Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ-Δεν καταδίκασε την τουρκική εισβολή στη Συρία, ούτε λέξη για τη στάση των ΗΠΑ

Πηγή: Eurokinissi
Δεν καταδίκασε την τουρκική εισβολή στη Συρία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ για τη στάση των ΗΠΑ που διευκόλυνε την Άγκυρα απέφυγε να πει το παραμικρό, καθώς και πολιτική της ΝΔ είναι η βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον.
Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ1, την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία την χαρακτήρισε απλά ένα λάθος, λέγοντας πως «κάνουν πολύ μεγάλο λάθος οι Τούρκοι» και συνεχίζοντας τα περί ...λαθών της Άγκυρας, ανέφερε «όπως κάνει αλλεπάλληλα λάθη αυτής της φύσης και μορφής τα τελευταία χρόνια». 
Επίσης, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας απέφυγε να σχολιάσει τη στάση της Ουάσιγκτον στη Συρία. Ισχυρίστηκε ότι δεν δικαιούται να κρίνει την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Συρία και την Τουρκία.
 «Eμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ η στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις μας είναι win win και νομίζω ότι απεδείχθη. Αναφέρομαι σε αυτή τη φάση στην Αμυντική Συμφωνία. Δεν τη θεωρώ όμως μια καταληκτική πορεία μιας συνεργασίας, τη θεωρώ άνοιγμα ενός νέου μεγάλου κεφαλαίου στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η πορεία εμπλοκής της Ελλάδας θα έχει κι άλλες ανάλογες κινήσεις μετά και την παραχώρηση τριών νέων βάσεων στις ΗΠΑ με μια συμφωνία που ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «εξαιρετική». 
Διαβάστε περισσότερα:
Ενδεχομένως να συμφέρει το Ελληνικό κράτος η εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και η συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου