Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Επιθετικές Ασκήσεις της 71ης Ταξιαρχίας και των Αμερικανών αλεξιπτωτιστών

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει τις επιθετικές ασκήσεις που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα στο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης Αγώνα σε Αστικό Περιβάλλον οι Αμερικανοί Αλεξιπτωτιστές με τα στελέχη της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ΠΟΝΤΟΣ.

Είναι πολεμικές προετοιμασίες για την ακόμη μεγαλύτερη ένταξη του ελληνικού Στρατού στους βρώμικους πολέμους που προκαλούν την Προσφυγιά.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η άσκηση με την επωνυμία Iron Sword ή όπως το ΓΕΣ την ονόμασε, «Σιδηρά Ξυήλη», που ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί έως τις 26 Νοεμβρίου.

Ενώ τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια διαδίδουν την προπαγάνδα του Υπουργείου Άμυνας προβάλλοντας την άσκηση της "τουρκικής επιθετικότητας" -όπως μεταφράζουν τον κλιμακώμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα-, οι ασκήσεις αυτές έχουν ένα ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό.

Ασκήσεις ενταγμένες στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΑΠ και του ΝΑΤΟ, με παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα.

Ασκήσεις που στοχοποιούν τους λαούς στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ανατολική Μεσόγειο.

Είναι χαρακτηριστικό ποιες δυνάμεις συμμετέχουν σε αυτές τις συνεκπαιδεύσεις, ποιο το αντικείμενο τους και ποιος ο πρσανατολισμός τους.

Καταρχήν να θυμίσουμε:
Ο Υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος έβαλε Έλληνες στρατιώτες να εκπαιδευτούν μαζί με τους Αμερικανούς Μισθοφόρους

Διαβάζουμε σε δημοσιεύματα αναλυτών: 
Στην άσκηση παίρνει μέρος το «ιπτάμενο ιππικό» των ΗΠΑ από την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, και κομάντος από την 173η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και από την Ελλάδα η 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία. 
Σκοπός της άσκησης είναι η ενίσχυσης της συνεργασίαw και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. 
Το σενάριο της, αφορά στη συνεργασία μεγάλης κλίμακας μηχανοκίνητων σχηματισμών εδάφους με επιθετικά, μεταγωγικά καθώς και ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου Apache, Chinook και BlackHawk, με Αμερικάνους και Έλληνες να φέρνουν σε πέρας αποστολές σε στεριά και αέρα με σύνθετα και κυρίως επιθετικά σενάρια μάχης.
Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών, θα φθάσουν στο Κιλκίς ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Καμπάς και κατά πάσα πιθανότητα ο Αντρέ Μ. Ρόλινγκ, Αναπληρωτής Γενικός Διοικητής του Αμερικανικού Στρατού. 
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που μέσα σε έναν μηνά φτάνει στην Ελλάδα ανώτερος αξιωματικός του Αμερικανικού Στράτου, μετά την επίσκεψη του Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη αντιστράτηγος Christopher Cavoli στην Αθήνα και την Αλεξανδρούπολη.

Τι σημαίνουν όλα αυτά καταρχήν για το προσωπικό;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα πάρει συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Καλούμε όλες τις δυνάμεις του Κινήματος που δρουν Μέσα και Έξω από τον Στρατό να Καταγγείλουν όλα αυτά και να συμμετέχουν στο Αντιπολεμικό κίνημα που απαιτείται για το Μπλοκάρισμα τους.
ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ 
ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ 
Δεν θα συνεργαστούμε-Δεν θα συμμετέχουμε στις Ασκήσεις 
που προετοιμάζουν το αιματοκύλισμα των λαών 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
Κανένας Φαντάρος Έξω από τα σύνορα
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων. 
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε. 
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία. 
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου