Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Εθνικιστικές βλακείες: κατέβασαν την Τουρκική σημαία που είχαν υψώσει σε νησίδα στον Έβρο


Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας:
«Η νησίδα ανάλογα με τη ροή του ποταμού, πότε συνδέεται με το ελληνικό και όποτε με το Τουρκικό έδαφος. Αυτήν την εποχή συνδέεται με Τουρκία», σημειώνουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «κάποιος κρέμασε χθες την τουρκική σημαία στη νησίδα αλλά μετά από τηλεφώνημα της ελληνικής πλευράς από κάποιον τοπικό φορέα, την μάζεψαν. Λύθηκε δηλαδή σε τοπικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν άλλες προεκτάσεις στο ζήτημα».
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τα επεισόδια με τις νησίδες στον Έβρο έχουν μια "κανονικότητα".
Κάθε χρόνο -ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες- οι δύο στρατοί θα σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλο και στη μέση θα είναι συνήθως απελπισμένοι πρόσφυγες που διώκονται από ελληνικό και τουρκικό κράτος.
Ένοπλες αντιπαραθέσεις σε επεισόδια μικρότερης ή μεγαλύτερης σοβαρότητας που απειλούν με αιματοκύλισμα τους φαντάρους για νησίδες που οι περισσότερες σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν.
Τώρα όμως, οι εθνικιστικές προκλήσεις -λεκτικές ή με γελοίες προβοκατόρικες ενέργειες- είναι συνεχείς. Πρέπει να μοιράσουν ΑΟΖ και Ενεργειακά Κοιτάσματα, πρέπει να αρπάξουν τα θαλάσσια οικόπεδα ξεσχίζοντας τη Μεσόγειο, απειλώντας μας με Πόλεμο και τεράστια Οικολογική Καταστροφή.
Το πετρέλαιο είναι ευτυχία διαλαλούσαν οι κυβερνήσεις, όμως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι φέρνει Πολέμους, αιματοχυσίες, προσφυγιά.
Ο Ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός κλιμακώνεται καθημερινά από τον Έβρο μέχρι το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με απευθείας αντιπαραθέσεις-προκλήσεις χαμηλής έντασης, με προβολή στρατιωτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων και πόλεμο δια αντιπροσώπων σε Αφρική και Μέση Ανατολή.
Το ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ πρέπει να παρέμβει τώρα.
Τώρα μας απειλούν με Θερμά επεισόδια και διακρατική σύγκρουση.
Τώρα αγοράζουν όπλα αξίας ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ Ευρώ και προωθούν προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Τώρα Πολεμούν ΜΑΖΙ Ελληνικό και Τουρκικό κράτος εναντίον των προσφύγων.
Τώρα και εμείς πρέπει να αντιτάξουμε ένα Μαζικό και Μαχητικό Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον Πόλεμο και τον Εθνικισμό.
Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για τον Λάτση και τον Βαρδινογιάννη, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.  
Ας δούμε τι έγινε σήμερα:
Έβρος: Ύψωσαν τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα μέσα στον ποταμό
Κάτοικος της περιοχής την αντιλήφθηκε και τη φωτογράφησε

Σημαίας της Τουρκίας βρέθηκε στον Έβρο, σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας, η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.

Όπως μεταδίδει το Evros-news.gr, το οποίο δημοσιεύει και την αποκλειστική φωτογραφία, άγνωστος ή άγνωστοι τοποθέτησαν χθες την τουρκική σημαία στη νησίδα «Λούλου» ή «Λουλού».

Κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της σημαίας, την οποία και φωτογράφισε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ποταμό Έβρο, η συγκεκριμένη νησίδα «επικοινωνεί» με το τουρκικό έδαφος και μπορεί κάποιος να πάει με τα πόδια από την τουρκική πλευρά πάνω σε αυτήν.

Το ίδιο συμβαίνει όμως και με κάποιες νησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και μπορεί αν θέλει κάποιος από την ελληνική πλευρά να έχει πρόσβαση σε αυτές, χωρίς να χρειάζεται να περάσει τα νερά του ποταμού.

Παραμένει άγνωστο αν οι τοπικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν ή διαπίστωσαν το συγκεκριμένο περιστατικό.

Όπως μετέδωσε ο Antenna, η σημαία έχει πλέον κατέβει.


https://www.newsbeast.gr
Θυμίζουμε ένα αντίστοιχο επεισόδιο που είχε συμβεί πέρσι

Νύχτα έντασης στον Έβρο – Έλληνες και Τούρκοι στρατιώτες ήρθαν αντιμέτωποι για τον έλεγχο αμμονησίδας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 27.04.2018

Όπως αποκαλύπτεται Έλληνες και Τούρκοι στρατιώτες πέρασαν ένα ολόκληρο βράδυ με το δάκτυλο στη σκανδάλη στον Έβρο.
Το περιστατικό δεν είναι σπάνιο. Όμως σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” ο “πόλεμος” για τις αμμονησίδες στον Έβρο μένει ανοιχτός και κάθε χρόνο δημιουργεί εντάσεις οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες.
Μια εμπλοκή με μια αμμονησίδα υπήρξε πριν δύο χρόνια. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2016 τα νερά του ποταμού Έβρου είχαν υποχωρήσει και στη μέση είχε αναδυθεί μια αμμονησίδα. Οι Τούρκοι δουλέμποροι, όπως κάνουν συνήθως είχαν αποβιβάσει εκεί μια ομάδα 80 μεταναστών. Οι περίπολοι Ελλάδας και Τουρκίας τους εντόπισαν απογευματινές ώρες και αμέσως σήμανε συναγερμός και στις δύο πλευρές.
Η νησίδα βρισκόταν σχεδόν στο κέντρο του ποταμού. Και οι δύο πλευρές διεκδικούν το “έδαφος” αυτό ως δικό τους και έτσι όταν εντοπίστηκαν οι μετανάστες δημιουργήθηκε εμπλοκή για το ποιος θα επέμβει.
Ούτε η ελληνική, ούτε η τουρκική πλευρά έκαναν πίσω και έτσι Έλληνες και Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν με στόχο να εμποδίσουν κάποια κίνηση από την άλλη πλευρά στο διεκδικούμενο “έδαφος”.
Λεπτομέρειες δεν έχουν έρθει στο φως, είναι βέβαιο ωστόσο πως στο περιστατικό δεν ενεπλάκησαν μόνο οι στρατιώτες των περιπόλων, αλλά μεγαλύτερες δυνάμεις.
Επίσης το περιστατικό διήρκεσε για ώρες, καθώς η μια πλευρά δεν επέτρεπε στην άλλη να επέμβει για την διάσωση των μεταναστών.
Τελικά φαίνεται ότι υπήρξε λύση το επόμενο πρωί, με τους Τούρκους τελικά να υποχωρούν “παραδίδοντας” στην ουσία τον έλεγχο της αμμονησίδας στην ελληνική πλευρά.
Το περιστατικό αυτό, έρχεται στο φως λόγω… εποχής. Τα νερά του Έβρου θα αρχίσουν να υποχωρούν σημαντικά μέσα στο επόμενο διάστημα και ανάλογες νησίδες θα αναδυθούν ξανά. Σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει προβληματισμός για τη στάση της απέναντι πλευράς σε ανάλογο περιστατικό. Το γεγονός ότι οι Τούρκοι έφτασαν σε σημείο να κρατήσουν ομήρους σε ένα περιστατικό συνηθισμένο ως χθες δημιουργεί φόβους για πιθανή αύξηση της έντασης με αφορμή τις νησίδες που δημιουργούνται τους καλοκαιρινούς μήνες…
https://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου