Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Στο Δρόμο της Χούντας και της Ιδιωτικοποίησης: Καραβανάδες κομματικά φερέφωνα Διοικητές Νοσοκομείων

Τι δουλειά έχουν οι Καραβανάδες με τα Νοσοκομεία;
Τι δουλειά έχουν οι Μισθοφόροι του Πολέμου που επέλεξαν την καριέρα στον Στρατό για τη μονιμότητα και την σταθερότητα με τους χώρους της Υγείας;
Τι δουλειά έχουν αυτοί που καλοπληρώνονται για να Αφαιρούν ζωές υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των κατασκευαστών και των Λάτση-Βαρδινογιάννη, εντός και εκτός συνόρων, να Διοικούν τους ανθρώπους που σώζουν ζωές;
ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Η επιλογή διορισμού Στρατιωτικών στις διοικήσεις των Νοσοκομείων είναι μια πολύ επικίνδυνη επιλογή για τον εργαζόμενο λαό μας, το κίνημα στο χώρο της Υγείας και ένας ακόμη κρίκος στην κτηνώδη Ακροδεξιά κυβερνητική πολιτική εναντίον των Προσφύγων και Μεταναστών.
Οι Στρατιωτικοί είναι Εξαγορασμένοι και ταυτισμένοι με την καθεστωτική πολιτική.
Για αυτό φρόντισαν τόσο οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ.
Δεν είναι μόνο τα Προνόμια που απολαμβάνουν: 
εισιτήρια, σπίτια, σταθερότητα εργασίας και Δωρεάν Διακοπές, Λέσχες Αξιωματικών και φθηνά SOUPER MARKET..., διαπλοκή με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις Πολεμικές Βιομηχανίες...
Εξάλλου, σε όλα τα σκάνδαλα των εξοπλισμών είχαν ανάμειξη Στρατιωτικοί ή σε πολλά Διοικητικά Συμβούλια Πολεμικών Βιομηχανιών ή ακόμη και ως ιδιοκτήτες θα βρούμε στρατιωτικούς.
Είναι η επαγγελματική-πολιτική-ιδεολογική ταύτιση του στρατιωτικού κατεστημένου με τις κυρίαρχες αστικές επιλογές, εντός και εκτός συνόρων, που τους οδηγεί σε αυτή την Εχθρική στάση έναντι του αγωνιζόμενου λαού.
Την περίοδο των Μνημονιακών αγώνων ήταν ο Στρατός που έμπαινε σε επιφυλακή για να καταστείλει τον Εσωτερικό εχθρό, κατεβαίνοντας στον δρόμο σε τρεις (3) τουλάχιστον περιπτώσεις.
Ήταν οι δεκάδες κορυφαίοι εκπρόσωποι του στρατιωτικού κατεστημένου που με πολεμικό-κατασταλτικό Μανιφέστο τους τις μέρες του Δημοψηφίσματος Απείλησαν με Πραξικόπημα σε περίπτωση εξόδου από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για αυτό και το κράτος τους κατέβαλε -και μόνο σε αυτούς- τα 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  ευρώ των Αναδρομικών.
Μήπως θυμάται κανείς το σκεπτικό της απόφασης τους ΣτΕ: οι δικαστές έκριναν ότι δεν πρέπει να γίνουν περικοπές τις αποδοχές των μελών του Βαθέως Κράτους, δηλαδή στους δικαστές, αστυνομικούς, χαφιέδες της ΕΥΠ, στρατιωτικούς κλπ, για να έχουν κίνητρο να επιβάλλουν τα Μνημόνια στον εργαζόμενο λαό. 
Αυτά όμως έγιναν χθες.
Τώρα οι Στρατιωτικοί είναι όλη τη μέρα στα κανάλια και υπερασπίζονται την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, τους ¨εθνικούς" Μεγαλοιδεατικούς στόχους για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα, μιλούν για Εισβολή Προσφύγων, προτείνουν Αποτροπή του Εχθρού και Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Αφού τα ΜΑΤ μπήκαν στα Πανεπιστήμια για να καταστείλουν το φοιτητικό κίνημα και να ανοίξουν το δρόμο στο ΝΑΤΟ, τις Πολεμικές Βιομηχανίες και τις Επιχειρήσεις...
Οι Στρατιωτικοί μπαίνουν στα Νοσοκομεία ως Διοικητές ώστε να λειτουργήσουν ως Στρατώνες, που κυριαρχεί όμως η κτηνώδη εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων και η καταπίεση, ο Φόβος, το Ρουσφέρι και το Κομματικό βύσμα!
Για να καταστείλουν τα κινήματα των εργαζόμενων που αμφισβήτησαν τα Μνημόνια και το σύνολο της αντεργατικής αστικής πολιτικής, υπερασπίστηκαν το Δικαίωμα στη Δημόσια Υγεία όλων των εργαζόμενων ανεξάρτητα εθνικότητα-θρησκεία-γλώσσα, πάλεψαν ενάντια στον κυβερνητικό ρατσισμό και απαίτησαν Αξιοπρεπείς Μισθούς.
Όλοι αυτοί μπαίνουν στο στόχαστρο των Στρατιωτικών και της κυβέρνησης γιατί πρέπει να γίνουν Ιδιωτικοποιήσεις, να προχωρήσεις ακόμη περισσότερο η εμπορευματοποίηση της Υγείας.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ

Στα πλαίσια της επιστροφής στην "κανονικότητα", στο καθεστώς Διαφθοράς και Διαπλοκής, του Κομματικού κράτους και της ακόμη πιο έντονης Στρατιωτικοποίησης που άρχισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ,  είχαμε και την απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με το να διορίσει νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ,

Σύμφωνα, λοιπόν με τα δημοσιεύματα ο Κικίλας αντικαστέστησε εντελώς "αξιοκρατικά" πάντα, τον διοικητή του Αγ Σάββα οικονομολόγο με μεταπτυχιακό στη διοίκηση νοσοκομείων με την Όλγα Μπαλαούρα, σύζυγο του "έγκριτου" δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου με ειδικότητα νηπιαγωγού (παλαιότερα διορισμένη από τον Α. Λοβέρδο διοικήτρια στο νοσοκομείο Αγ Όλγα).

Άλλοι "άριστοι/ες" για τους οποίους ο Κικίλιας μερίμνησε ώστε να σιτίζονται από τον δημόσιο κορβανά είναι ο Αδαμάντιος Γάκης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βασίλη Οικονόμου ο οποίος ανέλαβε διοικητής στο «Σισμανόγλειο», ενώ ανάλογες θέσεις κατέλαβαν η Φ. Βρυνά, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Γ. Βλάχου, η Μ. Γιαμουστάρη, κολλητή της Ντόρας Μπακογιάννη καθώς και άλλα πρόσωπα που συγκέντρωναν παρόμοια "προσόντα".



ΤΟ ΕΣΥ ΝΤΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΑΚΙ: ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ...

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια επελέγησαν οι κάτωθι απόστρατοι στρατηγοί από την γαλάζια παράταξη και τοποθετούνται επικεφαλής των ιδρυμάτων:


•Στο ΓΝΑ ΚΑΤ-ΕΚΑ τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού

•Στο ΓΝΑ “ΕΛΠΙΣ” ο Ιωάννης Κοτσαρίδης, Οικονομικός Αξκος αε από την ΣΣΑΣ

• Στο ΓΝ Κεφαλληνίας ο απόστρατος αντιστράτηγος Φώτιος Μεσσάρης

•Στο ΓΝ Ρόδου ο αντιστράτηγος ε.α. Γρηγόριος Ρουμάνης (είχε διατελέσει διοικητής της ΑΔΤΕ στη Ρόδο)

•Στο ΓΝ Μυτιλήνης ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Καμπούρης

•Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝΑ Ελ. Βενιζέλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ διορίσθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχος Σπυρίδων Καββούρης.

ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου