Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε το μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο


Ολοκληρώθηκε το μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο [pics+vids]
Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τα γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν μετά την βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα αλλά και ενάντια στο «λουκέτο» που επέβαλλε η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου ενόψει της επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Οι φοιτητές έδωσαν ραντεβού στις 12:00 στα Προπύλαια, από όπου άρχισαν την πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα να σταματήσει η αστυνομοκρατία στα ιδρύματα και να αποσυρθούν οι κατηγορίες για τους δύο συλληφθέντες φοιτητές.

Παράλληλα διαμαρτύρονται για το νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ που σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (μείωση εισακτέων, διαγραφές φοιτητών κ.ά.), αλλά και για την κατάργηση του ασύλου.

«Κεραμέως άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει», «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ χτυπούν τους φοιτητές και δίνουν το άσυλο στις πολυεθνικές», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε υποτάσσεται ούτε προσκυνά», «Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», «Ζει, ζει, ο Τεμπονέρας ζει» και «καρφί και πρόκα σε κάθε Καλαμπόκα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, oμάδα αγνώστων επιτέθηκε σε τρεις φωτορεπόρτερ στο ύψος της Βουλής χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από αυτούς.

Φωτογραφικό ρεπορτάζ και βίντεο: Χρύσα Βαϊνανίδη







*Με πληροφορίες από Εφ.Συν. και alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου