Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Πρόστιμο 15.000 ευρώ σε όποια/ον δημοσιεύσει φωτογραφίες ή βίντεο που αποκαλύπτουν περιστατικά αστυνομικής βίας και καταστολής

Πώς διέφυγε αυτό από τον κ. Χρυσοχοϊδη;
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 

Για έκτη μέρα συνεχίστηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς στη Γαλλία, ενώ στο απεργιακό μέτωπο έχουν μπει εργαζόμενοι στον τομέα της διανομής καυσίμων, στα διυλιστήρια, ενώ υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών.

Οι απεργίες που έχουν τεράστια συμμετοχή μέχρι τώρα στρέφονται βασικά κατά του «καθολικού συστήματος» συνταξιοδότησης που προωθεί ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.
Αλλού όμως θα σταθούμε σ' αυτή μας την ανάρτηση. Αν και μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί συγκρούσεις απεργών και δυνάμεων καταστολής το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν αισθάνεται καθόλου καλά.
Η είδηση που μας έρχεται από την Γαλλία είναι ενδιαφέρουσα και απορούμε πώς δεν το σκέφτηκε ακόμα ο Χρυσοχοϊδης; Μιλάμε για καταπληκτική ιδέα, που σίγουρα θα ενθουσίαζε τον Βορίδη, τον Μποδγάνο και όλα τα καλόπαιδα της Νέας Δημοκρατίας που υμνούν σε όλους τους τόνους το τροπάρι "νόμος και ασφάλεια".

Αναφερόμαστε σε μα τροπολογία που κατέθεσε ο Γάλλος γερουσιαστή LR Jean-Pierre Grand στην Επιτροπή Νομοθεσιών κατά την συζήτηση του προτεινόμενου νόμου «καταπολέμηση του μίσους» στο Διαδίκτυο.

Οπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα liberation ο Γάλλος εθνοπατέρας ζητάει να υπάρξει νομοθετική διάταξη η οποία θα προβλέπει επιβολή προστίμου 15.000 ευρώ σε όποια/α δημοσιεύσει φωτογραφίες ή βίντεο που αποκαλύπτουν περιστατικά αστυνομικής βίας και καταστολής,.
Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον ίδιο "πολλές εικόνες αστυνομικών τοποθετήθηκαν σε κοινωνικά δίκτυα, καθιστώντας τους εύκολα αναγνωρίσιμες και ως εκ τούτου δυνητικά στόχους". 
Για "λόγους ασφαλείας των αστυνομικών", προσθέτει ο Γάλλος γερουσιαστής πρέπει να απαγορευτεί οπτικό υλικό αφού 14 αστυνομικοί απ' αυτούς που συμμετείχαν σε κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά των "Κίτρινων Γιλέκων" και δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες τους, στο διαδίκτυο, έγιναν αποδέκτες απειλητικών μηνυμάτων. 

Λογικά, υποθέτουμε, ότι οι σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, για να διακρίνονται τα πρόσωπα των μπάτσων που στοχοποιήθηκαν, σημαίνει ότι τραβήχτηκαν σε στιγμές που ήταν χωρίς τον εξοπλισμό τους και αυτό είναι ενδιαφέρον.

Αναμένουμε να δούμε αν θα ψηφιστεί αυτή η τροπολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου