύνολο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς, καθώς και για τη βράβευση στρατοπέδου.

Προβολή μεθόδων Ελέγχου-Αξιολόγησης-Εκμετάλλευσης από τα χακί εργασιακά κάτεργα 
«Πρακτικές Ηγεσίας και Αυτοβελτίωσης» ονομάζεται το workshop που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου. Σκοπός του είναι να παρουσιαστούν σύγχρονες μέθοδοι αξιολογήσεως προσωπικού και διαχειρίσεως ανθρωπίνου δυναμικού: α) διοικητικώς – επιτελικώς και β) επιχειρησιακώς. Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Νικόλαος Πόδας, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας. Πτυχιούχος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Νικόλαος Γκόνης, Συνταγματάρχης (ΠΖ).

Προβολή της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
Ο Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Ηλίας Κουσκουβέλης και ο έμπειρος δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης θα είναι οι βασικοί ομιλητές του workshop με τίτλο: «Ένοπλες Δυνάμεις και Διεθνείς Σχέσεις», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Θα αναλυθούν θέματα Στρατιωτικής Συνεργασίας, Κοινών Επιχειρήσεων, Διεθνούς παρουσίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές.

Στρατός και Ένοπλες Δυνάμεις: είναι χαρακτηριστικό ότι απροκάλυπτα μιλούν για "απόκρυψη πληροφοριών" από τον λαό μας που απαιτούν θυσίες σε χρόνο και σε αίμα.
Το workshop της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο στις σχέσεις Κοινωνικών Δικτύων και ΜΜΕ με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Ηλίας Κουσκουβέλης και ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Λαδιανός θα αναλύσουν θέματα λήψης, διαχείρισης και τεκμηρίωσης πληροφοριών. Επίσης θα εξηγήσουν πώς ο Τύπος μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την κοινή γνώμη μέσω της ανάδειξης ή της απόκρυψης πληροφοριών. 
Μια διαφορετική διάσταση στα θέματα διαχείρισης κρίσεων θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου από τον κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Ηλία Κουσκουβέλη και τον δημοσιογράφο κ. Σωτήριο Κυριακίδη.

Έμφαση δίνεται στα ζητήματα θητείας και καριέρας στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Είναι φανερά ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διακατέχεται από άγχος καθώς θέλει να "τρέξει" επιλογές που την φέρνουν αντιμέτωπη με την Νεολαία, κατανοώντας ότι υπάρχει βαθιά εχθρότητα των νέων ανθρώπων απέναντι στον Στρατό.
Η ανεργία και τα εργασιακά αδιέξοδα δεν φαντάζουν ικανά να μας υποτάξουν και να μας μετατρέψουν σε Μισθοφόρους Στρατιώτες για 600 ευρώ.
Το θράσος τους είναι προκλητικό καθώς όλες αυτές οι εκδηλώσεις του Στρατού πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη που είναι γνωστή για τη Βυσματοκρατία που επικρατεί στα στρατόπεδα της.
Είναι εξάλλου συνεχείς οι επιστολές καταγγελιών φαντάρων στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων που αναδεικνύουν την Αδικία και τις Ανισότητες που κυριαρχούν, την εκμετάλλευση και καταπίεση που βιώνουν στον Στρατό τους.
Διαβάζουμε λοιπόν:    
Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο σε θέματα σταδιοδρομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε ζητήματα στρατολογίας και ενημέρωσης για τη στρατιωτική θητεία, αλλά και στις περιβαλλοντικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προστασία του περιβάλλοντος, την αειφορία και την ανακύκλωση. Συγκεκριμένα:
Ο Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/Β2 Ταξίαρχος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Ευγένιος θα ενημερώσει τους ενδιαφερομένους νέους για εισαγωγή στις σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών για τις απαιτήσεις, την προετοιμασία και το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο Διευθυντής της Στρατολογικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Συνταγματάρχης (ΝΟΜ) κ. Βασίλειος Τσιναφορνιώτης θα ενημερώσει σχετικώς με όσα θα ήθελαν να γνωρίζουν οι γονείς και οι μαθητές για τη στρατιωτική θητεία, την παρουσίαση προς κατάταξη, αλλά και τη στρατιωτική ζωή και εκπαίδευση.


Τέλος, ο τμηματάρχης ΓΕΕΘΑ/Γ2/4 Πλοίαρχος (Μ) Σαράντης Γιαννούτσος θα παρουσιάσει το πλέγμα περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και δράσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ - Ενωθείτε Μαζί μας 

στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου