Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία: Να τελειώσουμε οριστικά με τα ποντίκια και την αδιαφορία για τις ανάγκες μας!

όχι δεν κυνηγούν τα ποντίκια που ζουν ανάμεσα τους...
εκπαιδεύονται μαζί με τους Αμερικανούς να καταστρέφουν λαούς και να τους ωθούν στην Προσφυγιά...
Να τελειώσουμε οριστικά με τα ποντίκια και την αδιαφορία για τις ανάγκες μας! 

Το γράμμα που στείλαμε ταρακούνησε από την πρώτη κιόλας ώρα το στρατόπεδο και τη διοίκηση της Ταξιαρχίας και της Μεραρχίας.

Εκτενείς καθαριότητες του χώρου και των σκευών, παρότρυνση από τα στελέχη ώστε να αναφέρονται όλα τα προβλήματα κ.ο.κ.

Εμείς όμως δεν εφησυχάζουμε.
Είχαμε ήδη ενημερώσει για την κατάσταση και οι ενέργειες ήταν αρχικά ανεπαρκείς, ή και ανύπαρκτες το τελευταίο διάστημα.
Θεωρούμε δεδομένο ότι ακόμα και η διοίκηση της Μεραρχίας γνώριζε το πρόβλημα με τα ποντίκια, όμως προσπαθούσε να το αποσιωπήσει και ταρακουνηθήκε μόνον μετά τη δημοσιοποίηση του γράμματος. 
Από δω και πέρα, είναι στο χέρι μας να μην υπάρξει και να μην ανεχτούμε ξανά τέτοια κατάσταση.
Να εξασφαλίσουμε ότι η τήρηση των συνθηκών υγιεινής θα είναι μόνιμη από δω και στο εξής. 


Γνωρίζουμε ότι το ΓΕΣ και οι διοικήσεις δεν νοιάζονται στην πραγματικότητα για τις ανάγκες μας και τη διεξαγωγή της θητείας μας με αξιοπρέπεια. 
Όμως, θα διεκδικήσουμε αυτό να γίνει, είτε με δημοσιοποίηση των συνθηκών προς τα έξω είτε βγαίνοντας παραπονούμενοι, όποτε αυτό χρειαστεί.
Στρατόπεδο Αλέστα Λουκά στο Πολύκαστρο Κιλκίς: εκεί που τα ποντίκια στο εστιατόριο έχουν αναλάβει υπηρεσία


Μια πρωτόγνωρη κατάσταση έχουμε να αντιμετωπίσουμε οι φαντάροι στο εστιατόριο της Τριλοχίας (Μηχανικό, Διαβιβάσεις, Λόχος Στρατηγείου) της 33ης Μ/Κ ΤΠ στο Πολύκαστρο Κιλκίς εδώ και καιρό. 

Ποντίκια σουλατσάρουν στο εστιατόριο, έχοντας γίνει αντιληπτά τόσο δια ζώσης, αλλά και αφήνοντας κάθε τόσο τα 'αποτυπώματα του' στους νεροχύτες και τα ντουλάπια με τα σερβίτσια. 
Παρά τις όποιες ενέργειες της διοίκησης ως τώρα, δεν έχει υπάρξει καμία λύση. Αποτέλεσμα είναι να επωμιζόμαστε άλλο ένα κόστος στη θητεία μας αγοράζοντας τάπερ ή πλαστικά πιάτα (έξτρα, όπως και τα υλικά που μας ζητήθηκαν να πάρουμε για τα σκηνάκια στο ΣΠΕΝ), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχοντας σιχαθεί την κατάσταση με τα ποντίκια, αποφεύγουν γενικότερα να φάνε στο εστιατόριο εδώ και καιρό. 

Επιπλέον, παράγοντας σε αυτό είναι πάντως και το πρωινό γεύμα, το οποίο συχνά είναι φτωχό, οδηγώντας πολλούς στο να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το κυλικείο το πρωί.
Η διοίκηση πρέπει επιτέλους να δώσει σοβαρή λύση στο πρόβλημα, οργανώνοντας εξονυχιστική απολύμανση στο εστιατόριο, κλείνοντας τις οποίες τρύπες χρησιμοποιούν τα ποντίκια για να μπαινοβγαίνουν στο χώρο, και μεριμνώντας στη συνέχεια για κατάλληλες συνθήκες υγιεινής ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.
Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι το ΓΕΣ δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για εμάς τους φαντάρους, θέλει μόνο να συντηρεί τα υπάρχοντα στρατόπεδα με κάθε 'κόστος', ακόμα κι αν αυτό πέφτει σχεδόν εξ ολοκλήρου στις πλάτες μας (υπέρογκα έξοδα, αγγαρείες, κακές συνθήκες υγιεινής, εμπλοκή 15 και πλέον ημερών όπως συνέβη πρόσφατα σε πολλές μονάδες της 33 Μ/Κ ΤΠ).
Αυτό που νοιάζει εμάς όμως πάνω από όλα είναι να υπηρετήσουμε τη θητεία μας με υγεία και ασφάλεια και αυτό θα διεκδικούμε καθ' όλη τη διάρκεια της.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου