Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Ποια η σημασία της πτήσης των Ελληνικών F-16 με το Αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52

Μπορεί τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να πανηγυρίζουν για την Νατοϊκή πτήση των ελληνικών F-16 που συνόδευσαν το αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52, αλλά προκύπτουν συμπεράσματα που σκορπούν ανησυχία με τις πολεμικές επιλογές της κυβέρνησης ΝΔ.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: 
B-52: Από την Ελλάδα στην Κύπρο και από εκεί στα βάθη της Συρίας 

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται πλέον σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πιο συγκεκριμένα στην αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Ποιος ήταν ο προορισμός της πτήσης του αμερικανικού βομβαρδιστικού που συνόδευσαν τα ελληνικά F-16;

Το βαρύ βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-52 Stratofortress των ΗΠΑ βρέθηκε κοντά στη ρωσική στρατιωτική βάση Hmeimim στην επαρχία Λατάκια, στα βορειοδυτικά της Συρίας, ανέφερε την Κυριακή το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Lenta. 

Η Hmeimim είναι η βασική βάση της Ρωσίας για αεροπορικές επιδρομές σε ομάδες ανταρτών στη Συρία – οι οποίες επέτρεψαν στις δυνάμεις του προέδρου Bashar al-Assad να ανακάμψουν το χαμένο έδαφος. 

Το B-52 πέταξε πάνω από το νότιο τμήμα της Ελλάδας και δίπλα στην Κύπρο – κοντά στη συριακή επαρχία Latakia, όπου βρίσκεται η βάση του Hmeimim. Η ακριβής διαδρομή του βομβαρδιστικού είναι άγνωστη, αλλά κατά πάσα πιθανότητα κατευθυνόταν κατά μήκος των συριακών συνόρων στην Ιορδανία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
H Eλλάδα συμμετέχει στους πολέμους στη Μέση Ανατολή http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/11/h-e.html

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η ελληνική άρχουσα τάξη επιχειρεί να προβάλλει τους στρατηγικούς επιθετικούς-επεκτατικούς της στόχους στην Ανατολική Μεσόγειο βασιζόμενη σε Άξονες του Πολέμου [Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρο], την Πολεμική Συμμαχία με τις ΗΠΑ, αλλά το ΝΑΤΟ.

Διαβάζουμε:

Από την Ελλάδα μέχρι την Κύπρο το βομβαρδιστικό συνοδευόταν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΡΙΚ, ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52 πέταξε συνοδεία δύο ελληνικών F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης του Ακρωτηρίου Σούδας (Κρήτη) στο FIR Αθηνών και Λευκωσίας. 

Η επιχείρηση-άσκηση λέγεται «Global Thunder 20» και έχει να κάνει και με αποστολή επιτήρησης των Αμερικανών στη Συρία. Είχαν εισέλθει στην περιοχή της Κύπρου από την περιοχή του Ακάμα, μετέβησαν ανοικτά του κόλπου του Αποστόλου Ανδρέα και πέταξαν για τη Συρία. Ακολούθως επέστρεψαν από την περιοχή ανοικτά της Λεμεσού και πήγαν προς την Ελλάδα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
Ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από την Κύπρο με κατεύθυνση την Συρία! http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/11/f-16.html

Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ελληνικό κράτος απαντώντας στην Τουρκική εισβολή στη Βόρεια Συρία, κάνει Προβολή Ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο. Αποκορύφωμα αυτής της επιθετικής αστικής πολιτικής είναι η διεξαγωγή της Άσκησης "ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΒΕΛΟΣ", η οποία προκάλεσε νέα έξαρση του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα γράφει ο Β.Νέδος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (03/11/2019): 
"το θέμα τέθηκε κατά τη διμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Ελλάδας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ [...] Ο κ. Ακάρ εμφανίστηκε, επίσης, εξαιρετικά ενοχλημένος από την κοινή άσκηση Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας με την επωνυμία «Ατσάλινο βέλος», κατά τη διάρκεια της οποίας F-16 πέταξαν έως την Κύπρο. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Ακάρ περιέγραψε τη συγκεκριμένη άσκηση ως «βαρύ τραύμα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οπως ήδη αποκάλυψε η «Κ» (24.10), η Αγκυρα, πέρα από το μπαράζ υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά και νησίδες, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της και μέσω επίσημου διαύλου, καθώς το «Ατσάλινο βέλος» έγινε αντιληπτό ως «πισώπλατο μαχαίρωμα» στην Τουρκία τη στιγμή που επιχειρούσε στη Βόρεια Συρία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
Ένα ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΒΕΛΟΣ που έσπασε το θερμόμετρο του Ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο! http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/10/blog-post_953.html
Το τέταρτο συμπέρασμα είναι ότι πλέον καταγράφεται η πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Αυτό είναι ένα από τα πιο βασικά επίδικα της Πολεμικής Συμμαχίας ΗΠΑ-Ελλάδας. 
Αυτός είναι ο ρόλος των πολεμικών βάσεων, των συνεκπαιδεύσεων, της συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις σε Λίβανο-Λιβύη κλπ. Διαβάζουμε:
Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται για την πτήση του αμερικανικού Β-52 με την συνοδεία των ελληνικών F-16, δεν πρόκειται για πολεμική επιχείρηση, αλλά για επίδειξη προβολής ισχύος των ΗΠΑ στη Συρία και είναι η πρώτη φορά που ελληνικά μαχητικά συνοδεύουν αμερικανικό για τη χώρα της Μέσης Ανατολής. 
Εξάλλου, η τελευταία φορά που βομβαρδιστικά Β-52 των ΗΠΑ πέρασαν από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας ήταν στις 18 Μαρτίου του 2019. 
Το πέμπτο συμπέρασμα είναι ότι πλέον αποδεικνύεται ότι το Ελληνικό Κράτος συμμετέχει, είναι συνένοχο στην Καταστροφή και στην Προσφυγιά λαών. Σε μια εποχή έξαρσης του Προσφυγικού Ζητήματος και επίδειξης της Ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας, απανθρωπιάς αποδεικνύεται ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι Συνυπεύθυνες στα Ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Θυμίζουμε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της βάσης της Σούδας στον πόλεμο της Συρίας http://diktiospartakos.blogspot.com/2018/04/blog-post_58.html

Το Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας ξεδιπλώνει εντός και εκτός συνόρων όλη την επιθετικότητα του. Τα πολεμικά επεισόδια που περιγράψαμε είναι άμεσα συνδεδεμένα με την έξαρση του πολέμου κατά των Προσφύγων-Μεταναστών, την Απαγόρευση των Διαδηλώσεων και τη διάλυση-φακέλωμα των κοινωνικών κινημάτων, αλλά και την πλήρη υποταγή των φοιτητών ως άμισθων δούλων στην Πολεμική βιομηχανία όπως αποδεικνύουν οι σχεδιασμοί τους για την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV.


Ο Ελληνικός αστικός κόσμος καταγράφει την ιμπεριαλιστική του αναβάθμιση μέσω της μεγαλύτερης Πολεμικής του Εμπλοκής, αλλά το αποτέλεσμα είναι τα αυξημένα κύματα της ανθρώπινης προσφυγικής δυστυχίας.

Άρα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν προσφέρουν Κοινωνικό Έργο ως Διαχειριστές της Προσφυγικής Κρίσης...

Αλλά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι Συνεργοί-Συμμέτοχοι στα Ιμπεριαλιστικά Εγκλήματα, είναι Συνυπεύθυνες για την Καταστροφή λαών και την Προσφυγιά τους.

Εμείς Απαιτούμε να σταματήσουν όλα αυτά. 
Να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή Ελλάδας-Ε.Ε-ΝΑΤΟ
Πρέπει να αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα των προσφύγων.Να ανοίξουν τα σύνορα και να πάνε οι πρόσφυγες σε όποιο προορισμό επιλέξουν.
Το Ελληνικό κράτος μετατρέπεται ταυτόχρονα ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο και Στρατόπεδο Συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες των Πολέμων που συμμετέχει και συναινεί.
 Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες από Defence Blog, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου