Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

H Eλλάδα συμμετέχει στους πολέμους στη Μέση Ανατολή

Την ίδια περίοδο που η Ακροδεξιά εκμεταλλεύεται πολιτικά το Προσφυγικό ζήτημα με τις εμετικές αντιδράσεις στη μετακίνηση Προσφύγων στην ενδοχώρα...

Βάζοντας πλάτη ουσιαστικά την Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ για να εφαρμόσει τα απάνθρωπα μέτρα της, εξαγγέλλοντας αύξηση των ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ προσφύγων σε Έβρο και Αιγαίο...

Την ίδια περίοδο αποκαλύπτεται το πρωτόγνωρο μέγεθος της εμπλοκής των Ελληνικών Ενόπλων στους πολέμους στη Μέση Ανατολή.

Επιλέγουμε να τονίσουμε τρία (3) κομβικά επεισόδια αυτής της πολεμικής εμπλοκής.

Καταρχήν, ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η είδηση για την πτήση δύο Ελληνικών F 16 που συνόδευσαν αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52 που κάνει αποστολή στη Συρία.
Η κυβέρνηση ΝΔ ακολουθώντας την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλληλοδιαπλέκει τους επιθετικούς επεκτατικούς στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου με τους ιμπεριαλιστικούς στόχους ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, μετατρέπεται σε αιχμή του δόρατος της σύγκρουσης των Δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με την Ρωσία. Η εμπλοκή των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που αναλαμβάνουν ξεκάθαρο πολεμικό ρόλο χρονικά συμπίπτει με την νέα όξυνση του Πολέμου κατά των Προσφύγων-Μεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από την Κύπρο με κατεύθυνση την Συρία! http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/11/f-16.html
Δεν είναι όμως μόνο η εμπλοκή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Μεγάλη συμβολή στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις καταγράφει και το Πολεμικό Ναυτικό. Δεν είναι μόνο η συμβολή του στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, του Ευρωστόλου στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, η συμμετοχή του στο εμπάργκο του Λιβάνου ώστε το Ισραήλ να βομβαρδίζει ανενόχλητο!

Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στη Γαλλική κυβέρνηση να στείλει Πολεμικό πλοίο στο Τζιμπουτί, ενώ έντονες είναι οι γαλλικές και αμερικανικές πιέσεις για αποστολή φρεγάτας στον Περσικό Κόλπο συμμετέχοντας σε πολεμικούς σχεδιασμούς και κινήσεις εναντίον του Ιράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Γάλλος πρέσβης Απαιτεί συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού στους γαλλικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς

Επιστρέφουμε όμως στην εμπλοκή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Καθώς, ξεκίνησε το Σάββατο (02/11/2019) η μεγάλη διεθνής άσκηση “Blue Flag” που πραγματοποιείται στο Ισραήλ με τη συμμετοχή (εκτός του Ισραήλ) τεσσάρων Αεροποριών μεταξύ αυτών και της ΠΑ η οποία μετέχει με 4 F-16 Adv. της 335Μ. 
Μάλιστα, για πρώτη φορά ελληνικά F-16 Adv. και ισραηλινά F-35I θα συμμετάσχουν σε κοινά σενάρια μάχης.
Σύμφωνα με την αρθρογραφία, η “Blue Flag” η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, είναι μια πραγματικά άσκηση των καλύτερων Αεροποριών στον κόσμο, ένα «κλειστό κλαμπ», όπου η συμμετοχή της ΠΑ αναμφισβήτητα αντικατοπτρίζει το διεθνές status που απολαμβάνει, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην περιοχή της Α.Μεσογείου.

Οι λίγες, αλλά εκλεκτές χώρες που μετέχουν είναι οι ΗΠΑ, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Ιταλία και το Ισραήλ.

Αυτή η άσκηση όμως ειδικότερα θα είναι πολύ σημαντική, καθώς θα μετέχουν για πρώτη φορά των ισραηλινά F-35I και θα είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ΠΑ να συνασκηθεί, (για μια ακόμη μια φορά μετά τα ιταλικά F-35 στον Ηνίοχο) με ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά παγκοσμίως.

Όπως έγινε γνωστό τα ελληνικά F-16 Θα πετάξουν σε κοινά "πακέτα" σε αποστολές COMAO με τα ισραηλινά F-35 ενώ θα υπάρξουν και σενάρια ενός εναντίον ενεός και δύο εναντίον δύο, μεταξύ των "Γερακιών" της 116ΠΜ και των Adir.

Η άσκηση θα είναι… μαραθώνια: Θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 12 του μηνός με όλες τις ημέρες να υπάρχει εντονότατη αεροπορική δραστηριότητα, ενώ συνολικά θα μετάσχουν 1000 άτομα προσωπικό Ιπτάμενοι και μηχανικοί.

Επίκεντρο της άσκησης θα είναι η αεροπορική βάση Ovda βόρεια από το Eilat.

«Ως μέρος της άσκησης, θα πραγματοποιηθούν δεκάδες πτήσεις και αποστολές κατά τις οποίες η ισραηλινή Αεροπορία θα δημιουργήσει σενάρια εμπλοκών αέρος-αέρος και αποστολών αέρος-εδάφους όπως και σενάρια μάχης επάνω από εχθρικές περιοχές», ανέφερε πηγή της ισραηλινής Αεροπορίας".
Δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να διαπιστώσει κανείς ότι η Άσκηση αυτή συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο όπου οξύνεται ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, τον πόλεμο στην Συρία όπου η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει προβεί σε εκατοντάδες βομβαρδισμούς εναντίον της Συριακής Αεράμυνας που είναι εφοδιασμένη με Ρωσικά οπλικά συστήματα, αλλά και με τους σχεδιασμούς επίθεσης στο Ιράν.
Ο Ελληνικός αστικός κόσμος καταγράφει την ιμπεριαλιστική του αναβάθμιση μέσω της μεγαλύτερης Πολεμικής του Εμπλοκής, αλλά το αποτέλεσμα είναι τα αυξημένα κύματα της ανθρώπινης προσφυγικής δυστυχίας.
Άρα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν προσφέρουν Κοινωνικό Έργο ως Διαχειριστές της Προσφυγικής Κρίσης...
Αλλά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι Συνεργοί-Συμμέτοχοι στα Ιμπεριαλιστικά Εγκλήματα, είναι Συνυπεύθυνες για την Καταστροφή λαών και την Προσφυγιά τους.
Εμείς Απαιτούμε να σταματήσουν όλα αυτά. 
Να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή Ελλάδας-Ε.Ε-ΝΑΤΟ
Πρέπει να αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα των προσφύγων.Να ανοίξουν τα σύνορα και να πάνε οι πρόσφυγες σε όποιο προορισμό επιλέξουν.
Το Ελληνικό κράτος μετατρέπεται ταυτόχρονα ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο και Στρατόπεδο Συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες των Πολέμων που συμμετέχει και συναινεί.
 Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου