Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Τεράστια και άκρως Επικίνδυνη διείσδυση της Ακροδεξιάς στο Γερμανικό Στρατό

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ δεσμεύθηκε χθες Κυριακή ότι θα ληφθούν «αυστηρά μέτρα» για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων, καθώς η Μπούντεσβερ αναμένεται να θέσει σε διαθεσιμότητα στέλεχος επίλεκτης μονάδας το οποίο βαρύνουν υποψίες πως ανήκει στην άκρα δεξιά.

«Αντλήσαμε τα πρώτα συμπεράσματα από αυτή την υπόθεση και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με την ίδια αυστηρότητα και να επιβάλλουμε τα ίδια μέτρα σε όλες τις περιπτώσεις», τόνισε η Κραμπ-Καρενμπάουερ κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Κόσοβο.
Η εφημερίδα Bild am Sonntag αποκάλυψε χθες ότι ο στρατός άρχισε να διενεργεί έρευνα σε βάρος στρατιωτικών που κατηγορούνται ότι ύψωσαν τα χέρια στον ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια ιδιωτικής εκδήλωσης.
Την εκδήλωση οργάνωσε μέλος της KSK (Kommando Spezialkräfte), μονάδας των ειδικών δυνάμεων, που αναμένεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα αυτή την εβδομάδα, κατά την εφημερίδα.
Η KSK, η οποία διαθέτει λίγα περισσότερα από χίλια μέλη, θεωρείται η αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων και είναι η αντιτρομοκρατική μονάδα του γερμανικού στρατού ξηράς. Ωστόσο υπάρχουν υποψίες ότι στις τάξεις της έχουν ενταχθεί οπαδοί της άκρας δεξιάς.
Κατά τον Κρίστοφ Γκραμ, αξιωματικό της γερμανικής αντικατασκοπείας (MAD), υπάρχουν περίπου είκοσι περιπτώσεις στελεχών της KSK που βαρύνουν υποψίες πως ανήκουν στην ακροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου